Ma 2023 szeptember 28. Vencel napja van. Holnap Mihály napja lesz.
e3feee01bf356faaa9391bec8c092c9e.jpg

Gajdics Ottó: Az ember, aki ott se volt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Hiller István tanulja a demokráciát. A fosztóképző nélkülit, amelyik nem szocialista. Helyzete nem rózsás, hiszen mégiscsak annak a szocialista pártnak óhajt a választmányi elnöke lenni, amelyiknek hajdanán elnöke is volt.

Alkalma tehát nyílott számtalan arra, hogy megtanulja, a párton belüli direktíva fontosabb az előmenetel szempontjából, mint a szólásnak az ő szabadsága. A minap mégis felülkerekedett benne a demokrata, aki a definíció szerint nem fél, és ki merte mondani a véleményét a hazánk déli határszakaszán felépült ideiglenes műszaki védműről olyképpen, hogy utálja a kerítést, de mondjon már valaki helyette jobbat.

Azóta áll a bál. A sok áldemokrata ugyanis egyáltalán nem tudja elviselni, ha valakinek a moszkvai – bocsánat, a brüsszeli és washingtoni – központból kiadottól eltérő véleménye van. Márpedig ott megmondták, hogy az Orbán-kormány által épített határzár, ellentétben más, engedelmesebb és önfeladóbb kormányok által építettekkel, antidemokratikus, embertelen, szétzúzza az európai alapértékeket, és nem oldja meg a problémát.

Erre jön Hiller, akit nem is olyan rég maga Orbán Viktor jellemzett úgy, hogy az egyetlen figurája a szedett-vetett balliberális elitnek, aki népben, nemzetben is képes gondolkodni, és nem szajkózza az erre a célra kimunkált paneleket a közös európai megoldás szükségességéről, hanem kijelenti, olyan jelenleg nincs, tehát a kerítés mint saját tett, minden hiányossága ellenére több, mint a közös semmi. Ez a viselkedés, lássuk be, komolyan veszélyeztette a kormányváltó erők nemzetközi összefogását is.

Bátorság ide, karakán kiállás oda, a szocialista embertípus olyan, hogy képes önkritikát gyakorolni, és amennyiben a külső ellenség elleni harc, jelen esetben a rezsim elsöprése megkívánja, képes a közösségi elvárásoknak megfelelően módosítani álláspontját. Így aztán, amikor még a baloldali pártközi térben nem nagy súllyal bíró Tóbiás József, a jelenlegi szocialista elnök színvallásra szólította fel a hozzá képest nehézsúlyú fekete öves politikusnak számító Hillert, utóbbi kénytelen volt az ATV-ben azt nyilatkozni, hogy nem akar Fidesz-közeli MSZP-t, a kerítést pedig azonnal le kell bontani, amint körvonalazódik a közös európai megoldás. A világ szocialista értelemben helyrebillent.

Élcelődhetnénk azon, hogy Hiller saját hajdani pártelnöki jelszavának lett az áldozata, ami állítólag úgy szólt, támogass vagy hallgass. De a helyzet súlyosabb annál, hogy az embernek viccelni lenne kedve. Szemünk előtt lepleződik le ugyanis annak a megváltozni képtelen, kiszolgált balliberális politikának a lényege, amiből szemmel láthatóan örökre elege lett a magyar emberek többségének, ennek ellenére mégis tovább rombolja közérzetünket. Azt látjuk ugyanis, hogy kreativitás, önálló gondolat, politikai innováció híján ez a bagázs ma is csak kívülről remél támogatást. Még olyan triviális esetekben sem képes megkülönböztetni a nemzeti érdeket az önös hatalmi érdektől, mint a határok védelmének kérdése. Ez pedig olyan időkben, amikor százezrek vándorolnak környékünkön ellenőrizetlenül, ismeretlen szándékok által vezérelve, a legártatlanabbnak tűnő esetben is a hazaárulás büntetőjogi meghatározottságának felülvizsgálatáért kiált. Ám ilyenkor a jog sem számít.

Az örökké szabadságról, demokratikus alapjogokról papoló társaság jól láthatóan azonnal ellehetetlenít bárkit, aki kicsit is kilóg a sorból. Nem beszélve arról, ha a rekordnépszerűségnek örvendő kormányéhoz hasonlít véleménye. A magába szállt Hiller István ennek ellenére szánalmas látványt nyújt. Ismét elmondható róla, amivel miniszteri ténykedését jellemezte egykor egy kritikusa: Újra ő az ember, aki ott se volt. Kár érte.

Gajdics Ottó - ]]>www.magyaridok.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (689) Nagyvilág (1309) Nézőpont (1) Belföld (10) Heti lámpás (276) Szépségápolás (15) Életmód (1) Mondom a magamét (7100) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Egészség (50) Tv fotel (65) Politika (1581) Sport (729) Flag gondolja (34) Kultúra (6) Történelem (16) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (145) Irodalmi kávéház (529) Mozi világ (440) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2682)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>