Ma 2021 július 24. Kinga, Kincső napja van. Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
Pofátlanság, Brüsszel a neved!

Pofátlanság, Brüsszel a neved!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Én hazudtam, én hazudok, én hazudni fogok.

Kiderült, hogyan nyújt „humanitárius segítséget” a közép-afrikaiaknak az Európai Unió: kerítés épül Líbia déli határára. A brüsszeli kettős mérce persze ebben a témában sem újdonság, amíg Magyarországot lefasisztázzák a határzárért, a Baltikumtól Görögországig az EU pénzelte a szögesdrótok emelését.

„Én hazudtam, én hazudok, én hazudni fogok” – a Juncker-identitásnak valami ilyesmi lehet a helyes múlt, jelen és jövő ideje. A Kedves Olvasó gondolom a helyén érti, hogy itt nem holmi nyelvészkedésről lesz szó, habár az Európai Bizottság elnökének kifejezésmódja ezt is indokolttá tenné. A teljesség igénye nélkül idézném három kedvencemet az elmúlt évekből.

„Ha a helyzet komolyra fordul, hazudni kell!”

„Az EU-ban két nagy ország létezik, Nagy-Britannia és a Luxemburgi Nagyhercegség.”

„Hozunk egy döntést, nyilvánosságra hozzuk, és várunk egy ideig, hogy mi történik. Ha azután nincs nagy kiabálás, nem támad felkelés – mert legtöbben egyáltalában nem is fogják fel, amit határoztunk –, akkor tovább csináljuk, lépésről lépésre, amíg már nincs többé visszaút.”

Eme ars poeticával vissza is tértünk mostani témánkra: a migránsválságra. A nagyszerű Európai Unió önjelölt döntnökei – miután rászabadítottak a kontinensre több millió migránst -, rájöttek, hogy talán valamit tenni kéne. Az unalomig ismételt kvóta-idiotizmusokkal most nem fárasztanék senkit.

Na, de van nekik más ötletük. Az egyik ilyen ugye az, hogy segíteni kell azokat az országokat, ahonnan a migránsok jönnek. Ez akár nemes idea is lehetne, ha nem arról szólna, hogy az euró százmilliókkal nem az afrikai hadurakat, vérkorrupt elnököket pénzelnék fel. Persze mondják, azért a nagyvonalúság, mert valamennyit vissza kell fizetni a titkos kasszákba… Ami biztos nincs így, hiszen mindenki tagadja, és egy csomó könnyfacsaró tudósítás is készült arról, ahogy csont és bőr fekete kisgyerekek kapnak az uniós ajándék- zászlócskák után.

Aztán ott van az unió külső határainak védelme. Hogy azt miképpen lehet úgy csinálni, hogy nincs valamilyen határkerítés, ezt senki sem értette eddig sem. De Brüsszelben mondták: ez fasiszta, xenofób, rasszista, kirekesztő és természetesen gonosz orbáni magatartás. Ilyet demokrata nem csinál, sőt Brüsszel egy fillérrel sem támogatja a magyar határzárat, mert ilyen undorító dologra nem költ civilizált európai.

Aztán láss csodát: a minap az olasz és a saját magát megválasztó líbiai kormány megegyezik ]]>egy határkerítés felépítéséről]]> az észak-afrikai ország déli határán. A projektet Brüsszel is dotálja, „erkölcsileg”, valamint nem kevés euróval is. Mitől másabb ez, mint a magyar kerítés? Hát abban, hogy ezt„humanitárius-gazdasági segítségnek” hívják, amely „igyekszik megfékezni az innen induló migrációt”.

A líbiai-nigeri határ hossza 354 kilométer, a líbiai-csádi 1055 – a magyar kerítés, amire nincs pénz, 175 kilométeres. A videokamerákkal, szenzorokkal és drónokkal felszerelt határzár vonalát már kijelölték a sivatagban. Filléres buli lesz…

Csak az érdekesség kedvéért: 2011-ben Moammer Kadhafi líbiai diktátor az olasz Finmeccanica cégtől már megrendelte a projekt előkészítését. Erre a rómaiak fel is vettek kerek 300 millió eurót. Aztán teljesítés helyett a volt gyarmattartó brit, francia és amerikai segítséggel inkább rommá bombázta Líbiát. A háromszáz millió ma nem téma, természetesen a „demokratikus líbiai kormány” egy fillért nem kapott belőle. A líbiai nép szóba sem került…

A líbiai határzárat most nyugati cégek fogják felépíteni, többek között németek, amelyek két éve nem jöhettek Magyarországra drótkerítést szállítani, mivel „nem működnek közre börtönök építésében”.

Ez lehet ugye a fent említett gazdasági segítség. A humanitárius meg az, hogy a hírek szerint Brüsszel részlegesen feloldja a líbiai fegyverembargót. Legyen már mivel emberbarátian és európaian lemészárolni a közép-afrikai menekülteket! No, meg folytatni a saját polgárháborújukat. Uniós fegyvergyártónak is jusson valami – Brüsszel ott segít, ahol tud…

Undorító, gusztustalan, felháborító? Az. Újdonság? Dehogy.

Az az Európai Bizottság, amely most felfuvalkodott áldemokrata gőgjében lefasisztázza a magyar határzárat, az elmúlt években]]> számtalan kerítést pénzelt.]]> A három balti állam és Oroszország között, a szlovák-ukrán határon, illetve Görögország és Törökország közti szárazföldi szakaszokon. Kerítések épültek Spanyolország és Marokkó Ceuta és Melilla városai körül is. A költségek 75 százalékát az EU-alapokból állták. Ma az illegális migráció miatt kerítések vannak az EU-n belül is, például Ausztria és Szlovénia, illetve Szlovénia és Horvátország között.

Szóval Kedves Olvasóim, ha Brüsszel felé járnak, avagy idehaza találkoznak a nagyszerű Európai Bizottság védelmezőivel, az „Orbán vagy Európa” jelszó szajkózóival – ne tartsák vissza érzelmeiket! Természetesen csak nagyon civilizáltan, európai polgárhoz méltóan.

Fotó: xinhua.com

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Sport (729) Autómánia (61) Életmód (1) Jobbegyenes (2079) Gazdaság (659) Tv fotel (65) Nagyvilág (1456) Mondom a magamét (5446) Belföld (6) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Mozaik (83) Mozi világ (440) Történelem (14) Tereb (138) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Heti lámpás (255) Flag gondolja (33) Politika (1578) Irodalmi kávéház (505) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>