Ma 2022 június 26. János, Pál napja van. Holnap László napja lesz.
Rolex László: Ütött az óra

Rolex László: Ütött az óra

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nem venném be a ciánkálit, hogy Botka László szombaton elmondott toborzóbeszéde lázba hozta volna a nemzetet.

Nem venném be a ciánkálit, hogy Botka László szombaton elmondott toborzóbeszéde lázba hozta volna a nemzetet, vagyis hogy a magyarság, meghallván a szózatot, egy emberként felsorakozott a miniszterelnökségre pályázó egzotikus búvár zászlaja alá.

Egyrészt azért nem hinném ezt, mert a szocialisták választmányi ülésén felszólaló sudár ember valójában egy rojtosra stencilezett, elunt szöveget adott elő a teremben gubbasztó publikumnak. (Csak a rendszerváltás óta nyolcadszor hallottuk már, baromira unalmas.) Másrészt azért sem hinném ezt a lázba hozást, mert a magyarság – Botka hiedelmével ellentétben – nem hülye.

Különösen azon a ponton hangzott viccesnek a beszéd, ahol a szónok kijelentette: „Lejárt az üres szavak, de eljött a tettek ideje! Ütött az óra, hogy egy nagy lépést tegyünk előre a szabad Magyarország felé!” (Elemzők szerint inkább a nagy lépésre készülődő Botka Rolex órája ütött, ugyanis a ringbe lépésekor ígért egymilliós szocialista létszámgyarapodásnak halvány nyoma sincs. Van viszont akkora káosz és széthúzás a pártban, hogy le a kalappal…)

Mindenesetre Botka glédába rendezte ígéreteit, amelyet hatalomra kerülvén teljesít majd. (De most már tényleg, becsszó…) Ízelítő az elhangzottakból: felemelik a nyugdíjakat, a kórházak és az iskolák színvonalát; helyrehozzák, amit az elmúlt 16 évben a politikusok elrontottak (különösen az Orbán-kormány, amely „tudatosan taszította kilátástalanságba és szegénységbe az országot”); a kiábrándultak és háborgók érdekeit fogják nézni; nem fognak urizálni (Botka Rolex László is megpróbál visszavenni egzotikus, szafaris, terepjárós szokásaiból) stb.

Emlékezetkiesésben szenvedő baloldali honfitársaink – ők alkotják a párt gerincét – tavasszal majd Botkára (vagy utódjára) adják a voksukat.

Erre viszont bevenném a ciánkálit.

Pilhál György - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Sport (729) Autómánia (61) Mondom a magamét (6144) Belföld (7) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (513) Kultúra (6) Jobbegyenes (2340) Gasztronómia (539) Heti lámpás (259) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (665) Nagyvilág (1465) Életmód (1) Mozi világ (440) Tereb (141) Történelem (15) Tv fotel (65) Egészség (50) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>