Ma 2023 március 23. Emőke napja van. Holnap Gábor, Karina napja lesz.
082f5a481f8a66909450f7ee97a9fed4.jpg

Fricz Tamás: Nem igazán értem az izraeli nagykövetet

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Pontosabban azt is mondhatnám: igazán nem értem az izraeli nagykövetet, aki töröltetné Csemer Boglárka „Boggie” eurovíziós dalának háttérvetítésén futó feliratok közül a tavaly nyári gázai vérengzésről szóló adatokat.

Adatokat, tényeket, információkat töröltetni – brrr, nem furcsa ez egy kicsit?

Csemer Boglárka dala (Wars for Nothing – háborúk a semmiért) lényegében a háborúk értelmetlenségéről, a fölösleges áldozatokról küld üzenetet – most tegyük félre, hogy kinek mennyire tetszik ez a szám, kinek megható, kinek szirupos. A dal közben háttérvetítésben az elmúlt években lejátszódott háborúkkal, környezetpusztítással kapcsolatban jelennek meg számok, adatok az ártatlan áldozatokról. Szólnak adatok Ukrajnáról, az iszlám terrorizmus áldozatairól, s megidéződik az izraeli hadsereg által tavaly nyáron Gázában, a palesztinok ellen végrehajtott Szilárd sziklaszírt hadművelet is, illetve a következménye, mégpedig imigyen: „2014, Gáza – az áldozatok kétharmada civil, köztük több mint 500 gyerek.”

Nos, hát ez az, ami nem tetszett Ilan Mor nagykövetnek: „2014, Gáza – az áldozatok kétharmada civil, köztük több, mint 500 gyerek.”

Ez olyannyira nem tetszett a nagykövetnek, hogy rögvest a Nemzeti Hírközlési- és Médiahatósághoz (NMHH) fordult, kérve őket, intézkedjenek arról, hogy a kérdéses sor ne jelenjen meg a bécsi döntőn. Mor indoklása: a felirat kényes politikai tartalommal bír.

Szóval az a felirat, hogy „2014, Gáza – az áldozatok kétharmada civil, köztük több, mint 500 gyerek”, kényes politikai tartalommal bír.

Szerintem Ilan Mornak igaza van. Valóban kényes politikai tartalommal bír a felirat. De ezek akkor is elsősorban tények. Tények, amelyek irgalmatlan és kegyetlen öldöklésről szólnak a civil lakosság körében.

Szóval akkor levonom a következtetést: a nagykövet szerint a tények kényes politikai tartalommal bírnak.

Tehát: a tényeket töröljük.

Kérdezlek titeket, polgártársaim, ti értitek ezt?

Szóval a tények törlendők, mert kényes politikai tartalommal bírnak?!

Most akkor mi is van itten?

De vegyünk egy levegőt, és próbáljuk meg – hiszen ezt tanultuk a Bécsi Körtől és Sir Karl Raimund Poppertől – mégis a nagykövet szempontjából nézni a dolgokat, s állítását, kérését igyekezzünk verifikálni (igazolni) és falszifikálni (cáfolni).

Mivel igazolható Ilan Mor állítása?

Két érvre támaszkodhat szerintem a nagykövet. Egyrészt Izrael érdekeit sérti a felirat, hiszen rossz színben tünteti fel az országot az európai közönség előtt, másrészt miért csak palesztin áldozatok szerepelnek a feliraton, hol vannak a zsidó civil áldozatok?

Megítélésem szerint egyik állítás sem igazolható, mert a feliratokon számos közelmúltbeli és jelenkori háború áldozatai vannak felsorolva, az izraeli mészárlás egy a sok példa közül, tehát minden más, negatív módon említett ország is sorra panaszkodhatna. Itt nem lehet kivételezni. És ez – mielőtt a balliberális megmondóemberek máris elkezdenének üvöltözni – nagyon nem antiszemitizmus. Ez humanizmus, amely általános, s ha tetszik – a balliberálisoknak biztosan – kozmopolita, globalista megközelítés. Az ostoba és halálra unt antiszemita-kártyát tehát kéretik az öltözőben hagyni! Nem tudom, miért, de valahogy nem szeretjük, ha gyerekek halnak meg, ráadásul tömegesen. Ez sokunk szerint nem jó. Sőt, továbbmegyek: ez rossz.

A második érv persze felhozható, de: a zsidó–palesztin háború már évtizedek óta tart, kölcsönösen felmutathatók civil áldozatok innen és onnan is, van bűn tehát itt is és ott is, viszont tény, hogy a tavalyi mészárlás a nemzetközi közvélemény előtt is egyértelműen kiugrik a sorból kegyetlenségével és embertelenségével. Egyebek között éppen a Szilárd sziklaszirtnek „köszönheti” Izrael, hogy erősen megcsappant a nemzetközi tekintélye, hogy finoman fogalmazzak; Obama Netanjáhútól való eltávolodásának – sok más mellett – ez az egyik lényeges oka.

És most falszifikáljunk: tudjuk-e cáfolni a nagykövet állítását?

Azt hiszem, igen. Ugyanis e témáról a nemzetközi, de főleg az európai politikai közvélemény döntött: a civilek és gyerekek közötti mészárlás tényében nem az a döntő, hogy „kényes politikai tartalommal bír”, hanem az, hogy kényes antihumanista, embertelen tartalommal bír.

Ugyanis van egy nagy gond: vannak események, amelyek megítélése nem a politika logikájában értelmezhető.

Azt hittem – ó, én naiv! –, hogy ezt már megtanultuk mi, mélyen fejlett euroatlanti emberóriások.

Én viszont mindig tanulok valamit.

Fricz Tamás - mno.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Nagyvilág (1305) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Belföld (8) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (142) Heti lámpás (261) Autómánia (61) Sport (729) Politika (1581) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (518) Történelem (15) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Életmód (1) Gazdaság (676) Jobbegyenes (2572) Vetítő (30) Mozaik (83) Mondom a magamét (6697)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>