Ma 2024 július 21. Dániel, Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
Fricz Tamás döbbenetes esete

Fricz Tamás döbbenetes esete

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ara-Kovács, a Bangóné szintjére jutó, magyargyűlölő „européer”.

Jó lenne, ha tudnák a DK-ra még szavazó baloldali érzelmű szavazók, hogy a párt listájának negyedik helyéről egy olyan képviselőt küldtek az Európai Parlamentbe, aki korábban ízig-vérig az SZDSZ-hez, ráadásul még annak is a legelvakultabb, ultraliberális tagjaihoz tartozott.

Egy olyan ember tehát, akinek személyében a DK-n belül reinkarnálódott a valahai, Pető Iván-os, Magyar Bálint-os, Haraszti Miklós-os gőgös, hányingert keltő kozmopolita elitizmus.

A Ferenc testvér által vezetett DK tehát ma már nem más, mint új csomagolású SZDSZ, mely párt éppen igyekszik magához kötni és bekebelezni az „ifjúsági” SZDSZ-t, a Momentumot. A jelenlegi DK–Momentum-kapcsolatot sokan hasonlítják a korábbi, Horn Gyula által fémjelzett MSZP és az SZDSZ kapcsolatához, ám a DK-ban már egy szemernyi baloldaliság sem maradt. Épp ezért szerintem a kezdeti SZDSZ–Fidesz-kapcsolat is felhozható ebben az összefüggésben, azzal a nagyon nagy különbséggel, hogy a Fidesz ellenállt az akkori SZDSZ bekebelezési kísérleteinek és radikálisan szakított a szabad demokratákkal. A Momentum azonban egy cseppet sem a fiatalkori Fidesz: lihegve követik az EP-ben a liberálisokat és a zöldeket, itthon pedig nyitnak a DK mint egyértelműen neoliberális párt felé.

Gyurcsányék tehát Ara-Kovács Attilát küldik az EP-be, vagyis azonosulnak azokkal a nézetekkel, amiket a volt szadeszos vall.

De milyen nézeteket vall Ara-Kovács?

Gyalázatosakat.

„Szerencsénkre” az Élet és Irodalom legutóbbi, június 14-ei számában ezekről ír keresetlen nyíltsággal a Hazám, Európa című iratában.

Idézem a legszebbiket: „Amikor 1999-ben azt nyilatkozta [Orbán Viktor – F. T.], »Európán kívül is van élet« – hangosan felnevettem. Mi közöm ahhoz, hogy egy kültelki senki [kiemelés tőlem – F. T.] miket hord össze a kommunistákból épp nácikká vedlő söpredékének?”

Bravó, ez igazán egy filozófustól elvárható árnyalt elemzés.

De azért talán mégsem egészen az: inkább egy undorító, hányingert és hányást keltő, színtiszta rasszizmus – szabad demokrata és DK-s módra. Orbán mint kültelki senki? A kültelki jelző itt nem mást jelent, mint az alulról jöttekkel szembeni elképesztő előítéletet, tőle, a nagyon-nagyon „finom” közegből jövő, nagyon elitista Ara-Kovácstól.

És hogy Orbán követői nem mások, mint kommunistákból épp nácikká vedlő söpredék? Ez a szint nem méltó önhöz, Ara-Kovács Attila.

Vagy éppen mégis? Ki tudja. Ön lesüllyedt – ha nem volt ott valaha is – Bangóné és más értelemben a francia liberális guru, Bernard-Henri Lévy szintjére (aki bunkóknak, hülyéknek, hőbörgőknek, tudatlanoknak nevezte a brexitre szavazó polgárokat egy Le Monde-beli cikkében 2016-ban). Nos, valójában ez a kültelki szint, Ara-Kovács úr. Csak így tovább!

Azután a következő: „Országom olyan állapotban van, mint Románia 1989-ben, mint Jugoszlávia 1996-ban. Nem sereghajtó ebben-abban, hanem Európa lepratelepe.”

Tehát Magyarország ma egy szélsőséges diktatúra, ahol etnikai konfliktusok dúlnak…

Ezt bizonyára a mély hazaszeretet íratta Ara-Kováccsal. Vagy mégsem? Azt hiszem, Ara-Kovács lelkében az van, amit Korniss Mihály egykoron megfogalmazott: mi jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket. (Ehhez persze annyit, a pontosság végett: a nemzeti oldalon a gyűlölet nem jellemző kategória.)

Ejnye, ejnye! Az Ara-Kovács-féle jelzők és tézisek, feltételezem, még a liberálisok táborában egyszerre gurunak, tanítónak, zsűrielnöknek, ítéletmondónak és mindenek felett álló orákulumnak számító TGM számára sem lehetnek feltétlenül iránymutatók.

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy Gyurcsány és Dobrev pártjában ez az ember ilyen nézetekkel negyedik helyen állhatott az EP-listán – és végül be is juthatott a testületbe. Lárifári!

Ott pedig, Dobrev irányításával, együtt és dalolva képviselhetik az Ara-Kovács által idézett, „alapító atya” Jean Monnet-féle globalista, szuperföderális koncepciót, a nemzetállamok elhalásának kissé kommunisztikus és egyben ultraliberális vízióját.

Mert Brüsszel mégsem lepratelep, meg nem kültelki hely, mint Magyarország, hanem finom urak és elvtársak finom elitklubja, ugye, Ara-Kovács Attila?

Fricz Tamás - ]]>www.magyarnemezet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1310) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Autómánia (61) Mondom a magamét (7725) Gasztronómia (539) Heti lámpás (322) Kultúra (9) Szépségápolás (15) Egészség (50) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Életmód (1) Tereb (146) Jobbegyenes (2825) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (713) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>