Ma 2024 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
Liu Shaoang nyilvánosságra hozta el nem hangzott beszédét

Liu Shaoang nyilvánosságra hozta el nem hangzott beszédét

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kiderült a titok!

Liu Shaoang különösen reagált arra, hogy a harmadik helyen végzett az Év sportolója választáson a férfiak kategóriájában. A Nemzeti Sport közvetítésével nyilvánosságra hozta azt a beszédet, amit az első helyezése esetén mondott volna el. Liu Shaoang ezzel az erővel arról is megoszthatta volna a véleményét a sportrajongókkal, mit gondol arról, hogy harmadik lett. Az eljárásából mindenesetre az kiderül, semmi esetre sem akart személyesen megjelenni a sportgálán.

Liu Shaoang, noha előre döntötte, hogy semmi esetre sem vesz részt az eseményen, azért készült a sportgálára. Beszédet írt, amit fel is mondott egy videóra. Igaz, a végül el nem hangzott beszéd arra az esetre készült, ha ő lett volt a férfi kategória győztese. Miként tudjuk, Liu Shaoang végül ]]>harmadik lett Milák Kristók és Szilágyi Áron mögött]]>. Mégis úgy döntött, hogy nyilvánosságra hozza a gondolatait, a felvételt eljuttatta Kovács Erikához, a Nemzeti Sport újságírójához, aki azt a személyes Facebook-oldalán tette közzé.

Különös eljárás. Liu Shaoang ezzel az erővel harmadik helyezettként is tolmácsolhatta volna a gondolatait. Csupán azzal kellett volna frissítenie az eredeti beszédet, hogy gratulál Milák Kristófnak a győzelemhez. Nehezen érthető, hogy miért nem így járt el.

A beszédet egy fajta búcsúüzenetként is értelmezhetjük, hiszen jelen állás szerint a sportgála volt Liu Shaoang utolsó kapcsolata a magyar sportélettel. Nehéz szívvel mondjuk neki, hogy viszlát, minden jót a jövőben.

„Köszönöm”

Íme, Liu Shaoang el nem hangzott beszéde.

„Jó estét kívánok mindenkinek, szeretettel üdvözlöm a sportolókat, edzőket, családtagokat.

Sajnálom, hogy nem tudok részt venni az eseményen, de szeretnék gratulálni a jelölteknek és a díjazottaknak.

Köszönöm a díjat, köszönöm azoknak az embereknek, akik hozzásegítettek ezekhez az eredményekhez, közülük szeretnék néhányat kiemelni.

Kezdeném szeretett edzőimmel, mentoraimmal, Bánhidi Ákossal, Dzse Szu Csunnal és Csang Csing Linával – enélkül a mesterhármas nélkül ezek az eredmények nem születtek volna meg soha. Folytatnám a szakmai stábbal, Imre Emillel, Bánhidi Bencével, Csul Von Eric Leevel, Varga Sándorral, az ő szerepük is óriási ezekben az eredményekben.

Hatalmas köszönet Orendi Misi bácsinak, akinek kulcsszerepe volt Magyarországon a rövid pályás gyorskorcsolyázás fejlődésében, Szemők Csaba bácsinak a folyamatos támogatásért, és persze testvéremnek, akivel a mai napig motiváltjuk és hajtjuk egymást.

Köszönet a volt társaimnak, négyet ki is emelnék, ők az olimpia idején is segítettek a felkészülésben, mikor pozitív lett a tesztem, ők Oláh Bence, Talabos Attila, Varnyú Alex és Burján Csaba.

Külön köszönet jár a Ferencvárosi Torna Clubnak: befogadtak és családtagként kezeltek minket. Óriási felszabadulás volt, amikor hozzájuk kerültünk, és hatalmas támogatást kaptunk tőlük, hálás vagyok az együtt töltött időszakért.

Szeretnék köszönetet mondani Magyarországnak, a magyar sportrajongó közösségnek, amelyik végtelen szeretetet árasztottak felénk. Akadnak olyanok, akik mai napig támogatnak minket.

Rengeteg nevet fel lehetne még sorolni, végszóként csak annyit mondanék, hogy köszönöm – a díjat édesanyukám kapja meg.”

A beszéd megtekinthető a ]]>Nemzeti Sporton]]>.

Borítókép: Liu Shaoang 2022-ben az olimpiai bajnoki cím mellé négy világbajnoki aranyérmet is szerzett

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Gazdaság (704) Belföld (10) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Kultúra (7) Sport (729) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Tereb (146) Jobbegyenes (2786) Mondom a magamét (7536) Vetítő (30) Történelem (18) Szépségápolás (15) Politika (1582) Flag gondolja (36) Heti lámpás (312) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>