Ma 2022 május 25. Orbán napja van. Holnap Fülöp, Evelin napja lesz.
2647d949fa06d9da19dc2f1839254027.jpg

Frei Tamás - Mutasd a Facebookod!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A szituáció Franciaországban első pillantásra szinte mindennapos: állásinterjú egy éttermeket friss alapanyagokkal ellátó párizsi cégben. A francia vállalat vezetője kifejezetten hölgy munkatársat keres (bár a diszkrimináció esetleges vádja miatt az álláshirdetésben ez természetesen nem szerepel).

A jelentkezők meghallgatása előtt hossza­san magyarázza nekem, hogy inkább nő kellene, mert ők „jobban működnek” a terepen. Az új munkatárs ugyanis a termékeket az éttermek férfi beszerzőinek fogja majd eladni. Csinos nő kell, nem vitás.

Persze a „csinos” szó sem hangzik el, csak célozgatások. Aki nem elég attraktív, már nem is érdekes, a francia férfi gyorsan túlesik rajtuk. Aki esetleg veszi ezt az akadályt, mármint elég vonzó, annál újabb problémák adódhatnak.

Ha például nincs gyereke, az gond (az érintett höl­gyeknek természetesen ezt nem mondja meg a francia férfi, csak utána nekem), mert, ugye, biztosan szülni fognak. „Betanítjuk őket, és már meg is pattannak a gyerek miatt!” – szó szerint ez hangzik el, fejcsóválások közepette. Akinek már van, de kicsi a gyereke (az egyik nőnek épp 5 éves), az se jó, mert nem lehet majd sokat dolgoztatni.

Mindennap korán el fog menni, mert megy az óvodába, a bevásárlás, a családi élet. Hogy képzeli ő Ezt olvasom ki a francia férfi tekintetéből. Aki aztán nagy nehezen átmegy minden ilyen ros­tán, annak végül a Facebook-profilja érdekli az állás­interjú irányítóját, mert később majd „alaposan meg­vizsgálja”, mi is van az oldalán.

Csendben tilta­kozni kezdek, de a francia férfi lehurrog. Amerikában – érvel hevesen – már nemcsak diszkréten megnézik az állásokra jelentkezők Facebook-oldalait, mint ő, hanem a meghallgatás kellős közepén a munkára áhítozók felé fordítanak egy laptopot, és megkérik őket, hogy üssék be titkos jelszavukat, és mutassák azokat a képeket, bejegyzéseket, amelyeket korábban csak a legjobb barátaik számára tettek hozzáférhetővé.

Két perc ilyen érvelés, és én szinte elnézést kérek a francia férfitól. Hiszen ő valójában tényleg egy rendes, visszafogott, diszkrét, előítéletektől mentes személyzetis. A Magyarország felé szélsebesen közelítő nyugati való világ nála sokkal durvább…

Frei Tamás - metropol

]]>www.flagmagazin.hu]]> - Egy Jobb magazin az Értékek mellett!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (664) Irodalmi kávéház (513) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Mondom a magamét (6072) Heti lámpás (259) Történelem (15) Politika (1581) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2311) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Belföld (6) Mozaik (83) Sport (729) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Tereb (141) Egészség (50) Életmód (1) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1465) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>