Ma 2024 június 23. Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
És akkor vajon kire szavaznak?

És akkor vajon kire szavaznak?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Hallgatom a Klubrádiót. Drágabolgárúr… Miért, miért? 

Hát, nem hallgathat az ember egész nap Beethovent… Barokkos lélek vagyok. Fény és árnyék, statika és dinamika… Szükség van a kakofónia megtapasztalására ahhoz, hogy élvezhető legyen a harmónia…

Hallgatom az adást, sorra kapcsolják a betelefonálókat. Egyek a gyűlöletben. Mind arról beszél, hogy kinek kivel és hogyan kell összefognia, hogy kijöjjön a választási matek, s hogy végül többségbe kerüljön a kisebbség. Hogy a Jobbikkal is… Hogy a Jobbikkal azért ne… Hogy legyen program, értékelvű… Hogy nem kell program, csak egy technikai koalíció, ami elvezet az új választásokig… Hogy a Gyurcsánnyal… Hogy a Vona nélkül… Hogy az MSZP majd végül mégiscsak magára talál…

Hallgatom a sok végtelenül elszántnak tűnő baloldali szavazót és egyre tragikusabb a kép, amihez újabb és újabb ecsetvonásokat firkantanak hozzá. A sok hang és sok akarat – mint ahogy a grafikus egymásra tolja az arcokat – végül egy átlagos elkötelezett ellenzékivé áll össze. Olyan ember ez az egybe gyúrt oppozitor, aki legfőképpen és elsősorban gyűlöli Orbánt. Azután gyűlöli az összes fideszest, esetleg általában a jobboldalt is.

Hogy akar-e valamit azon túl, hogy Orbán és bandája börtönbe kerüljön, az nem derül ki.

Ez a közös nevező. Erős minimum. Nincs kisebb közös többszörös. Ez a legkisebb. Nincs lejjebb.

A jó és a rossz

Az elmúlt esztendőkben a baloldali gyűlöletkampányok olyan mélyen átitatták ezt a közeget, hogy nehéz, sőt lehetetlen szabadulni tőle. No, nem is akarnak. Kellemes gyűlölet ez. Kényelmes, kitaposott, már-már otthonos. Minden rossznak van oka: Orbán, a patásördög. Ettől pedig a dolgok a helyükre rázódnak, hiszen a jó világuralma nem azért nem tud megvalósulni, mert elvi, vagy gyakorlati akadályként a valóság áll diadalma útjában, hanem főleg és elsősorban Orbán miatt.

Ebben a baloldali-liberális-klubbrádióhallgató közegben olyan végső okká lett a miniszterelnök, mint néhány évtizede az imperialisták gonosz ügynökei, vagy még korábban maga a szörnyű Trianon. (Amelynek hiányában ugye „egész Magyarország mennyország” lenne.)

Most pedig, hogy a választás közeledik, a fanatizált baloldali szavazótömeg a jó és a rossz harcaként tekint a választásra, s reméli, hogy övéi, a jók eltiporják végre a sátáni fajzatok pokolbéli ármádiáját és annak sötét kormányzatát.

Kivel és ki ellen?

A vicces a dologban az, hogy miközben a Klubrádióban a felhergelt hallgató tovább hergelődik Bolgár úr lelkesítő szavait hallva, azonközben a baloldal pártjai már egészen másféle küzdelmet vívnak. Ők most, hogy az MSZP-kolosszus az összeomlás felé halad, sietve beálltak a hullarablók kényszeredetten mosolygó társaságába, s nekiláttak felzabálni a szocialisták maradványait.

Nietzsche jótanácsát megfogadva úgy döntöttek, hogy ami zuhan, azon taszítanak is egyet, s így a magyar szocialisták immár valóban otthonosan mozoghatnak a mérhetetlen-egy-kettő-hibahatár százalék környékén őgyelgő egyszemélyes pártocskák körében.

No, igen, Nietzsche! No, igen, a hatalom akarása. A hatalom és nem az igazság, nem a jó kormányzás, nem a közjó, nem a szabadság, nem a jólét… akarása. Csak a hatalomé.

Összefogás? Ne röhögtessük már egymást! Most éppen, hogy senkinek nem érdeke. Vagy talán pont, hogy csak a senkiknek az érdeke. Most az a kérdés, ki mekkorát harap a szocialista örökségből.

És aki a legnagyobbat, az talán néhány év múlva leszámolhat a többi talpon maradt ellenzéki párttal is.

Mekkorát fognak csalódni a baloldal elbolondított szavazói, amikor rádöbbennek, hogy pártjaik leginkább egymás ellen kampányolnak, és nem a közösen gyűlölt kormány ellen állnak csatasorba.

És, ha rádöbbennek, akkor vajon kire szavaznak?

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Nézőpont (1) Heti lámpás (319) Mozi világ (440) Sport (729) Életmód (1) Tereb (146) Gazdaság (711) Kultúra (9) Mondom a magamét (7667) Belföld (11) Tv fotel (65) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2818)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>