Ma 2022 május 29. Magdolna napja van. Holnap Janka, Zsanett napja lesz.
policapi00-660x330.jpg

Egy rendkívül érdekes tanácsadói kifizetésről

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Három napja egy rendkívül érdekes közlemény jelent meg a magyar sajtóban.

A Political Capital a következő gyöngyszemet helyezte ki a nyilvánosságba – kiemeljük a lényeget: A PC hét éve kéri a szerződéseinek alapján elvégzett munkáinak nyilvánosságra hozatalát, amelyeket „politikai játszmák miatt 2027-ig titkosítottak”.


Még szebben folytatódik, szó szerinti idézet következik: „az ügyben nyilatkozó kormánypárti politikusok elhallgatták azt, hogy a Political Capital által végzett munka ellenértékének utolsó részletét éppen a jelenlegi kormány  felügyelete alatt álló AH utalta át nyolc hónappal ezelőtt, 2015 augusztus 17-én, ezzel is megbecsülve a korábban számos alkalommal írásban is elismert, jól végzett munkát.”

Nos, gyakorlatilag mindenki, ideértve a ma született ellenzéki mozgalmárokat – a Hűvösvölgyi villakert Marx-felolvasóestjeitől kezdve az Auróra klub női wécéjében pisáló transgender Pistájáig bezárólag -, tisztában van azzal, hogy a Political Capital – mint elemző és tanácsadó cég – liberális, OSI-s, egykor zavaros gyurcsánymegőrző játszmákban vett részt, továbbá egyáltalán nem a most regnáló jobboldalhoz köthető intézet.

Vezetői és kutatói nagyobb promiszkuitásról tesznek tanúbizonyságot az ATV stúdiója, az ellenzéki pártok kampánymenedzseri és norvégalapos civil szervezetek háromszögében, mint az Éjjel-Nappal Budapest fizetett kúrógépei.

Ide-oda libbennek, itt egy hálás megmondószerep, ott egy kicsi korrupciókutató pénz (pl: az internetről letöltött képviselői vagyonnyilatkozatok kinyomtatása, majd beszkennelés általi digitalizálása), amott Puklinak egy öltözködési tanács. De hogy emellett még a 6. éve fideszes irányítású AH-tól is felnyaljanak némi aprót, annak tényleg felállva kell tapsolni. Teljesítmény, na, ehhez képest a Századvég képes volt valódi munkát végezni. Az más kérdés, hogy az íróasztalfiók elolvasta-e és hogy a vs.hu újságírói képesek-e elemezni egy statisztikai ábrát vagy megzavarodnak, mint idegenrendészeti eljárás során a migráns a születési hely és idő kapcsán.

Tehát, mint azt a Political Capital írja: az AH fizetett nekik, mint a katonatiszt (bocs, rendőrtiszt). A jobboldali kormány vezetése alatt. Hat éven keresztül, merthogy a PC – a hírek szerint – 2009. december 31-ig volt szerződésben az NBH val.

Most akkor vagy igaza van a policapinak abban, hogy remek munkát végeztek, annak ellenére, hogy a nyilvánosságra került tanácsadó anyagokat a bullshitgenerátornál egy fokkal kezdetlegesebb bölcsész-BC-generátor írták néhány közepesen izgalmas (szélőségesek, demokrácia, kihívás) hívószó betáplálása után. Ettől függetlenül felmerül a kérdés, mi a büdös lófaszt csináltak a szerződés lezárása UTÁN még öt évig, ami annyira zseniális volt, hogy fizettek érte, nem is keveset.

Vagy bé lehetőségként a policapi mégse végzett remek munkát, de valami olyat tudnak az AH-ról, esetleg az AH érdeklődésében lévő személyekről, ami miatt fizettek nekik, mégpedig öt évig, hogy aztán csendes mélylapításban üldögéljenek. Ez esetben le a kalappal, mert tanácsadó cég ritkán zsarolt eddig sikeresen nemzetbizonytalansági szervet az univerzum eme szegletében.

Kis zsebpénz a Political Capitalnak, nagy semmi az Alkotmányvédelmi Hivatalnak

Ám valahogy mindenképpen büdös a történet. Olyan szerződés egyszerűen – ezen a területen – nincs, amelynek lejárta UTÁN 5 évig fizetnek. A halasztott részletfizetés, illetve a véletlenül ottfelejtett csoportos beszedési megbízás szintén nem vállalható opció. Ilyen esetben meghúzódni illenék, hátha nem veszik észre és szabadon el lehet mogyizni-sörözni-tüntetésszervezni.

De a PC lapítás helyett büszkén vállalja, hogy pedig neki egészen a tegnapig boldogan és rendre fizetett az AH. Ez pedig üzenet. Arra üzenet, hogy egy harmadrangú, csicska tanácsadó cég is képes keresztbe tenni, ha akar. És ebben az esetben nagyobb bajok vannak, mint mikor Portik Labrocra hagyta a fizetést szerelmetes randijuk után.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Sport (729) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (513) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Tereb (141) Életmód (1) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Politika (1581) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (15) Egészség (50) Heti lámpás (259) Jobbegyenes (2313) Nagyvilág (1465) Belföld (6) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (6082) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Gazdaság (664)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>