Ma 2022 június 26. János, Pál napja van. Holnap László napja lesz.
Kunhalmi Ágnes jött, látott, kamuzott

Kunhalmi Ágnes jött, látott, kamuzott

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ágika lebukott!

Rövid időn belül lebukott Kunhalmi Ágnes, aki azt állította, hogy nemcsak MSZP-sek ülnek át a DK-ba, hanem fordítva is történnek ilyen esetek, a példaként felhozott Bulitka András ugyanis kijelentette: „Nem tudom, mire gondolhatott a társelnök asszony, amikor ezt nyilatkozta, mert én továbbra is a DK jelöltjeként indulok az előválasztáson” – írja a Magyar Nemzet csütörtökön.

Kétségbeesett, egyben szánalmas hazudozásba kezdett Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke az ATV-ben, amikor arról esett szó, hogy rövid időn belül az MSZP korábbi két meghatározó politikusát, Molnár Gyula volt elnököt, illetve Szakács László egykori alelnököt is kizárták a pártból, ők pedig DK-s támogatással indulnak a baloldali előválasztáson – írja a ]]>Magyar Nemzet]]>.

A kedves tévénézőkre bízom, hogy melyik az a párt, és miért veri nagydobra, hogyha egy szocialista átmegy, és mondjuk miért nem verem én társelnökként azt nagydobra, hogy Komárom-Esztergom megyében Nemes Andrea a DK-ból jött át, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Kisvárda térségében szintén van egy jelöltünk, aki pár hete még DK-s volt, és most az MSZP-frakcióba kíván ülni”

– hangoztatta az MSZP társelnöke.

Pár órán belül azonban Bulitka András, a DK Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3-as számú választókerületének jelöltje közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmazott: „Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt állította, hogy a DK kisvárdai előválasztási képviselőjelöltje elhagyta a DK-t, és az MSZP jelöltjeként indul az előválasztáson. Kunhalmi Ágnest minden bizonnyal félretájékoztatták, mert mindebből semmi sem igaz.”

Nem tudom, mire gondolhatott a társelnök asszony, amikor ezt nyilatkozta, mert én továbbra is a DK jelöltjeként indulok az előválasztáson, nagyon meglepődtem azon, hogy átigazolnék az MSZP-be, ilyesmi soha meg sem fordult a fejemben. A DK jelöltségét elfogadtam, azt fenntartom, attól visszalépni nem fogok”

– tette egyértelművé Bulitka András.

A lebukás után az MSZP is közleményt adott ki, amelyben korrigálni próbálták Kunhalmi baklövését.

Az MSZP társelnöke Sárosy Zoltánról beszélt, aki korábban DK-s volt, és most az MSZP jelöltjeként indul az előválasztáson Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3. számú választókerületében. Reméljük, ezzel a félreértelmezési problémát sikerült megnyugtatóan tisztáznunk.”

Az MSZP kétségbeesett magyarázkodása ellenére tény, hogy a párt és a DK közötti mozgás meglehetősen egyirányú.

Már Molnár Gyula és Szakács László előtt is több MSZP-s politikus hagyta ott pártját, és igazolt át a Gyurcsány Ferenc által vezetett DK-ba.

A szocialisták kudarcai nyomán Farkas István és Szabó Gábor újpesti önkormányzati képviselők, valamint Trippon Nobert, a kerület egyik alpolgármestere is visszaadta párttagkönyvét, és belépett a DK-ba.

Továbbá ha nem is igazoltak át Gyurcsány Ferencékhez, számos emblematikus politikusa hagyta ott az MSZP-t. Ilyen például Botka László, Szeged polgármestere, a párt egykori miniszterelnök-jelöltje, választmányi elnöke, aki 2019 októberében jelentette be kilépését. Bár Botka ekkor nem kívánt sárdobálásba kezdeni, korábban éles hangon bírálta az MSZP-t, mondván,

a politikai maffia behálózta a demokratikus ellenzéket, benne sajnos a saját pártomat is”.

Bárándy Gergely már a 2018-as választás előtt bejelentette, hogy azon nem kíván indulni, és egyúttal párttisztségeiről is lemond. 2020 januárjában Szanyi Tibor, a párt volt alelnöke és európai parlamenti képviselője ugyancsak elhagyta a szocialistákat. Szanyi korábban úgy fogalmazott:

Ez így nem párt! Ez így csak egy degenerálódó, belterjes klub, ahol a politikai témakészlet elapadt, s jobbára az itt-ott fellelhető apróbb krajcárok után kapirgálunk.”
 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Gazdaság (665) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (259) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2340) Tereb (141) Mondom a magamét (6144) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (15) Mozi világ (440) Egészség (50) Belföld (7) Irodalmi kávéház (513) Titkok és talányok (12) Politika (1581) Sport (729) Nagyvilág (1465) Tv fotel (65) Életmód (1) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>