Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
Csillagocska, Botkácska, vodkácska

Csillagocska, Botkácska, vodkácska

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Humor, móka, kacagás – az MSZP bemutatta 21. századi arcát

 az egyetemisták és főiskolások velencei fesztiválján. Volt pártelnök vörös csillagos műtetkóval, Botka-vodka Kunhalmival és esélyegyenlőség-szívecske is.

A Pesti Srácok több forrásból megerősített információi szerint tegnap többen feltűnően nem mostak kezet az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT). Ha valaki azt gondolná, hogy ez a megjegyzés a jövő elitjének tisztálkodási szokásaira vonatkozik, nagyon téved. A Velencei-tónál ejtőző fiatalok e gesztussal egy nagy ember előtt tisztelegtek: szombaton maga ]]>Molnár Gyula MSZP-elnök jattolt végig az EFOTT-on.]]>

Elsőként természetesen a szocialista ifjúság köszöntötte lánglelkű vezetőjét. Ott voltak mind a négyen, sőt volt sátruk, zászlójuk és egy Kunhalmi Ágnesük is. A budapesti MSZP-elnök kérdezte: „hol van a Botka Laci, csak nincs valami feszkó?” Molnár mondta, hogy minden rendben, csak éppen Egyiptomban nyaral. A fiatalok rosszallását látva finomított: „a Laci búvárkodás közben is árnyékkormánya tagjait keresi!”

Az ifjak ennek ellenére csalódottak voltak, hiszen forradalmi meglepetéssel várták a miniszterelnök-jelöltet. Vörös egyenpólót öltöttek, amin az Absolut Botka felirat szerepelt. Molnár Gyula elmosolyodott: még, hogy az MSZP-seknek nincs humoruk?! Legutóbb akkor kacagott ekkorát, amikor Barack Obama elnökségét piros masnis baracklekvár árusításával ünnepelték egy pártkongresszuson. Botka-vodka, Obama-barack, ezt rendelje a szocialista ifjúság! Ez kell a fejlődő szervezetnek!

„Mert hát fejlődnek a gyerekek” – morfondírozott el a pártelnök. Itt van ez az Ágika is, ki gondolta volna, hogy ő lesz a párt első számú nőpolitikusa? Most is milyen csinoska! Ez a tetoválás-festés is csak az ő ötlete lehet, olyan fiatalos, 21. századi dolog ez. Meg roppant politikus. Olyan, mint a Magyar Szocialista Párt baloldalisága: bármikor lemosható.

Kunhalmi lelkesen javasolta, hogy a pártelnök is vállaljon be egy műtetkót. Van például kitűnő hangjegy-sablonja, az most nagyon trendi. Aztán elvigyorodott, és Molnárra kacsintva elővett egy csillagmintát és egy vörös sprét: inkább ilyet fúj főnökére, „akár egy jó kommunista”.

Molnár erre majdnem rosszul lett, szinte belefehéredett ingébe. De mivel tévékamerák és fotósok is előkerültek közben, inkább bevállalta. Aztán legyintett, mondván, a társadalmi kényszer alatti alkoholfogyasztásra sok minden rákenhető. Azért inge ujját kicsit lejjebb gyűrte: ezek a vörös csillagos, vörös dzsekis dolgok a szoci nagymamáknak, és nem kifelé vannak szánva…

Ezen mélázva aztán meg is bánta, hogy nem kért a másik kezére is egy tetkót. Egy szép rózsaszín szívecskét. Egyik közönségnek ezt, a másiknak azt a kezét nyújtaná, az lenne aztán a pártpropaganda!

Mert hát azt már megmagyarázták neki nyugati elvtársai, hogy a vörös módit csak megszokásból és megtévesztésül kell használni az öregek számára. Az új és helyes a rózsa- vagy szivárványszín. A modern baloldalnak szakítania kell a régi dolgokkal: nem a dolgozóknak, hanem a „progresszív értelmiségnek” kell megfelelni! Ezt a „szakmát” a multik is támogatják!

Rózsaszín esélyegyenlőség-szívecske kell! Ez képviseli az új baloldalt, az új MSZP-t!

Jobb munkakörülményeket a dolgozóknak! Azaz legyen mindenhol gender-vécé, és szivárványszínű névkártyát is viselhessen a Tesco-pénztáros.
Munkás-szolidaritást! Azaz fogadjuk be a migránsokat!
Erős szakszervezeteket! Azaz védjük meg a „baráti” civil szervezeteket!
Esélyegyenlőséget az oktatásban! Azaz állami támogatást és előjogokat a CEU-nak!

Molnár Gyula elégedett volt. És még neki mondták, hogy nem tud programot írni! Ezt a pár pontot is kiötlötte, mialatt a diákszervezetek vezetőivel tárgyalt Velencén. Hogy ők ösztöndíjemelésről, meg ilyenekről beszéltek? Ja, azt is megígérte nekik. Megígér ő mindent.

A jól végzett munka tudatával ballagott a kijárat felé. A szocialista ifjúság még mindig négyen volt, tartották a frontot. Kunhalmi viszont meglepetést tartogatott, ]]>bemutatta az MSZP új csodafegyverét:]]> a pártemblémás fidget spinnert.

A magyarra talán ujjpörgettyűként fordítható bizbasz lényege egy golyóscsapágy, amelyre rá van erősítve három műanyag körszerűség. Ha a csapágyra ütünk, ez a nagyszerű szerkezet elkezd pörögni. Hogy mire jó? Igazából semmire. De lehet pörgetni, forgatni, bigyózni, át lehet festeni, zsebre lehet vágni.

Teljesen olyan, mint a Magyar Szocialista Párt.

Fotó: mti.hu

Máté T. Gyula -]]> http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Gazdaság (709) Tv fotel (65) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Mondom a magamét (7603) Jobbegyenes (2804) Mozi világ (440) Tereb (146) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Belföld (11) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1310) Sport (729) Kultúra (9) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Történelem (18) Heti lámpás (313)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>