Ma 2022 július 07. Apollónia napja van. Holnap Ellák napja lesz.
pit-bull26.jpg

Kommunista titkosszolga a haveri őrkutyáknál

Flag

Szöveg méret

2
Átlag: 2 (1 szavazat)

Az Átlátszó bénán elfogult trükközését ]]>leplezte le cikkében a minap a Mandiner]]>, melynek szerzője állítja, hogy az éppen egy hónapja közzétett, ]]>Garancsihoz köthető cégek nyerték a legtöbb közbeszerzést tavaly – itt a toplista]]> című cikk címének két állításából pont egyik sem igaz.

Azaz, nem Garancsi Istvánhoz köthető cégek nyerték a legtöbb közbeszerzést tavaly, és az Átlátszó toplistája nem a 2015-ös magyarországi közbeszerzési toplista. Minő szerencse, hogy nem hármat állítottak a címben.

Az Átlátszó végül kijavította a hibát és pontosította a cikket, elismerve, hogy gyűjtésük valóban csak a kormányközelinek mondott üzletemberek sikeres pályázatainak a listája. Hurrá! Hogy milyen korrektek ezek a civilbe öltözött ]]>őrkutyák]]>! Lehet nemsokára százalékot számolni, súlyozni is megtanulnak a konzorciumi indulások esetében, mert noha a bölcsészmatek aranyos, de ha egy adott útszakaszra kiírtak mondjuk 40 milliárdot, akkor azt a 40 milliárdot nem kapja meg a konzorcium minden egyes tagja. Ez bizonyos agysejtszám fölött magától értetődő.

Ilyen akkor se történik, ha előtte az ATV-be betelefonáltunk a délelőtti teleshoppos időszakban némi pénzenergiáért.

Nincs azzal semmi baj, ha magát ellenzékinek feltüntető sajtóorgánum felhívja a figyelmet a kormányzat hibáira, anomáliáira, és mindezeket akár korrupciónak is nevezheti, elvégre a korrupció az újságírás kiskutyája – mindent el lehet vele adni, még az Átlátszóponthut is. Azonban az Átlászó mindezt a független, civil kontroll mázával önti le, miközben – most vegyenek nagy levegőt – közük nincs a függetlenséghez.

Az atlatszo.hu impresszumában, az együttműködő partnerek között számos civil, jogvédő, miegymás szervezet szerepel, de persze a munkatársak között egy volt szocialista politikus is feltűnik, így a függetlenség látszata már első ránézésre sem stimmel.

Csak, hogy tiszta legyen a kép: Tordai Csaba előbb a Medgyessy-, majd a Gyurcsány- és a Bajnai kormányokban dolgozott, utóbbiban egészen a MeH államtitkári posztjáig vitte. Aztán Bajnaival közösen összehozták a Haza és Haladás Alapítványt, amely egyik alapítója volt a később a választásokon induló Együtt 2014 Pártot. Tordai mindeközben, és nyilván a függetlenség és civilség jegyében beszállt az Átlátszóba is, amelynek a mai napig a jogi munkacsoportjának tagja, de ami fontosabb, a portált kiadó atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. egyik tulajdonosa is.

Hogy is vagyunk akkor a függetlenség és a tulajdonos (politikai) érdeke körüli dolgokkal?

Az Opten cégtára szerint Tordai az Átlátszón kívül még három cégben érdekelt, így abban a TMC First Tanácsadó Kft.-ben is, amelynek egyik tulajdonosa Oszkó Péter, a Bajnai-kormány, éppen a 700 milliós házát áruló egykori pénzügyminisztere is. Szóval még egy szocialista politikus….

De a TMC First egyébként nem is emiatt érdekes, hanem azért, mert tagja egy Civil Support Nonprofit Kft.-nek. Utóbbi társaság, a honlapja szerint a társadalmi célú szervezetek fejlesztésén ügyködik, azok hatásnöveléséért dolgozik. Zárójelben meg kell jegyezni, ez a hatásnövelő szervezetfejlesztés a magyar nonprofit szektor és a közbeszerzések gyakorlata alapján a pénzlenyúlda kezdőknek című társasjáték.

De tételezzük fel, tényleg a szervezetfejlesztésben, stratégiák kidolgozásában is segítenek, nem csak lepapírozni a tengerentúli és hazai demokráciafejlesztő pénzeket, akkor viszont illene kissé körültekintőbben kiválasztani azokat a szervezetfejlesztő tanácsadókat! A “segítők” között ugyanis megtalálhatjuk ifjabb Apró Antalt is, legalábbis az egyik vállalkozását, a MONTANA Tudásmenedzsment Rendszerintegrátor és Szoftverfejlesztő Kft-t. Igen. Arról az ifjabb Apró Antalról beszélünk, aki 1989 végéig a BM III/II-2. osztály vezetője, nem mellesleg Gyurcsány Ferenc anyósának, Apró Piroskának a testvére. Ide másoljuk az ]]>Index.hu Apró Piroskáról írt portréjának egy részletét]]>, amely 2007-ben jelent meg:

“Piroska testvére, ifjabb Apró Antal – több kommunista vezető gyerekéhez hasonlóan – a titkosszolgálatnál dolgozott, a Medgyessy Pétert is beszervező III/II-es főcsoportfőnökségnél. Fontosságát jellemzi, hogy az első szabadon választott Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt a titkosszolgálatokért felelős miniszter, Boross Péter név szerint megemlítette. Boross arról beszélt, hogy a III/III-asokon kívül szakértelmük miatt szinte mindenkit megtartottak a nemzetbiztonságiak közül a demokráciában is, kivéve az olyan kommunista nagykutyákat, mint például ifj. Apró Antal. Ezt a tizenhét évvel ezelőtti ülés egyik résztvevője mondta. A rendszerváltás után ifj. Apró Antal magánnyomozói vállalkozásokba fogott, elsőnek az S-Komplex nevűt alapította meg. Az S-Komplex többek között a ferihegyi repülőtér biztonságán is őrködött. A cég felügyelő bizottságának három évig Apró Piroska is tagja volt. Információink szerint ifj. Apró Antal nemzetbiztonsági szakértőként egyes ügyekben dolgozott a Horn-kormánynak is. Az S-Komplexnél volt társtulajdonos néhai Nagy Lajos, aki 1990-ben a Nemzetbiztonsági Hivatalt (NBH) vezette. Nagy a család közeli barátjának számított. A III/I-es csoportfőnökség kötelékében Saigonban, illetve a 80-as években New York-ban szolgált. Amerikában a magyar kémelhárítás második embere volt. A 2006-ban elhunyt férfi fiatal özvegye, Nagyné Svoboda Petra 2002 óta Apró Piroska mellett dolgozik, a titkárnője. Apró Piroska unokatestvére, Vajda József is magas rangú titkosszolgálati vezető volt, 1994-ben az NBH második emberévé nevezték ki. Ifj. Apró Antal gyermekei – Piroska unokahúga és unokaöccse – magánnyomozó-irodákat vezetnek.”

És helyben is vagyunk. A titkosszolgálatok egyik kiemelt területe a média befolyásolása, illetve a médián keresztüli gazdasági és egyéb hírszerzés. Nem állítjuk, hogy az Átlátszó ezt csinálja, de mindenképpen elgondolkodtató, hogy tulajdonosaik között megtalálható egy olyan volt szocialista politikus, aki a fent említett, kétes üzleti kapcsolatokkal rendelkezik. És amennyire meg vannak vadulva, simán feltételezzük, hogy legközelebbi vadászgépbeszerzésnél majd szépen kikérik az F-35-ösök műszaki leírását – elvégre legyen transzparens a közbeszerzés összehasonlítható ajánlatokkal – aztán odaadják Apró Antalnak olvasásra.

Elképzelhetetlen történet? A magyar bírói gyakorlat ismeretében csak a vadászgép a túlzás…

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Történelem (15) Mozaik (83) Gazdaság (665) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (6164) Belföld (8) Tv fotel (65) Nagyvilág (1465) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (141) Sport (729) Mozi világ (440) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Irodalmi kávéház (513) Heti lámpás (260) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2349)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>