Ma 2020 április 05. Vince napja van. Holnap Vilmos, Bíborka napja lesz.
A boldogság receptje

A boldogság receptje

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Alább megpróbáljuk elképzelni milyen is lett volna, ha a libsi honfitársainkra bízták volna a forgatókönyvet és a rendezést.

„Az úszás az nem sport. Azért úszik az ember, hogy meg ne fulladjon.”

Woody Allen

Túlestünk a vizes VB nagyszabású megnyitóján. A műsort súlyos fanyalgás követte a libsi médiumokban, amint az várható is volt.

Az Index című kiadvány például „történelmi giccsparádét” emleget és felhánytorgatja, hogy mikor a megjegyezhetetlen nevű kövér néger énekelt, akkor hanghiba is volt. Érthető dolog ez, hiszen teljesen természetesen ők az ízlés mértéke és a fenekükön fut keresztül az egyenlítő. A nélkülük készült alkotások reménytelenül kisszerűek és giccsesek, nem foghatóak például a vaskeféhez, vagy az időkerékhez, melyeket a haladó szellem művészi kiteljesedésének van szerencsénk tekinteni.

Külön baja volt a közvetítésnek, hogy Orbánbasit is mutogatták a műsor kapcsán a nézőtéren, ékes példájául a hazánkban terjengő vezérkultusznak. Egyszóval nem tetszett. Nyilván, ha rájuk lett volna bízva, ők sokkal jobbat tudtak volna csinálni. Alább megpróbáljuk elképzelni milyen is lett volna, ha a libsi honfitársainkra bízták volna a forgatókönyvet és a rendezést.

VB megnyitó 7 képben. Kurátor: Gulyás Márton. Forgatókönyv: Alföldi Róbert. Közreműködnek: a közreműködők. Rendezte: Schilling Árpád.

Első szín.

A magyarok bejövetele. A magyar migránsok elárasztják a Kárpát-medencét. Soros és Migration Aid önzetlenül segít nekik. A Helsinki Bizottság elvállalja Szvatopluk védelmét. A Német-Római Birodalom megvonja az „európai” jelzőt a magyar néptől. Egyesek a háttérben ünnepelnek.

A színen látható a kerítés a Vereckei-hágónál. Felcsendül az örömóda, Árpád és migránstársai lebontják a kerítést, közben Komáromy Gergő gitározik és énekel. A magyarok esetleg lehetnek burnuszban. Lézerfelirat: „Mi mind migránsok vagyunk!

Második szín

Tatárjárás. A magyarok rútul elnyomják a kisebbségeket és fajt gyűlölnek. Ennek megszüntetésére a jóságos tatár kán közbeavatkozik. A fajgyűlölők megszívják.

A színen magyaros sanyargató Makovecz tervei alapján. Béla király és a magyarok sanyargatják a kisebbségeket. Tatárok balról be és visszasanyargatják a magyarokat. Lézerfelirat: „Úgy kell nekik!

Harmadik szín

Mohács. A magyar iszlamofóbia az egeket verdesi, Szulejmán kénytelen beavatkozni, de a gaz magyarok ebből sem tanulnak és harcolnak ellene. Hiába.

Iszlamofób magyarok éneklik „Török gyerek megvágta/Magyar gyerek gyógyítja/Síppal dobbal nádi hegedűvel” Fischer Iván nádi hegedűn eljátssza a Szöktetés a szerájból című zenemű nyitányát. Lézerfelirat: „A xenofób magyarok ráfáznak!

Negyedik szín.

Trianon. Az EU magországai megbüntetik a magyarokat, mert tudják, hogy később rosszul fognak bánni a migránsokkal és illiberálisok lesznek.

Szlovák néptáncosok eljárják a felvidéki kecskenyomorító című táncjátékot. A táncjáték a tízezer éves szlovák birodalomban játszódik, főszereplői: Benes, a délceg szlovák legény és Bohumila, a kecske. A háttérben Clemenceau arcképe babérágakkal koszorúzva. Lézerfelirat: „Megérdemlitek!”

Ötödik szín

Fehérterror. A gaz fasiszták halomra gyilkolják a haladás híveit

A magyarok bő gatyában, kezükben fütyülős barackkal gyilkolnak. A háttérben Landszmann rabbi megrovóan nézi őket. Belép Lendvai Ildikó, mint a történelem szelleme és megjegyzi: „Nem hallgatnak rám! Pedig nem lett volna gázáremelés.” Eltáncolja a hattyú halálát a Hattyúk Tava című balettből. (Ketten segítenek neki) Lézerfelirat: „Retrográdok vagyunk. Nem szabad Dévénynél betörni új időknek új dalaival!

Hatodik szín

Holokauszt.  A németek ellenkeznek, de hiába, a magyarok rájuk lőcsölik a zsidókat.

A hevesen tiltakozó Eichmannt Horthy revolverrel kényszeríti a zsidók deportálására. A háttérben a felcsúti stadionban összeterelt zsidók láthatóak, amint felrakják őket a kisvasútra. Lézerfelirat: „Mindezt a mi adónkból!

Hetedik szín

A buzik bejövetele. Lengő, szivárványszínű zászlók alatt, fenekükben pávatollal, a Pussy Riot legújabb számának hangjaira bevonulnak a buzik. Gyurcsány Ferenc sztepptáncot mutat be.

Lézerfelirat: „Lesz még magyar feltámadás!

***

Hát valahogy így. Véleményem szerint ebben szépen tükröződne a haladás álláspontja a magyar történelmi dicsőség lapjairól, és volt SZDSZ megnyalná utána mind a száz ujját.

Egyébként – nem tudom említettem-e már – de felfedeztem a boldogság magyar receptjét. Ez pedig a sport. Ott ugyanis mindig boldog valaki. Ha nyerünk, akkor mi, ha veszítünk, akkor a libsik. Számukra nem lenne csodásabb eset annál, ha a magyar úszó belefulladna a medencébe, hiszen annak nyilván Orbánbasi az oka. Csak a vak nem látja, meg a fideszbirkák. Csodálatos dolog, mert nagyon ritka az, hogy valami mindkét félnek örömöt tud okozni erre mifelénk.

Sportoljunk hát.

]]>http://aristo.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Tereb (139) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (485) Nagyvilág (1449) Kultúra (5) Autómánia (61) Életmód (1) Mozi világ (440) Egészség (50) Sport (729) Heti lámpás (239) Rejtőzködő magyarország (171) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Gazdaság (646) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (1728) Belföld (5) Mondom a magamét (4427) Politika (1571) Vetítő (37) Flag gondolja (33) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>