Ma 2020 október 24. Salamon napja van. Holnap Blanka, Bianka napja lesz.
Mucsai üzenet Fegyőréknek

Mucsai üzenet Fegyőréknek

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
„Nálatok ott Pesten elment a fiatalság esze?”

Az idősebbeknek talán ismerősen cseng még az a mondás, miszerint mindenkinek van legalább egy saját komcsija. Nos az enyémet Dánielnek hívják, akivel legalább negyven esztendeje riportkészítés közben akadtunk össze az egyik hajdúsági kis faluban, ahol történetesen ő volt eleinte a KISZ, aztán a párttitkár, meg a helyi tszcs egyik főnöke. /Ma nyugdíjas földbirtokos./

Gondoltam megcsörgetem a neve napján /Július 21./, mert ha másban nem is, legalább a közös jókívánságokban egyet szoktunk érteni.

Fogadta is illendően, aztán, mint a haragvó ég, dörögve tört ki magából: “Nálatok ott Pesten elment a fiatalság esze? Hát hogyan képzeli az a momentumos Kádár, meg Fekete-Győr, hogy én ne menjek el szavazni, mert már öreg vagyok.” Ezek életükben még nem dolgoztak, én dolgoztam rájuk is, a mucsai marxista, cserébe ezt tanították meg nekik a magasságos egyetemeken? Köpnek ki az öregekre, nézik le a vidékieket.

Dühében annyira megfeledkezett magáról, hogy még azt is beismerte: ez a baloldal már nem az a baloldal, amit ő képviselt, mert ez a baloldal nagyképű, dologtalan és tiszteletlen. Könnyen dobálóznak, mert a szüleik lakatják, meg etetik őket, akiknek gyermeki hála helyett most még a száját is betapasztanák.

Az én igazi komcsim azt is mondta, hogy nem lesz jó vége ezeknek a pesti kiszólásoknak, meg lenéző kijelentéseknek, mert az országnak mindig is nagyon sokba került és kerül a fővárosa. Cserébe legalább vegyenek vissza a nagyképűségükből. Szabolcs fia például főiskolát végzett, már ő vezeti a gazdaságot, közben két unoka érkezett hál istennek a családba, de most is mindennap úgy köszön: Csókolom apuka, pedig Fidesz-szavazó.

A rendhagyóra sikeredett névnapi köszöntő végén még keseredetten felemlítette, hogy először beszélni akart ezzel a Fekete-Győrrel, vajon miért csak az öregek pénze kell, a véleményük meg nem, de végül arra jutott: aki belé akarja fojtani a szót, arra feleslegesen ő sem fecséreli.

– Elmennek ezek a jó büdös francba – mondta búcsúzóul.

Ritka alkalom, de egyetértettünk.

Franka Tibor - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Jobbegyenes (1874) Történelem (14) Autómánia (61) Életmód (1) Vetítő (37) Tv fotel (65) Tereb (140) Mondom a magamét (4871) Mozaik (83) Gazdaság (653) Politika (1571) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Nagyvilág (1452) Gasztronómia (539) Egészség (50) Heti lámpás (244) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (491) Sport (729) Belföld (5) Rejtőzködő magyarország (171)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>