Ma 2021 január 22. Vince, Artúr napja van. Holnap Zelma, Rajmund napja lesz.
17cab88a941e1473e4c320eb085a299b.jpg

Böjte Csaba - Az örök élet zarándoka vagy!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Mindannyian zarándokok vagyunk, úton a semmiből a végtelen felé. Megszülettél, elindulsz kis szertelen hegyi patak erejével, szaladsz, de ugyanakkor mindenre kíváncsian rácsodálkozol.

A megismerés korszakában kihúzol minden fiókot, olvasol és barátokra találsz, kik között nem csak azt tapasztalod meg, hogy milyen édes és gyönyörűséges a testvérek egysége, hanem azt is, hogy egymásba torkolló életerőtökkel közösen mint a nagy vizek, hajókat hordozhattok, lisztet őrlő malmokat forgathattok. Itt ott megállsz, csodálkozz rá bátran Isten szép ajándékaira, hisz jóságból adta, nyugodtan használd a sok szép csillogó csecsebecsét, minden hasznos kis lim-lomot, ami a tied.
 
 
Lassan felcseperedsz, az érett felnőtt kor rád köszön! Otthont kell építened, Jézus is megtette Názáretben.
A kedvesed hozzád bújik és egymással duruzsolva, pajkosan suttogva egy új nyelvet teremtetek, kettőtök szerelmének nyelvét, mely kevés szóval egy új világ kapuit tárja eléd. Őszinte önátadásotok gyümölcse a gyermek, aki megszületik, Teremtőd saját képére és hasonlatosságára formál, alakít benneteket, az életadásban. Telnek a napok, te látszólag helyben vagy és mégis haladsz, szépen bontakozol, növekszel szeretetben, jóságban, bölcsességben. Minden nap új csodát hoz, az élet mely belőled fakadt talpra áll, elindul és botladozó nyelvvel kimondja nevedet, és az ahogy csilingelve nevet, egy új világ kapuját tárja fel előtted. Jó dolog fáradtan a mindennapi kenyeret előteremteni szeretteidnek, verejtékes munkával, nyugodt, biztonságos otthont adni gyermekeidnek.
 
 
Mindez drága ajándék, s te magad is lassan ajándékká válsz, boldogságod mint életadó forrás öntözi kertedet! Az idő halad, te úgy kezded érezni, hogy még ennél is van tovább! Lelked mélyén érzed, hogy az ajtó már nem mögötted, hanem előtted feszül s lefogja szárnyalásodat, magad sem érted, de tovább lépésre vágysz!! Ahogy a szép tavasz magától fordul forró nyárba, hogy elhozza zamatos gyümölcseit melyeknek ha szép sorjában lejár a szezonja, szinte jól esik a hűvös ősz, mely rozsdás pírral ugyanabban a világban egy egészen új világot teremt, te is vágysz továbblépésre. A végtelenre vágysz, és nincs ebben semmi rossz, végül is úton vagy, az örök élet zarándoka vagy! A zarándok az, ki útra kel, mert hiszi hogy van tovább, hogy lehet több, szebb, értékesebb mindaz mit mostanig elért és birtokol.
 
 
Böjte Csaba ~ Az örök élet zarándoka vagy!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (5) Történelem (14) Jobbegyenes (1949) Vetítő (37) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1453) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (502) Tereb (140) Autómánia (61) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (5051) Gazdaság (656) Életmód (1) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Heti lámpás (249) Mozi világ (440) Sport (729) Egészség (50) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Politika (1571) Rejtőzködő magyarország (171)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>