Ma 2024 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
Bencsik András: Véget ért a nyár...

Bencsik András: Véget ért a nyár...

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Orbán Viktor mintha növelné a tempót.

…Persze nem azonnal, az előrejelzések szerint szép szeptemberünk lesz, az indián nyár még kitart, de a politikában egy rövid szusszanásnyi szünet után beindult az élet. Már ahol beindult, mert egyes ellenzéki pártok háza táján mintha véget ért volna minden. Szél Bernadett kivonulásával például bebizonyosodott, hogy Nem Lehet Más a Politika, csak olyan, ami értelmes és a sokaság által támogatott célok mentén szerveződik meg. A Jobbik átolvadása egy új pártba – ez sem látszik sikertörténetnek.

Orbán Viktor azonban mintha növelné a tempót. Remélhetőleg jól kipihente magát az Adria partján, mert az elkövetkező napok és hetek programja azt mutatja, kemény ősz lesz, mintha nem is lett volna nyári szünet. A Matteo Salvinival való találkozás jelentősnek ígérkezik. Bár egy olasz ügyész nyílt támadást indított egy sajátos joghelyzetet kihasználva az olasz belügyminiszter ellen, aki nem akarta hazája földjére engedni egy hajóról az illegális bevándorlókat, és ezért emberrablással gyanúsította meg őt, ami börtönnel büntetendő, minek következtében Salvini pillanatnyi meghátrálásra kényszerült, és a migránsok csak bejöhettek olasz földre, azért az nyilvánvaló, hogy ez az út nem járható. Az olaszok többségének elege van a bevándorlókból.

Kettejük találkozójára Milánóban ellentüntetést szerveznek az úgynevezett emberjogisták, akik annyira szeretik az afrikai bevándorlókat, hogy hazájuk biztonságát is feláldoznák érte… Valami különös véletlen folytán e liberális demokraták szinte mind Soros György támogatását élvezik, és az ő utasításait hajtják végre.

Orbán Viktor ekkor azonban már messze jár, mert a hétvégén Kirgizisztánba utazik, ahol a Nomád Világjátékok programjain vesz részt Kazahsztán, Azerbajdzsán, Törökország és Üzbegisztán vezetőinek társaságában. Különleges hely, különleges program, különleges kapcsolatok azon távoli népekkel, amelyek rokonként tekintenek ránk. A keleti körút csúcspontja pedig szeptember közepén lesz, amikor Moszkvában Vla­gyi­mir Putyin orosz államfővel találkozik a magyar miniszterelnök. Egészen bizonyos ezért, hogy a szeptember vége felé Salzburgban tartandó Európai Tanács-ülésre, az uniós állam- és kormányfők körébe erős munícióval érkezik.

Magyarország és Auszt­ria egymást erősítve nyit a Kelet és abban kiemelkedően Oroszország felé, ami az európai politizálás egy új korszakának kezdetét jelzi. Úgy tetszik, visszatér a normalitás és a kölcsönös, kiegyensúlyozott gazdasági és politikai kapcsolatok korszaka az unió és a Kelet között. Talán ha egyszer az olasz politika is képes lesz kitörni a fékek és ellensúlyok „nem erkölcsös, de jogszerű” csapdájából, ők is csatlakoznak a saját úton járókhoz, mert más esélyük nincs.

Talán, ha az amerikai elnök is képes lesz kitörni abból az észbontóan agresszív és harsány liberális médiatámadásból, amelynek újabb és újabb rohamai, egyre hevesebb hullámai emberi mivoltában igyekeznek megsemmisíteni őt, nem tudván még ma sem megbocsátani neki, hogy eléggé el nem ítélhető módon megnyerte a választásokat, akkor talán tényleg elkezdődhet egy új, ha nem is mindenben tökéletes és megnyugtató, de reménységet keltő periódus, a józan ész korszaka.

Tekintsük jelképnek e különleges pillanatban, hogy három nagyszerű férfi, három orvos a világ túlsó felén, Bangladesben egy döbbenetes szakmai csodára készül. Istenbe vetett hitükbe kapaszkodnak, mert ami fent van, az van lent. Hinni és tudni kell.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2786) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Gazdaság (704) Autómánia (61) Mozaik (83) Belföld (10) Kultúra (7) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Mondom a magamét (7536) Heti lámpás (312) Mozi világ (440) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>