Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
Bencsik András: Március 15-én indulunk!

Bencsik András: Március 15-én indulunk!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Eljött a Békemenet ideje. Gyere velünk!

Öröm szerkeszteni az Aranykor krónikáját, melyet az ön kedvenc lapja közöl hétről hétre. Öröm írni azt a rengeteg csodálatos eredményt, amit az Orbán-kormánynak és Magyarország tehetséges népének köszönhetünk. De egyre nagyobb szomorúság követni azt a kommunikációt, a mániákus sorosozást és hasonlókat, amit a jelek szerint a társadalom többsége megelégelt. Mással aligha magyarázható az eredmények dacára a Fidesz–KDNP népszerűségvesztése. Lásd a következő oldalt.

Elkezdődött a kampány, és a Fidesz–KDNP süllyedni kezdett. Vajon a sok Stop Soros képes-e mozgósítani a saját tábort? Mert eddig mást nem láttunk. Tudják-e már a kampányfőnökök, hogy a társadalom többségének elege van a sorosozásból, és a Fideszen belül is sokan háborognak emiatt? A lényeget szeretnék hallani…

Mi a magyarázata annak, hogy a Fidesz–KDNP egy hónap alatt körülbelül 7 százalékot veszített, és jelenleg 47 százalékon áll a biztos választók körében? Mi várható a következő hónapban? Népszerűségvesztés? Vagy emelkedő tendencia? Hogy mi tudná a népszerűségvesztést megfordítani? A nyílt beszéd: ezek vagyunk, ezt akarjuk.

Van-e információnk arról, hogy miért mentek el ilyen sokan egy látszólag tét nélküli választásra Hódmezővásárhelyen? Kinek és mit akartak üzenni a vásárhelyiek? Van-e a jobboldalnak forgatókönyve arra az esetre, ha a hódmezővásárhelyi példából okulva az ellenzéki pártok országos koordinációt hajtanak végre, és mindenhol csak egy ellenjelöltet állítanak?

Észrevettük-e, hogy az ellenzék a 2010-es forgatókönyvet vette át, és most ők hirdették meg a szeretet és összefogás erejét? Hallottuk-e, mit mondott a hódmezővásárhelyi ellenzéki győztes? Azt mondta, a hatalom szeretetét legyőzte a szeretet hatalma. Igazat mondott? Meg kell-e várnunk, amíg a kis különbség kis változás, nagy különbség nagy változás programját is meghirdetik? Normális-e, hogy a hódmezővásárhelyi választás másnapján reggel az m1 televízió hírműsorában a vezető hír az volt, hogy télen (nagyon) hideg van? És hogy mindenfelé esik a hó?

Plusz pár megjegyzés. Szinte biztos, hogy ahol technikailag megoldható, ott egy közös jelölt lesz ellenzéki oldalon, mert a társadalom ezt feltehetően máshol is jutalmazni fogja. Úgy tetszik, az összefogást tető alá hozó MSZP-t is ezért jutalmazzák, ezért emelkedett meg a népszerűsége egy hosszú hanyatlás után. Vagyis létrejön egy ŐK és MI felállás. Ez merőben más helyzet. Ebben a felállásban mi most veszélyes helyzetbe kerültünk.

Ebben a felállásban már nem fontos, ki Soros embere és ki nem. Itt már csak egy dolog számít, mikor jár jobban a választó? Mit nyer, ha ŐK győznek, és mit nyer, ha MI? Mit veszít, ha Ők győznek, és mit veszít, ha MI? Mi volt a bűne a jobboldalnak, ami miatt nyolc év tartós népszerűsége elolvadni látszik? Vagy csak egyszerűen meguntak bennünket, mert nyolc év túl sok? Nem kéne sietve mindezt kikutatni és kielemezni?

Most nem lesz második forduló. Most nem lesz módja azt mondani a Nagy Ijedtség után Orbán Viktornak, hogy Mindenki Hozzon Még Egy Embert. Most van itt az idő őszintén beszélni. A 2002-es választás második fordulója előtt vagyunk. A szeretet és összefogás ereje még a miénk, hát ragadjuk meg és éljünk vele! Még van egy hónapunk. A diadalhoz sem kevés, de a tragédiát biztosan meg lehet akadályozni. Mert Magyarország ennél többet érdemel. Eljött a Békemenet ideje. Március 15-én indulunk! Gyere velünk!

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (713) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Sport (729) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7725) Jobbegyenes (2825) Kultúra (9) Egészség (50) Mozi világ (440) Heti lámpás (322) Flag gondolja (36) Történelem (18) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>