Ma 2022 augusztus 13. Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.
Bencsik András: Kérdezni ma még szabad

Bencsik András: Kérdezni ma még szabad

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Megsülünk? Megfagyunk? Minden pénzünket benzinre költjük?

Nyugat-Európa télen dideregni fog? Miközben aggasztó tempóban melegszik a Föld? Ki a fene érti ezt? Most zajlik éppen a glasgow-i klímacsúcs, ahol közel 200 ország magas rangú képviselői, nemzetközi szervezetek vezetői és egy rakás klímaaktivista gyűlt össze.

Az esemény célja a hírek szerint egy olyan új klímaegyezmény tető alá hozatala, amellyel a szervezők szerint az utolsó pillanatban még meg lehetne akadályozni, hogy a klímaváltozás okozta hőmérséklet-emelkedés végérvényesen átalakítsa az emberiség életkörülményeit.

Bár most, november elején éppen hidegedik, a klímacsúcson résztvevők szerint már több mint átlagosan 1,1 fokkal melegedett fel az éghajlat a Földön.

Igaz. Tényleg egyre forróbbak a nyarak, és egyre enyhébbek a telek. És bár a Kárpát-medence jóságosan véd bennünket, a Kárpátokon túl egyre gyakoribbak a rettenetes viharok és más éghajlati őrültségek. Nem vitás, hogy baj van, az ipari civilizáció robbanásszerű fejlődésével egy időben igen erőteljes melegedés tapasztalható, minek következtében az ENSZ pár napja közzétett figyelmeztetése szerint a jelenlegi tendencia folytatódásával 2100-ra 2,7 fokkal emelkedik a Föld átlagos hőmérséklete, ami a korábban kifejezetten veszélyesnek mondott kétfokos emelkedésnél is rosszabb.

A dolgok vagy összefüggenek, vagy nem. Az ember már-már kezdené elhinni, hogy tényleg nagy a baj, és mi okozzuk a bűnös lihegésünkkel, amikor megtudja, hogy a rafinált Brüsszel a borzalmas fenyegetésre hivatkozva olyan adókat akart a tagállamokkal elfogadtatni, amik úgymond leszoktatnák az életet veszedelmes könnyelműséggel élvező állampolgárokat az élet örömeiről. Eszelősen megdrágulna a járművek üzemanyaga (ez mintha már el is kezdődött volna), fölmenne a gáz, a villany és minden szolgáltatás ára. Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerint ez a terv valójában az európai középosztály kivéreztetését célozza, mert Nyugaton az alsóbb néprétegek már jó ideje nagyrészt segélyekből élnek, nem szólva a kultúragazdagító migránsokról. A középosztállyal pedig nem az a baj, hogy több szén-dioxidot lélegezne ki, mint az afgán agysebészek, hanem az, hogy létezik. És amíg létezik, addig veszélyt jelent a globális agymosó gépezetekre.

A középosztályba az az ember tartozik, aki John F. Kennedy legendás szavait magáénak vallja: „Ne azt kérdezd, hogy a hazád mit tehet érted, hanem azt, hogy te mit tehetsz a hazádért”, aki saját jószántából és saját költségén vesz részt például a Békemeneten, aki büszke és boldog lelkesedéssel igyekszik szolgálni a közjót, aki szereti és óvja szűkebb és tágabb pátriáját, tiszteli hagyományait, nos, ez az ember a globális agymosó gépezetek számára veszélyes. Mert a középosztályba tartozó embernek vannak önálló gondolatai. Mert szeret kérdezni, és mert szeret a kérdéseire választ kapni.

Megkérdezi például, hogy ha olyan nagy a baj, és olyan fenemód fűti a levegőt az a rengeteg szén-dioxid, akkor miért zárták be az atomerőműveket Németországban és miért termelnek energiát hőerőművekkel? Ha Nyugat-Európa fázik, mert nincs elég gáz a fűtésre, akkor miért blokkolják a második észak-európai gázvezetéket? Ha tudják, hogy minden őszt a hideg tél követ, akkor a magyaroktól eltérően a nyugati országok az idén miért nem vásároltak időben elegendő fűtőanyagot a télre? És így tovább. Kinek áll érdekében egy fokozatosan növekvő káoszt kierőltetni?

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (6240) Egészség (50) Politika (1581) Irodalmi kávéház (513) Életmód (1) Belföld (8) Mozaik (83) Tereb (141) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Gazdaság (667) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Heti lámpás (260) Jobbegyenes (2382) Nagyvilág (1464) Flag gondolja (33) Történelem (15) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>