Ma 2021 augusztus 01. Boglárka napja van. Holnap Lehel napja lesz.
Karácsony lemondására szavaztak

Karácsony lemondására szavaztak

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Elegük van a mosolyából!

Hiába mosolyog Karácsony Gergely szinte naponta az ATV stúdiójában, úgy fest, a budapestieknek egyre inkább elege van a Gyurcsány Ferenc támogatásával főpolgármesterré választott, az önállóan alapvetően 1-2, de leginkább nullaszázalékos választói támogatottsággal bíró Párbeszéd politikusából.

Elegük van a mosolyából, a simulékony modorában, amelyben egyre inkább azokat a legördített Unicumokat vélik felfedezni, amelyek kellettek neki ahhoz, hogy Gyurcsány szövetségese legyen.

Ezt nagyon is meg lehet érteni, hiszen egykori szavazói között mind többek számára válik nyilvánvalóvá, hogy az önkormányzati választásokon a Karácsony fémjelezte baloldal átverte őket.

Az elmúlt napon lezajlott egy szavazás a Facebookon, amelyet Kovács András újságíró indított útjára. A kérdés, amire válaszolni lehet így szól: „Önök szerint az elmúlt fél év botrányai után le kell-e mondania a baloldali főpolgármesternek?” A kérdésre 24 óra alatt 13 ezren válaszoltak, 91 százalékuk az igenre voksolt, az eredmény önmagáért beszél. A szavazók szerint tehát Karácsonynak igenis le kell mondania, míg mindössze kilenc százalékuk szavazott arra, hogy tovább folytassa ámokfutását.

Mire is gondolhatnak azok, akik a nem gombot nyomták meg például akkor, amikor az elmúlt tél első havas napján nem kezdte meg azonnal a hóeltakarítást, mondván csak lassítaná a forgalmat, ezért csak a délutáni csúcs után, este történik majd ez meg.

Aztán itt vannak a járvány idején lezajlott briliáns forgalomszervezési mutatványai. A fizetős parkolás ügye, amihez foggal-körömmel ragaszkodott, hadd utazzanak minél többen a BKV-járműveken, megnövelve az esélyt egymás megfertőzésére. Orbán Viktor kellett hozzá, hogy országosan ingyenes legyen a parkolás. A másik ilyen Karácsony-truváj, amikor lehetővé tette a szombati menetrend bevezetését a BKK járatain, ami akkora zsúfoltsághoz vezetett a buszokon, a villamosokon, hogy sokan nem bírták ki a várakozást ökölrázás nélkül.

A napokban pedig azzal akart a csepeliek és a belvárosiak kedvében járni, hogy a kerületközpontokban lévő fővárosi ingatlanokba hajléktalanszállásokat próbált létrehozni. Csepelen ez nem sikerült, a belvárosban pedig függőben van a dolog, de változatlanul az a törekvése, hogy a fővárosi tulajdonú ingatlanokba, lakásokba hajléktalanokat helyez el. Az érintettek nyilván nagyon örülnek a lehetőségnek, szomszédaik azonban valószínűleg kevésbé.

Rajtuk kívül pedig a közlekedők is rázzák az öklüket a főpolgármesterre, mert nagy bölcsen, előzetes hatástanulmány és közösségi konzultáció nélkül lezárta a Nagykörút szélső sávja egy részét a kerékpárosoknak, akkora dugót idézve elő ezzel, amekkorát álmába sem tudott elképzelni. Az Üllői úton pedig még betonszigetekkel is elválasztotta a kijelölt biciklis sávot, amelyek néhány nap alatt több balesetet is okoztak. Eközben kerékpárosok alig vették igénybe az új bicikliutakat, viszont az álló, járó motorú autók egyfolytában döntik magukból a füstöt, ami külön jól áll egy zöld Budapestet hirdető főpolgármester programjához.

Elsőként kellett volna megemlíteni a koronavírus-járvány legsúlyosabb gócpontjává nőtt Budapestet, ahol minden hetedik koronavírusos beteg és halálos áldozat fővárosi idősotthonokból kerül ki. Csak a Pesti úti idősotthonban már 41 az elhunyt, és 329 a regisztrált fertőzött.

Csodálkoznak, ha Karácsony Gergely lemondását a szavazók 91 százaléka akarja? A budapestiek nyilván rájöttek ugyanis, a főpolgármester ténylegesen csak eljátssza, hogy az érdekeikért cselekszik. Nem értük mosolyog, hanem ellenük. Valójában tesz rájuk, csak a politikai hasznát lesi. Még a hajléktalanoktól is szavazatokat vár cserébe a fideszes kerületekben való elszállásolásukért.

A szavazás részeredményében azonban jól látszik, hogy a budapestiek érdekei elleni merényleteinek már meg is van az eredménye. Ma már sokaknak szintén kell lehajtani néhány pohár Unicumot, hogy ne forduljon föl a gyomruk, ha az októberi választásra gondolnak, amikor a Karácsony-Gyurcsány szövetségre szavaztak.

Horvárh K. József -]]> www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Gazdaság (659) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Jobbegyenes (2084) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Politika (1578) Mondom a magamét (5467) Belföld (6) Tereb (138) Mozaik (83) Heti lámpás (255) Történelem (14) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (505) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Nagyvilág (1456) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>