Ma 2022 június 29. Péter, Pál napja van. Holnap Pál napja lesz.
Bencsik András: A támogatás mint olyan

Bencsik András: A támogatás mint olyan

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ezek volnának ők: Gyurcsány az ő különös népével, Botka az ő különös karóráival és az ápolt szemöldökű Vona Gábor ...

„A választások utáni német–francia politikai vezetésű EU-ban remélhetőleg meglesz a szándék az integráció elmélyítésére, és az illiberális/autokrata országok politikai változásának támogatására” – írta a Népszavában Lengyel László közgazdász, az Ember, Akinek Még Véletlenül Sem Sikerült Eltalálni Soha, Hogy Mi Lesz Holnap. Lengyel László az őszinte szavak embere: „Ha az európai vezetők a magyar választást európai választásnak is tekintik, és annak fogják tekinteni, akkor politikai és anyagi támogatást nyújtanak egy Európa-párti demokratikus ellenzéknek.”

Ezek volnának ők: Gyurcsány az ő különös népével, Botka az ő különös karóráival, az ápolt szemöldökű Vona Gábor úgy is mint Simicska Lajos ölebe, a nagyeszű Szél Bernadett, a kifinomult Szanyi kapitány, Juhász Péter fűtermesztési szakértő és a többiek. Ők volnának itt a demokratikus ellenzék. Ki ne felejtsük belőlük a momentumos gyerekeket, akik olyan tehetségesen megbuktatták Magyarország olimpiai pályázatát. Ők aztán tényleg egészen különlegesen demokratikusak.

Ezt a csapatot kéne benyomni a parlamentbe a bölcs Lengyel László szerint, de lehetőleg úgy, hogy mindjárt kormányra is kerülhessenek. A közgazdász szerint ez nem nehéz. Annyi az egész, hogy az EU úgymond német–francia többségű vezetése ügyesen megtámogatja Magyarország politikai változását. Ezt a kívülről jövő megtámogatást Lengyel László közgazdász bizonyára jól ismeri, hiszen 1950-ben születvén már eszmélő ifjú kellett legyen az 1968-as prágai tavasz idején, amikor a baráti szocialista országok vezetése, élükön a szovjet vezetőkkel, olyan sikeresen elmélyítették az integrációt a Varsói Szerződés hathatós közreműködésével, hogy csak úgy dübörögtek a testvéri tankok Prága macskaköves utcáin.

A módszerek talán változnak, olykor finomodnak, máskor meg durvulnak, mint például 2014-ben Kijevben, de a lényeg mit sem változik. Ha egy baloldalinak nem tetszik, hogy a nép túlnyomó többsége következetesen és makacsul azokat támogatja, akik jót tesznek neki, akik nem engedik sem eladósítani, sem idegenekkel elárasztani, sem elnépteleníteni az országot, egyszóval a maguk útját akarják járni, akkor képzeletbeli fegyverükhöz kapnak és gyilkolni szeretnének.

A „politikai változások” kierőltetése ugyanis jogállamban választások útján történik. A többség leszavazza, vagyis megbuktatja a neki nem tetsző kormányt, és azt az erőt emeli hatalomra a szavazataival, amitől a változást reméli: „kis különbség, kis változás, nagy különbség, nagy változás”… ahogy például 2010-ben történt minálunk.

Ehhez persze program, és ami még fontosabb, hitel kell. Mármint hitel a társadalom szemében, hogy az emberek bízzanak a nekik adott ígéretekben. Lengyel László azonban alighanem úgy gondolja, nem érdemes az ostoba, befolyásolható néppel bíbelődni. Számára a hitel közgazdasági fogalom, szebben mondva, pénzügyi támogatás, amit majd a győztesek utóbb hálásan visszafizetnek az adófizető állampolgárok kárára, ha kormányra kerültek.

Átlátszó szavak, átlátszó stratégia: politikai blokád alá venni ezt a rettenetes, illiberális Magyarországot, fenyegetéssel, pénzzel, vesztegetéssel, rágalmakkal és minden egyéb eszközzel megakadályozni, hogy a választói akarat harmadszorra is azokat emelje hatalomba, akikben jó okkal megbízik, rákényszeríteni a többségre a kisebbség akaratát a külső nyomás (erőszak) alkalmazásával, és elfoglalni a hatalmat. És aztán rabolni, rabolni…

Bencsik András -]]> www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (141) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Vetítő (30) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (665) Mondom a magamét (6149) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (513) Nagyvilág (1465) Heti lámpás (259) Egészség (50) Életmód (1) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2342) Kultúra (6) Belföld (7) Politika (1581) Történelem (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>