Ma 2021 november 28. Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.
Az erőszakkal riogató Gyurcsány könnyen beleléphet a gereblyébe

Az erőszakkal riogató Gyurcsány könnyen beleléphet a gereblyébe

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Az ember hátán feláll a szőr, ha Gyurcsány napról napra aljasabb szövegeit olvassa.

A szeged.hu-nak adott minapi interjújában azt vízionálja, hogy „Szakembereink készítik annak a politikai, közbiztonsági és jogi forgatókönyvét, ha nem békés lenne a hatalomváltás”. Mi van?

Tudjuk jól, Magyarországon még a rendszerváltoztatáskor, 1990-ben is békés volt az átmenet. S amikor Antall Józsefet MDF-en belüli politikai ellenfelei azzal vádolták, hogy túl puhák a rendszerváltó reformok, akkor maga a kormányfő vágott vissza azzal, hogy „Tetszettek volna forradalmat csinálni.” A konzervatív, nemzeti kormány fejének tehát már közvetlenül az óriási terhet jelentő kommunista jogi környezetből való kibújás idején is fontosabb volt a jogállami keretekhez való ragaszkodás, mint bármilyen más nemtelen, esetleg erőszakos eszközhöz való folyamodás. Politikai ellenfelének, a mai gyurcsányisták ideológiai gyökerét jelentő SZDSZ-nek persze nem okozott lelkiismeretfurdalást szembefordulni az első szabadon megválasztott kormánnyal, megpróbálva aljasul a taxisblokáddal megdönteni a rendszert.

Emlékszünk arra is, hogy a 2006-os választások előtt Gyurcsány azzal akarta távol tartanai a politikai nagygyűlésektől a fideszeseket, hogy az MTI-n keresztül a hirado.hu belengette, a szlovák alvilág robbantásaira is sor kerülhet Magyarországon a kampány finisében.

A békés emlékezőkkel szembeni erőszakos fellépés iskolapéldáját pedig a 2006 őszi események jelentették azután, hogy szeptember 17-én éppen 15 éve lesz, hogy nyilvánosságra került Gyurcsány őszödi beszéde. Ebben a böszme feketén-fehéren beismerte, hogy csalással szerezték meg a választási győzelmet. Majd október 23-án lovasrohammal rontott rá a békés emlékezésből hazafelé tartókra, nem riadva vissza a kardlapozástól, a szemkilövetéstől sem. Véres események sokasága történt a pesti utcán, amit Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként egy mondattal le tudott volna állítani. Ez a mondat azonban nem hangzott el. Sőt, még ki is tüntették Budapest akkori rendőrfőkapitányát, Gergényi Pétert Budapestért díjjal, mi több, megkapta a Főváros Közbiztonságáért érdemrendet is. Az előbbit „a főváros közbiztonságának megszilárdítása érdekében végzett intenzív és innovatív munkájáért” szöveggel indokolták, míg a másikat „a főváros rendvédelmének és közbiztonságának megteremtésében vállalt kiemelkedő és sikeres vezetői tevékenysége elismeréseként” vehette át. A cinizmus magasiskolája, undorító képmutatás, ez nem is kérdés.

Épp olyan undorító képmutatás Gyurcsány friss bejelentése is, hogy készülnek arra az esetre, ha nem lenne békés a hatalomváltás. Utalva a 2002-es tiltakozásra, amikor sokadszori kérelem ellenére sem voltak hajlandók újraszámolni a szavazatokat, hogy a 2006-os őszödi beszéd okozta következmények ledöbbentő hatását ne is említsem. A konfliktusok forrása mindannyiszor az akkor még ketté nem osztott MSZP volt, s még véletlenül sem a Fidesz. Ennek ellenére Gyurcsány minden bizonyíték nélkül föl meri tenni a kérdést: „igaz-e, hogy köztörvényes bűnözők is vannak a jelenlegi kormánypárt politikusai között?” Majd meg is válaszolja: „Ez pedig igaz.”

Mi ez, ha nem a gyurcsányista gyűlöletbeszéd újabb felvonása? Nem volt olyan régen, amikor azt írta Facebook-posztjában: „börtön lesz ebből, fiúk és lányok. Megérdemelten.”

Ez annak fényében különösen elképesztő, hogy a gyurcsányisták arra készülnek: egy esetleges feles győzelem esetén is alkotmányt akarnak módosítani, amihez jogállamban kétharmados felhatalmazás szükséges. Ez nem más, mint alkotmánypuccs, a jogállam lábbal tiprása, ami akár polgárháborús feszültséget is okozhat. S nem azért, mert a Fidesz – szükség esetén – nem adná át békésen a hatalmat, hanem azért, mert Gyurcsányék tudatosan ilyen feszültséget idéznének elő. Gyurcsányné határozottan ki is jelentette: „biztos lesz feszültség.”

Fletó tehát már most azzal szítja tovább a gyűlöletet a kormány ellen, mintha Orbán nem tisztelné a jogállamot, miközben éppen Gyurcsány az, aki nem riad vissza akár polgárháborús helyzet előidézésétől sem. A komcsik régi módszere azzal vádolni az ellenfelüket, amit ők maguk követnek el.

Erről csak annyit, nem árt, ha a lábuk elé néznek, mert ha belelépnek a gereblyébe, az nagyon fejbe fogja verni őket.

Horváth K. József - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (5721) Sport (729) Tv fotel (65) Autómánia (61) Heti lámpás (255) Mozi világ (440) Politika (1578) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2159) Gazdaság (662) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1463) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (507) Belföld (6) Mozaik (83) Kultúra (6) Történelem (14) Flag gondolja (33) Életmód (1) Tereb (138)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>