Ma 2022 május 25. Orbán napja van. Holnap Fülöp, Evelin napja lesz.
troll2016-600x330.jpg

A trollok és az ogre

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Kedves liberális barátaim, avatott tollforgatók, lelkesült mozgalmárok, tapasztalt utcai harcosok, apátiába süppedt kávéházi bölcsek,

s mind, ti többi aggódó, szorongó, s most éppen felette bosszankodó, a köz- és önveszélyes tombolás felé rohanó filantrópok!

Olvasom, hallom, látom, miképpen viselitek azt a rendkívül tanulságos leckét, amit az amerikai fehérektől, a teherviselő középosztálytól kaptatok, s döbbenten tapasztalom, hogy semmit nem szándékoztok belőle tanulni. Elszomorít az a makacs kitartás, amivel ragaszkodtok saját – láthatóan hamis – világképetekhez.

Pedig jó lenne nektek, ha magatokba néznétek. Ha nem másban, nem a választók butaságában, nem a demokrácia működésképtelenségében, nem a világ általános nyomorúságában, hanem saját magatokban fedeznétek föl a hibát. Végső soron évtizedek óta építetek egy világot, amely most rátok omlott.

Nem kellene felismernetek, hogy csúnyán elrontottátok?

Segítek. A valóság az, hogy amit ti építésnek képzeltek, az kontármunka, hályogkovácsolás, s így egyenesen rombolás. A valóság az, hogy az elmúlt harminc évben széttrollkodtátok a demokráciát. És most meg vagytok hökkenve, hogy a demokrácia mocsarából egy igazi ogre mászott elő.

Megdöbbentő, hogy mindebből semmit nem vagytok hajlandók megérteni. Az amerikai választás eredménye kapcsán Jeremy Corbyn a brit Munkáspárt vezetője még mindig azt tolta: olyan vezetőkre van szükség, akik nem diszkriminálják a nőket, nem használnak rasszista retorikát. Nem értitek, hogy az embereknek elege van a politikai korrektségből a valóságot meghamisító gagyi-filózófiából, a betegesen torz történelmi narratíváitokból, az állandó fasisztázásból, az – amúgy sokszor meglehetősen gusztustalan – ál-kisebbségek védelméből, a gender-abúzusból… Nem folytatom.

Egyszerűen felháborítónak találjuk, visszautasítjuk, és megvédjük magunkat attól, hogy egy beteg ideológiához hajlítsátok a valóságot, a nyelvet, a gondolkodást, az érzelmi életet, úgy hogy közben mélységesen megvetitek, tiltások közé szorítjátok, börtönnel, kiközösítéssel fenyegetitek azokat, akik úgy vélik, szabadságuk addig terjed, amíg egyszerűen nem ártanak másnak. Nem értitek, hogy a viszolygás nem ártás. Nem kell titeket szeretnünk. Nem kell a védenceiteket szeretnünk. És nem is szeretjük.

Szérttrollkodtátok a demokráciát, mert azt hiszitek, hogy a demokrácia szándék kérdése, azt képzelitek, hogy akkor van demokrácia, ha mindenki szeret mindenkit, miközben a valóság az, hogy a demokrácia mögött legelső sorban érdekek állnak. Felismert, artikulált érdekek.

A demokrácia nem magától van.

A demokrácia feltétele az erős középosztály. És most, hogy egy igazi tahó lett az amerikai elnök, meg vagytok lepődve. Miközben éppen a ti liberális gazdaságpolitikátok fosztotta ki a középosztályt, éppen az általatok ajnározott multinacionális tőke, az általatok helyzetbe hozott bankvilág rabolja ki a teherviselő rétegeket, miközben éppen a ti globális szabadpiacotok zabálja föl a középrétegek lokális piacait. Számunkra igazi csőd a ti politikátok, mi rablásként éljük meg a ti évtizedek óta tartó gazdasági ámokfutásotokat, és ti meg mertek lepődni azon, hogy elegünk van belőletek?

Széttrollkodtátok a demokráciát, mert perverz fantáziavilágotokban az ember korlátlan szellemi szabadsága jelenti a demokrácia biztos bázisát, miközben a valóság az, hogy az általatok képviselt ösztönszemét nem a nép uralmát, hanem csak megtéveszthetőségét biztosítja. S most van képetek felháborodni azon, hogy egy rivális barom mászott elő abból a sötét kanálisból, amit kultúra helyett a létrehoztatok? Szabadpiaci kultúrpolitikátokkal előállítottatok valami egészen amorf és silány szellemi közeget, valami nyálkás ellenkultúrát, és most csodálkoztok, hogy a szemétből gondolatpatkányok kúsznak elő?

Nem vagytok hajlandók megérteni, hogy a demokrácia mögött – egyebek mellett – valamiféle józanságnak kell állnia. Olyasféle józanságnak, amit ti megvetéssel utasítotok el: hagyomány, erkölcs, világkép, felelősségtudat… Polgári kultúra.

Kultúra, amit bizony fenn kell tartani, újra és újra, nemzedékről nemzedékre meg kell teremteni. Sajnos nem áll meg a maga lábán. Különösen akkor nem, ha a szabadpiacra lökött kultúraközvetítőknek küzdeniük kell a fogyasztókért. Különösen akkor nem, ha az általatok leginkább hájpolt kultúrateremtők performansz-cirkuszai szöges ellentétben állnak a polgári szellem klasszikussá vált értékeivel. Kegyetlen kultúrharcot vívtok a hagyományos értékvilág, tulajdonképpen civilizációnk létalapja ellen, s van pofátok felháborodni azon, hogy civilizációnk hatalmas építménye rátok omlik?

Széttrollkodtátok a demokráciát, azt képzelvén, hogy a sokszínűség önmagában is erény, miközben a valóság az, hogy a társadalom stabilitását viszonylagos homogenitása adja, sokszínűsége csak egy-egy egzotikus különlegesség megbámulásáig terjedhet. Miközben ti azt képzelitek, hogy a multikulturális ábránd, az idegenek korlátlan befogadása emberbaráti cselekedet, a valóság az, hogy a migráns-dédelgetésetek a legkegyetlenebb, és legpusztítóbb elmebetegség, amit az európai társadalom valaha is ki tudott termelni magából.

Rosszabb a kommunizmus oszály-gyűlöleténél, rosszabb a náci fajpolitikánál.

Mert úgy teszi tönkre a társadalom belső hálózatait, ahogyan a súlyos skizofrénia felszámolja a személyiség koherenciáját. És most van pofátok azon háborogni, hogy ez a széthullott társadalom egy őszinte idiótát bírt elnökké választani?

Széttrollkodtátok a demokráciát, mert a demokrácia – minden képzelgésetek dacára – nem szeretet, elfogadás és szándék kérdése. A demokráciának feltételei vannak. Míg az arisztokratikus viselkedéskultúra maradványa, a nagypolgári szellem – tulajdonképpen az emberi műveltség eddigi csúcsa – meg persze a jóléti társadalom, és az – etnikailag, vallásilag, morálisan, kulturálisan, és nyilván gazdaságilag – viszonylag homogén közösségek megteremtették és hibái, tévedései, mi több, rettenetes szörnyűségei dacára is egész sikeresen fenntartották a demokráciát, addig a ti rémséges fekély-hatalmatok, a ti rákos burjánzásotok, a ti szörnyű, elnyomó rezsimetek néhány évtized alatt tönkre tette világunkat.

És így most, amikor egy igazi tahó került a világpolitika élére, nektek nem sopánkodnotok, felháborodnotok, vádaskodnotok, fasisztáznotok, kellene, hanem elsősorban bűneitekkel kell elszámolnotok, bűneitekért kell felelnetek.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1581) Sport (729) Gasztronómia (539) Gazdaság (664) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2311) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Tereb (141) Szépségápolás (15) Belföld (6) Heti lámpás (259) Történelem (15) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1465) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (513) Mondom a magamét (6072) Egészség (50) Életmód (1) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>