Ma 2022 május 19. Ivó, Milán napja van. Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
A Göncz-mítosz viccnek is gyenge

A Göncz-mítosz viccnek is gyenge

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Árpi bácsi és a nemzet egysége... Kacag a májam!

 

Mióta is ágál több női politikusért a magyarországi baloldal? Hány éve sápítoznak női kvótákért vagy legalább néhány női közjogi méltóságért (feltéve persze, hogy azok az ő kutyájuk kölykei)? Meglehetősen régóta. Mantrázzák, hogy a Fidesz a politika helyett a konyhába meg a szülőszobába száműzte a nőket. Ám most, hogy híre kélt, a nagyobbik kormánypárt a tüneményes Novák Katalint jelöli köztársasági elnöknek, ricsaj támadt. A szokásosan elviselhetetlen balos gyűlöletcunami. Verik a tamtamot, hogy Novák Katalin csak egy „kirakatnő” meg „pártkatona”, aki „nem jeleníti meg a nemzet egységét”. Nem úgy, mint Göncz Árpád, akiért egész Magyarország hozsannázott, és akit Árpi bácsinak, illetve nagyapónak szólítottak – legalábbis a szenilisebb balosok szerint. Például a Szemkilövető is valami ilyesmiről írt a Facebookon, ha jól értelmeztem a delíriumos szöveget.

Árpi bácsi és a nemzet egysége... Kacag a májam!

E nemzeti egység első ékes példája nyilván az volt, mikor az SZDSZ-es pártpolitikus Göncz kiállt az SZDSZ által szervezett puccskísérlet, az országot megbénító taxisblokád mellett. Értik? A hivatalban lévő államfő bátorított egy erőszakos palotaforradalmat, áldását adta egy kormánybuktató lázadásra, amelyet a benzinár emelése miatt robbantottak ki, irányítottak SZDSZ-es pártirodákból. Mi ez, ha nem a nemzeti egység maga?

Aztán következett a La Stampa-interjú. Göncz Árpád 1993 novemberében Európa segítségét kérte (!) a magyar jobboldali kormány ellen az olasz napilapon keresztül. Tudniillik szerinte „Magyarországon jobboldali veszély van, a rádió, a televízió, az MTI a kormány szócsövévé vált”. Nemzeti egység, ugye? Vagy inkább turbulens hazaárulás?

És végül, de nem utolsósorban: Árpi bácsi is vidáman koccintott a románok nemzeti ünnepén, 2002. december 1-jén a Kempinski Hotelben Erdély elcsatolására. Az a fotó kitörölhetetlenül a lelkünkbe égett, ahogyan Medgyessy és Nastase miniszterelnökök mellett Göncz is ott viháncol az ünnepi fogadáson. Az a vigyor: kés a magyarok szívébe. Még szellemi elődeik és példaképeik, akik az országvesztést előidézték, Károlyi Mihályék sem merték volna ilyen nyíltan ünnepelni Magyarország földarabolását – Göncz Árpádék viszont igen.

És akkor olyan csekélységekre most ki se térjünk, mint hogy Göncz a nyílt alkotmánysértéstől sem riadt vissza, amikor nem írta alá a köztévé- és rádióelnökök kinevezését. Ez tényleg semmiség a fentiekhez képest. Ennyiből is látszik: hithű SZDSZ-es pártkatonaként Göncz a módszerváltás utáni éra legmegosztóbb, legpártosabb köztársasági elnöke volt, aki az SZDSZ hatalomra juttatása érdekében egy törvénytelen puccs támogatásától sem riadt vissza. Tette mindezt nagyapós mosolygással – ez tévesztett meg oly sokakat annak idején.

Novák Katalin viszont nemcsak kedvesen mosolyog, hanem képes a pártpolitikán fölülemelkedve, nemzeti érdekek mentén politizálni. Így tett családügyi miniszterként is. Egyetlen olyan megnyilvánulást sem tudok fölidézni tőle, amelyben a pártpolitizálás mocsarába süllyedt volna. Még akkor sem vette föl az elé dobott kesztyűt, amikor útszéli stílusban támadták, nácizták, „féregnek” nevezték őt gyurcsányista rongyemberek.

Pedig mi volt a „bűne” miniszterként? Csupán annyi, hogy világszerte egyedülálló intézkedéseket hozott a magyar családok megsegítésére, a gyermekvállalási kedv fokozására. Hiszen Magyarország – az agyakban pusztító liberalizmus, a mélységes önzés és individualizmus miatt – súlyos demográfiai válságban vergődik. A 2010-es kormányváltáskor a szülőkorú nők mindössze 1,2 gyermeket vállaltak – mostanra a nagyvonalú családtámogatásoknak köszönhetően 1,6 közelébe nőtt ez a szám. (Persze ez még mindig kevés a megmaradásunkhoz szükséges 2,1-hez képest.) Gyed extra, csok, babaváró támogatás, nagycsaládosok autóvásárlási kedvezménye, csecsemőgondozási díj megemelése, 25 év alattiak és négygyermekes édesanyák szja-mentessége, ingyenes tankönyvek és gyermekétkeztetés, Erzsébet-táborok és a többi. Ezek az intézkedések mind Novák Katalinhoz köthetők, és mindegyik családok százezreinek jelent komoly segítséget. Mára világszinten Magyarország fordítja GDP-arányosan a legtöbbet családtámogatásokra. Bár a népesedéspolitika sokszor csak évtizedek távlatában hoz eredményeket, azért már vannak biztató adatok. Például nálunk nőtt legnagyobb mértékben a házasságkötések száma és a gyermekvállalási kedv, miközben csökken a terhességmegszakítások és a válások száma. Akár tetszik a baloldali őrjöngőknek, akár nem: mindebben Novák Katalinnak elévülhetetlen érdemei vannak. Ha marad a nemzeti kormányzás, egyre látványosabb eredmények jönnek majd.

Gyurcsány leghűbb tollnoka, Tóta W. Árpád azt írta az államfőjelölésről: „Nem nehéz kitalálni, mi a legfontosabb kritérium Orbán szemében, választás előtt. Az, hogy legyen mivel fogni a leendő elnököt. Ha a tökét nem is, a püspökfalatját.” Látható: hatalmas a pánik a baloldalon. Érzik, Novák Katalin jelölése telitalálat volt. És hiába óvta Török (egyrészt-másrészt) Gábor és Nagy Attila Tibor baloldali politológus az ellenzéket a túltolt gyalázkodástól, pártkatonázástól – mégis azt teszik. S ezzel (mint mindig) saját dugájukba dőlnek. Nem fogják föl, hogy eleve bukásra ítélt stratégia ilyen színvonaltalanul, alpári módon támadni egy kedves, sikeres és okos politikus-édesanyát. De csinálják csak! Annál látványosabb lesz a bukásuk jövő tavasszal.

Borítókép: Göncz Árpád (Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán)

Pilhál Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Tereb (141) Irodalmi kávéház (513) Autómánia (61) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Életmód (1) Gasztronómia (539) Politika (1581) Egészség (50) Gazdaság (664) Mondom a magamét (6060) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (6) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Mozaik (83) Történelem (14) Nagyvilág (1465) Heti lámpás (259) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2306) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>