Ma 2022 január 28. Károly, Karola napja van. Holnap Adél napja lesz.
Vigyázat Szanyi elszabadult!

Vigyázat Szanyi elszabadult!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Fránya dolog ez a isiász...

A szocialisták kormányzásuk alatt még az otthonteremtés reményét is elvették a fiataloktól és a magyar családoktól. Eltörölték az otthonteremtési kedvezményeket, semmilyen segítséget nem adtak a fiatalok otthonteremtéséhez, devizahitelekbe taszították a fél országot és több százezer család otthonát sodorták veszélybe. Ha a szocialistákon és a többi bevándorláspártin múlik, előbb lenne a migránsoknak biztos lakhatása, mint a magyar fiataloknak és gyermekes családoknak. Szanyi Tibor is azon politikusok egyike, aki minden egyes bevándorláspárti javaslatot megszavazott az Európai Parlamentben – olvasható a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség keddi közleményében. Szanyi szerint a progresszív, baloldali politizálás egyértelmű jele az, hogy a DK EP-listájára felvették a mentelmi jogért esedező, hatmilliárdos, bűnszervezetben elkövetett csalással vádolt Czeglédy Csabát, aki amúgy az MSZP tagja.

A nagyobbik kormánypárt említett közleményével arra reagált, hogy Szanyi Tibor az MSZP EP-képviselője, a párt alelnöke kedden, Budapesten a XIII. kerületi Kartács utcában, egy önkormányzati bérház előtt tartott sajtótájékoztatón arra a nemrégiben indult európai polgári kezdeményezésre hívta fel a figyelmet, amelynek célja a jogi és pénzügyi keretfeltételek javítása az európai polgárok megfelelő lakhatásának biztosítása érdekében. Szanyi szerint egyre inkább kibontakozik a lakhatási válság, ugyanis a lakhatás költségei nagyobb mértékben emelkednek, mint a jövedelmek. Az EP-képviselő hozzátette: a magyar kormány hitelekkel próbálja meg orvosolni a problémát, de ez a megoldás felverte az ingatlanárakat, így a biztosított kedvezmény elúszik. Az ellenzéki politikus közölte: az európai polgári kezdeményezés – amelynek érvényességéhez egymillió aláírás szükséges – egyebek mellett azt a célt szolgálja, hogy az uniós tagállamok által a lakhatási válság enyhítésére, például bérlakásépítésre fordított összegek ne növeljék a költségvetési hiányt.

Szanyi Tibor elmondta: az európai pénzügyi rendszert úgy kell átalakítani, hogy a szociális és fenntartható lakásépítéssel foglalkozó állami, önkormányzati, vagy akár magáncégek könnyebben juthassanak uniós finanszírozáshoz. Szanyi egy kérdésre, miszerint mit gondol arról, hogy a szocialista Czeglédy Csaba is felkerült a DK EP-listájára, az MSZP-s politikus elmondta: az együttműködés a pártok között ilyen fura helyzetekbe is torkollik. Az MSZP és a DK listáján is rengeteg olyan jelölt van, akinek az életútja tarkabarka, de egy pont közös: progresszívak, a baloldali értékeket vallják – mondta. Arra a kérdésre, miszerint miért került fel az MSZP listájára a Független Diákparlamentből induló Kálló Dániel, Szanyi Tibor közölte: az ő szerepeltetése fontos üzenet: az MSZP képes integrálni minden progresszív társadalmi csoportot. Kálló Dániel személyével hangsúlyosan akarunk üzenni a fiataloknak, hogy mi rájuk is sokat gondolunk – tette hozzá.

Forrás: MTI; Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

]]>www.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (509) Sport (729) Kultúra (6) Tereb (140) Autómánia (61) Politika (1579) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Történelem (14) Mondom a magamét (5847) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1464) Jobbegyenes (2206) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Belföld (6) Heti lámpás (256) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Gazdaság (664)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>