Ma 2020 július 05. Emese, Sarolta napja van. Holnap Csaba napja lesz.
migrihatar-576x330.jpg

A határon meg verik a négereket?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nemrég kapott szárnyra a hír, hogy egy svéd lapbeszámoló szerint a magyar hatóságok tömegesen verik a migránsokat a magyar határon.

Először talán kezdjük azzal, hogy tisztázunk pár dolgot a jelenlegi határvédelemmel kapcsolatban.

Személyi állományát tekintve a határőrizetet a rendőrség és a honvédség közösen látja el. Ez azt jelenti, hogy nem homogén alakulatok dolgoznak, hanem vegyesen áll össze egy-egy járőregység. Nem csupa TEK-es, csupa lövész, vagy csupa szabolcsi közlekedési rendőr, hanem ezek keverve. Mindez gyakran kiegészül külföldi rendőrtisztekkel, kvázi megfigyelőkkel.

Azt feltételezni, hogy a teljes magyar honvéd és rendőrállomány asszisztálna egy ilyen gyakorlathoz, merő rosszindulat, vagy ostoba előítélet. És vajon nem életszerűtlen azt feltételezni, hogy az elmúlt hónapokban egy, azaz egy olyan rendőr, vagy katona sem volt a határon szolgálatot teljesítők között, aki az ott látott állítólagos visszaéléseket jelentette volna?

Én magam az eredeti svéd cikk szerzőjével, a cikkben hivatkozott belgrádi orvossal és az egészet az Indexen megíró újságíróval ellentétben találkoztam már olyan élő rendőrrel, aki volt lent a határon, és ő azt mondta, hogy elképzelhetetlen, hogy ne lenne minden ott működő egységben legalább egy ember, aki nem tartaná csukva a száját, ha visszaélést tapasztal.

Higgyünk az ott szolgálatot teljesítő rendőrnek, aki ott volt, és ismeri az szolgálatot teljesítő embereket, vagy higgyünk a jöttment civilnek és újságírónak, aki bizonyíték nélkül azt akarja elhitetni velünk, hogy egy teljes rendőri és honvédségi állományra kiterjedő eltussolás zajlik éppen?

A teljes határszakasz hagyományos, és hőkamerás megfigyelés alatt van. Nem életszerűtlen, hogy:

  1. olyan hülyék a rendőrök/katonák, hogy a kamerák kereszttüzében követik el az állítólagos erőszakot?
  2. nem született még olyan konkrét bejelentés egy „megvert” és „kifosztott” migráns részéről, amit kivizsgálva terhelő felvételek kerülnek elő?

A rendőrök viselik az azonosítószámukat az egyenruhájukon. Azt még az arab világban is le tudják olvasni. Nem életszerűtlen, hogy egy jelentés sem született, hogy ez és ez az azonosítószámú magyar rendőr volt erőszakos egy migránssal szemben? Pedig állítólag tömeges az erőszak.

Az egész magyar határvédelem nagyon szoros nemzetközi megfigyelés alatt áll. Nem életszerűtlen, hogy míg magyar oldalról nem született ilyen beszámoló sem jelen lévő külföldi rendőrök, sem jelenlévő civil szervezetek részéről, addig most el kéne hinnünk néhány Belgrádban működő civil migránsbeszámolón alapuló vádját?

És végül a legalapvetőbb kérdés: Hogy lehet az, hogy a kamerás telefonok korában eddig egyetlen videofelvétel sem került elő az állítólagos „tömeges” erőszakról?

Ez mind magamtól, józan ésszel végiggondolva jutott eszembe. Milyen újságírói munka az, amely bármiféle utánajárás, bizonyíték és józan ésszel belátható életszerűtlenség ellenére is lehoz egy ilyen sztorit? Azt hiszem az ‘ócska bulvár’ kifejezés tökéletesen leírja.

És akkor valamit tisztázzunk. Bizonyára a magyar rendőrök alkalmaznak erőszakot az illegális határsértőkkel szemben. Ez is józan ésszel belátható. Ugyanis ez a kötelességük. Csak ezt nem tömeges verésnek hívják, hanem kényszerítő eszköz alkalmazásának.

Előbbi törvénytelen, utóbbi nem.

Ha szalad a migráns a rekettyésben akkor bizony el kell kapni, bizony le kell teperni, és bizony ha tiltakozik, akkor erőszak alkalmazásával meg kell akadályozni egy törvénysértés elkövetésében. Ismétlem, ez nem tömeges verés, hanem kényszerítő eszköz alkalmazása!

Hogy egy félhülye indexes újságíró is megértse, aki még nem hagyta el a belvárost, csak amíg kiment Ferihegyre: Ha te leszállsz a JFK repülőtéren, és át próbálsz futni az ellenőrzőpontokon vagy egyenesen a kerítést célzod meg egy drótvágóval, és a TSA ügynök a reptéri biztonsági szolgálattal karöltve leteper, azt minek hívod? Verésnek, vagy Kényszerítő eszközök törvényes használatának?

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1450) Egészség (50) Irodalmi kávéház (489) Sport (729) Tv fotel (65) Heti lámpás (241) Gazdaság (652) Autómánia (61) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (171) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Tereb (140) Vetítő (37) Jobbegyenes (1792) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (14) Mondom a magamét (4632) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (33) Belföld (5) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Politika (1571)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>