Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
A felböfögött parizer, avagy Jakab Péter bukása

A felböfögött parizer, avagy Jakab Péter bukása

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

És ez jó!

Kitűnő érzés olyan országban, élni ahol erre a Jakab péteri legalja stílusra 14,10% szavazat jut.

Nem tartom valódi versenynek ezt az egész baloldali előválasztósdit, ugyanis jól kirajzolódó forgatókönyv szerint alakulnak az események. Éppen emiatt érdemes némi fenntartással kezelni a “voksolás” adatait. Ezt a csalással kapcsolatos botrányok jól mutatják, ugyanakkor ha nem is hisszük el a szavazás pontos számait azt azért feltételezem a baloldali pártokról, hogy nem futnak lyukra, ami a miniszterelnök-jelölteket illeti.

Több közvélemény-kutató és azt mérte, hogy Jakab Péter az egyik legnépszerűbb baloldali politikus. Sőt, elnézve a Jobbik elnökének közösségi média aktivitását és erős követőbázisát gondolhattuk volna, hogy tényleg vannak mögötte emberek.

Mára kiderült, hogy a like nem egyenlő a szavazattal.

Szóval szkeptikus vagyok az előválasztással kapcsolatban, ugyanis pontosan minden úgy történik, ahogy Gyurcsány Ferenc akarja és a DK elnöke láthatóan nem osztott lapot Jakab Péternek. Vélhetően azért mert Gyurcsány is felismerte, hogy Jakab tevékenységének vannak korlátai. Az utóbbi időkben a korábban csak magát a “melósok” védőszentjének bemutató Jobbik elnöke olyan szintre süllyedt, aminek nem a Parlamentben, hanem egy restiben sincs helye. A helyzet az, hogy Jakabban ennyi van.

A voksok 14,10%-a azaz 86 909 szavazat érkezett az előválasztás 2021 hivatalos oldala szerint Jakab Péterre. Most, hogy ez pontosan igaz vagy sem lényegtelen, ha azt vizsgáljuk, hogy körülbelül ekkora igény van a jobbikos hőbörgésre.

És ez jó!

Kitűnő érzés olyan országban élni, ahol erre a Jakab péteri legalja stílusra 14,10% szavazat jut.

A Jobbik elnöke történelmi tettet hajtott végre, ugyanis az egykor legnagyobb támogatottsággal bíró ellenzéki pártból egy baloldali minipártot sikerült összehoznia, amely olyan szinten van Gyurcsány Ferenc zsebében, hogy a bukott pártelnök a veresége óta is azt keresi hogyan járhatna a DK kedvében. Azért amikor a Jobbik elnöke arra biztatja a választóit, hogy szavazzanak Dobrev Klárára az az elvtelenség eddig nem ismert szintje.

Jakab korábban azt hangoztatta, hogyha nem sikerül leváltania Orbán Viktort, akkor lemond ugyanis nem “bohócnak jött”. Ez a lemondás még elmaradt, de türelmesen várjuk. A Jobbik elnökének valódi bátorságát az is mutatja, hogy a csúnya bukta utáni első parlamenti ülésnek csak arra a részére mert bemenni, amikor senki nem volt ott. Abba az épületbe, ahol két hete még arról beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnökre milyen sors vár a börtönben.

Nehéz pontos dobogót felállítani, de Jakab Péternél visszataszítóbb politikai szereplő kevés létezik a mai magyar kínálatban.

Egy dolog nyugtat, hogy már nem sokáig kell nézegetni a parizeres krumplis lecsó majszolót, ugyanis Gyurcsány úgy szedi ki alóla a pártját, mintha az sosem lett volna.

Bohár Dániel - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Autómánia (61) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (713) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Heti lámpás (322) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2825) Politika (1582) Tereb (146) Belföld (11) Flag gondolja (36) Életmód (1) Mondom a magamét (7719) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>