Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
A DK TV és a bányászbéka

A DK TV és a bányászbéka

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ezért kedvelem az adásokat. - Zseniális, olvassák el!

Jó ez a DK TV, egyre jobban kedvelem. Mindennél hitelesebben mutatja meg, hogy hiába a legerősebb ellenzéki párt, a hatalom demokratikus úton való megszerzésének esélye számára éppen annyi, mint a bányászbéka sej-hajának felemelkedése a csillagos égig.

A legutóbbi műsor induló témája természetesen a miniszterelnök évértékelő beszéde volt, amelyben Orbán Viktor egyebek mellett ismét kiállt a magyar érdekek, a magyar gazdaság és a gyermekek védelme mellett. Erre jönnek a műsor állandó tagjai: Kálmán Olga, Gréczy Zsolt és Vágó István és egymást felülmúlva igyekeznek lesajnálni, eljelentékteleníteni a kormányfő beszédét. De legalább mondanának hozzá érveket. Arról azonban szó sincs.

Itt van például Kálmán Olga megszólalása: „Szerintem a legsilányabb beszéde volt. (…) Egy párt vezetője beszélt a saját táborához.” Kálmán minden indok nélkül silánynak mondta azt a minőségi tartalmakkal gazdagon átszőtt beszédet, ami átfogta hazánk teljes bel- és külpolitikai helyzetének értékelését, pontosan megmutatta hazánk álláspontját a háborúval kapcsolatban.

Azt mondja Kálmán, hogy a saját táborához beszélt. Ez nyilván nagyon idegesíti a politikusként a demagógia csúcsait is ostromolni képes egykori baromi független/objektív újságírót. Csak azt hagyja – nyilván nem véletlenül – figyelmen kívül, hogy az a több mint hárommillió-hatvanezer ember, aki Orbánt megválasztotta, azaz a választókorú népesség meghatározó része, aki kétharmados felhatalmazást adott a miniszterelnöknek. Akkor kinek kellene elsősorban beszélnie, ha nem azoknak, akikre építheti a politikáját? Akik konfliktushelyzetben mögé állnak, hogy többmilliós támogatással tárgyalhasson a velünk oly ellenséges, a Magyarországot folyamatosan zsaroló Brüsszellel?

Egyébként hogy gondolja kedves Kálmán Olga? Orbánnak Gyurcsány hangszerelésében a kisebbséghez kellene szólnia? A legyőzöttekhez? A kommunistákat kellene lelkesítenie, tippeket adva nekik, hogyan döntsék meg őt és vele a kormányát? Tippeket adva azoknak, akiket legyőzve – reméljük, belátható időn belül a hatalomba való visszatérés esélye nélkül – végre elindulhatott Magyarország a függetlenség, a szabadság útján? Más kérdés, hogy a számolatlanul bevezetett szociális intézkedés minden magyar állampolgár számára előnyös – politikai szimpátia nélkül. Ahogy a most bejelentett országos és vármegyés bérletet sem csak jobboldali szavazók vehetik meg, ha jól gondolom.

Kihez beszélt akkor Orbán Viktor? Saját táborához? Ugyan már.

De ezt lehet kérdezni Vágó Istvántól is, aki – szintén Orbánt bírálandó – azt vágta a nézők szemébe, hogy „a haza nem lehet ellenzékben.” Miért lenne a haza ellenzékben, tessék mondani? Attól, hogy Gyurcsány és követői magukat újabban hazafinak mondják, attól még kommunisták maradtak, a nemzet javíthatatlan ellenségei vagy nem? Akikből negyven éven át elegük volt az embereknek. Nem így van? Dehogynem. Számtalanszor bebizonyította ellenségességét. Elég az őszödi beszédre gondolni, „hazudtunk reggel, éjjel meg este”, a 2006-os megtorlásra vagy arra, hogy most is olyan emberekkel töltik fel a parlamenti helyeiket, akik már szembekerültek a törvénnyel.

S végül akkor vegyük Gréczy Zsolt megállapítását a háborúval kapcsolatban: „Itt tömegsírba lőnek bele embereket, időseket, nőket, gyerekeket.” Oly vádlón mondja, mintha az Európai Unióban egyedüliként deklaráltan békepárti Orbán Viktor tehetne arról, hogy Ukrajnában véres háború folyik. S nem azok a nyugati erők, amelyek pénzzel és fegyverekkel támogatják a háború fenntartását. Arról az Egyesült Államokról és az Európai Unióról beszélünk, amelynek szekerét a gyurcsányista baloldal ezerrel tolja. Gréczy is.  Mégis képes úgy beállítani, minta minket terhelne a felelősség az életek kioltásáért. Nyilvánvaló, a háború addig tart, míg a Nyugat pénzeli. S amíg pénzeli, addig Zelenszkij a frontra küldi a katonákat, köztük a kárpátaljai magyarokat, akik egy tudatos hatalmi játszma kiszolgáltatott áldozatai.

Ezt a torz látásmódot közvetíti a DK TV. Ennek helyességéről akarja meggyőzni a magyarokat. Ezért kedvelem az adásokat. Ezzel a szellemiséggel ugyanis akkor érnek el politikai sikereket, amikor a bányászbéka sej-haja súrolja a csillagos eget.

Horváth K. József

A szerző szerkesztő

]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7719) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Történelem (18) Nézőpont (1) Sport (729) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Vetítő (30) Belföld (11) Autómánia (61) Gazdaság (713) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Mozaik (83) Nagyvilág (1310) Politika (1582) Szépségápolás (15) Kultúra (9) Jobbegyenes (2825) Heti lámpás (322) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>