Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Nagyon durva botrány a Parlamentben

Nagyon durva botrány a Parlamentben

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A csürhe lázadása!

Komoly szereptévesztéstől szenved a magyar ellenzék. Azt gondolja, hogy a magyar munkavállalókat meg kell védenie a Munka Törvénykönye azon módosításától, hogy – önkéntes hozzájárulás, a munkáltatóval történt megállapodás alapján – többet dolgozhassak annál, mint a jelenleg megállapítható túlóra mértéke. S ha beleegyeznek és alkalmanként szükség van a többletmunkájukra, azt a módosításra kerülő jogszabály alapján hónap végén természetesen ugyanúgy kifizetik nekik, mint eddig.

Az ellenzék képtelen felfogni, hogy ez a törvénymódosítás egyformán szolgálja a munkavállalók és a munkáltatók érdekeit. A magyar cégekéit éppúgy, mint a multikét. A hitelességdeficitben, kóros mondanivaló- és támogatottsághiányban szenvedő ellenzék valamiért a fejébe vette, hogy ez a jogszabálymódosítás teremtette lehetőség szerintük méltatlanul kizsákmányolja a dolgozókat s ezért elhatározta, hogy foggal-körömmel megvédi a munkavállalók érdekeit. Azokat a jogokat, amelyek védelméből a munkavállalók köszönik szépen, de nem kérnek.

Hiába szervezett ugyanis érdekvédő tüntetést néhány szakszervezet a múlt szombatra, hiába mozgósítottak mindenkit, akit csak elértek az ország minden tájáról. Az Alkotmány utcába összejött néhány ezer ember – többségében fizetett szakszervezeti alkalmazottakból s munkaköri kötelességből demonstráló, szintén fizetett ellenzéki politikusokból álló – kicsiny csapata jól példázta, hogy a munkavállalók minap már 4,5 milliósra duzzadt serege – soha nem dolgoztak ennyien Magyarországon – egyáltalán nem érzi kizsákmányolónak ezt a törvénymódosítást. Sőt! Az ellenzék által a politikai haszonszerzés céljából aljas módon rabszolgatörvénynek minősített jogszabályváltozás elnevezését pedig egyenesen kikérik maguknak.

A tüntetés nyilvánvaló szombati kudarca után az ellenzék képviselői hétfőn a parlamentben próbálták ellehetetleníteni a T. Ház működést. Az az MSZP vezette ellenzék, amely kormányzása idején egy millió embert tett munkanélkülivé és kétszer akkora jövedelemadó-kulccsal büntette a munkavállalókat, mint a jelenlegi mérték. Az emberek már rég rájöttek, hogy ez az MSZP igazi arca. S azt is jól tudják, hogy a 2925 módosítóindítvány beterjesztésével, közbekiabálásokkal, fütyüléssel s más méltatlan magatartással megvalósuló parlamenti obstrukciójuk nem a munkavállalók, hanem a saját, kicsinyes megélhetési érdekeiket szolgálják. Ezzel könyörögnek, hogy a botrány kapcsán figyeljen már rájuk a közvélemény azon piciny része, amely még elhiszi, hogy nem saját, jól fizető képviselői egzisztenciájukért erőlködnek, hanem a munkavállalók, ha tetszik a választók érdekeiért. Szerencsére egyre kevesebben vannak. Orbán parlamentje pedig nem engedi megfúrni a munkavállalók érdekeit, mert „a kormány a munkások oldalán áll” – jelentette ki a kormányfő.

Ezért megy jól a gazdaságnak is, jóllehet az Európa szerte jelentkező kapacitáshiányt Magyarországon is nagyon érzik a cégek. Azért ad a várhatóan ma elfogadásra kerülő törvény lehetőséget az önkéntes többletmunkára, hogy a hazai munkaerő végezhesse el a feladatokat. A kapacitáshiányos munkaerőpiac pedig olyannyira védi a munkavállalókat, hogy a munkaadóknak meg sem fordulhat a fejükben a munkavállalók akaratuk ellenére való foglalkoztatása, mert számolnak a fölmondással, azzal, hogy a munkaerőhiánnyal küzdő cégek kapva kapnak az így felszabaduló, jól képzett munkaerő után. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a krónikus szereptévesztésben szenvedő ellenzék botránykeltésével ezúttal is a jól működő gazdaság kerékpárja küllői közé akarja bedugni a botot.

Tisza István miniszterelnök, akadémikus az obstrukcióval kapcsolatban Deák Ferencet, a haza bölcsét idézi, aki egyszerűn úgy fogalmazott, hogy a „házszabályokat tisztességes emberek számára alkották”.

Horváth K. József - ]]>https://leander.blogstar.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Sport (729) Tv fotel (65) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (322) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Kultúra (9) Nézőpont (1) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7708) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Belföld (11) Életmód (1) Tereb (146) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (713) Gasztronómia (539) Történelem (18) Jobbegyenes (2823)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>