Ma 2023 szeptember 24. Gellért, Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina, Kende napja lesz.
A baloldal továbbra is hallgat és falaz Cseh Katalinnak

A baloldal továbbra is hallgat és falaz Cseh Katalinnak

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Felháborító!

A baloldal még mindig hallgat Cseh Katalin és családja pénzügyeiről, amelyben ugye az a legvisszataszítóbb, hogy miközben a hölgy momentumosként azon dolgozott, hogy megfúrja a Budapesten rendezendő olimpiát, aközben éppen az olimpia megrendezéséhez pályázott uniós forrásra.

Szerencsére már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vizsgálja az ügyet, miután költségvetési csalás bűntette miatt fordult a hatóságokhoz a feljelentő. Sőt az is biztató, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) asztalára is fölkerült a különös történet. A közvélemény számára tehát remélhetőleg lesz megoldás, egy idő után sikerül majd tisztán látni Cseh Katalin érintettségét, aki – ha bármilyen jobboldalhoz köthető vélt anomáliáról értesül – azonnal hangosan követeli a kormány lopás miatti felelősségre vonását.

De hogy ez a gondolkodás nem pusztán a momentumos buborékra jellemző, arra itt van Mesterházy Attila legutóbbi nyilatkozata. Az MSZP politikusának volt képe kamerába mondani, hogy nincs semmi dolga a baloldalnak Cseh Katalin botrányos ügyével összefüggésben. Leszögezte, „Nekünk, ellenzéki politikusoknak az a dolgunk ilyenkor, hogy egymásért kiálljunk és vállvetve küzdjünk [egymásért].” Mesterházy szerint Cseh Katalin a Fidesz lejárató kampányának az áldozata. Mondja ezt az MSZP-s politikus anélkül, hogy akár csak szemernyi bizonyítékot föl tudna mutatni Cseh Katalin ártatlanságára. A dolog úgy jó, ahogy van, mert a hatalom megszerzése sokkal fontosabb, mint a tisztánlátás, sugallja Mesterházy.

Maga a Momentum elnöke viszont arról beszélt, hogy a korrupciónak nincs színe, tehát szigorúan kell lépni akár saját párttársaik ellen is, ha jogosulatlanul vagy politikai kapcsolataikat felhasználva jutnak uniós támogatáshoz. Fekete-Győr András nyilván arra gondolt, hogy ez akkor igaz, ha majd egyszer hatalomra jutnak. Cseh Katalin mostani esetével kapcsolatban azonban nem hajlandó a párt vizsgálatot indítani. Olvasható olyan cinikus állásfoglalás is, mely szerint amíg csak a jobboldali médiumokban foglalkoznak Cseh Katalin cégügyeivel, nem kell kivizsgálni azokat.

A baloldali médiumok viszont nemhogy hallgatnak Cseh Katalin ügyéről, hanem egyenesen bagatellizálni akarják a történetet, mintha attól félnének, ha kiderül az igazság, akkor lényegesen csökkenne a baloldal iránti választói bizalom, s akkor a gyurcsányisták sikeres választásának esélye is.

Nincs tehát új a nap alatt. A baloldal folyamatosan úgy működik, hogy gyanús tetteinek nincsenek következményei. Elég az MSZP kispesti botránysorozatára gondolni, amely még a 2019-es önkormányzati választás előtt robbant ki. A főszereplők azóta is a helyükön vannak, sőt van, akit magasabb beosztásba helyeztek, a fizetését pedig megduplázták.

De emlékezhetünk 2006-ra is, amikor az őszödi beszédben Gyurcsány maga vallotta be, hogy hazudott, tehát csalással nyert választást. Naná, hogy annak sem volt semmilyen következménye.

A legfontosabb azonban az, hogy a leghatásosabb következményt a választók tudnak kiszabni az azóta is gátlástalan, semmitől azóta sem visszariadó, kétszínű baloldalra.

A leghatásosabb következmény pedig nem más, mintha nem szavaznak bizalmat a hiteltelen gyurcsányistáknak 2022-ben.

Horváth K. József - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Történelem (16) Jobbegyenes (2680) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (276) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Nézőpont (1) Tereb (145) Irodalmi kávéház (529) Nagyvilág (1309) Politika (1581) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Flag gondolja (34) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7091) Belföld (10) Tv fotel (65) Mozaik (83) Gazdaság (689)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>