Ma 2022 június 26. János, Pál napja van. Holnap László napja lesz.
A baloldal cinikus reakciójára kőkemény politikai válasz kell

A baloldal cinikus reakciójára kőkemény politikai válasz kell

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ha nem így teszünk, sokat veszíthetünk.

 

Fogalmam sincs, hogy Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára vétkes-e abban, amivel kapcsolatban a főügyészség nyomozást indított vele szemben. Annyit lehet tudni, hogy Polt Péter legfőbb ügyész a mentelmi jogának felfüggesztését kérte, mert alapos gyanú merült fel azzal kapcsolatban, hogy kenőpénzeket fogadott el a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől meghatározott ügyek elintézése fejében.

Völner Pál azonban nem várt sokáig: azonnal lemondott az államtitkári tisztségéről. Jogi képviselője útján kijelentette, hogy semmilyen bűncselekményt nem követett el, azonban vállalja az ügy politikai következményeit.

És ez utóbbi a lényeg, ez az európai norma (talán még az): ha megalapozott gyanú alapján nyomozás indul el politikai szereplőkkel szemben, akkor a közvélemény beléjük vetett bizalma megrendül, és ez működésüket alapvetően befolyásolja, hitelteleníti. Ezt értette meg azonnal Völner Pál, s bár hangoztatja ártatlanságát, mégis vállalja az ügy politikai következményeit és lemond.

Völner Pál a demokrácia normái szerint jár el, miként azt tette korábban egészen más ügyben Borkai Zsolt is, aki szintén vállalta a politika következményeket.

Mit tesz ezzel szemben a balliberális oldal a Városháza eladása körül kipattant botrány kapcsán?

Milyen felelősséget vállalnak baloldali politikusok és egyéb szereplők a nyilvánosságra került hangfelvételek után, amelyek egyértelműen és feketén-fehéren bizonyítják érintettségüket egy átfogó korrupciós rendszer működtetésében a fővárosban?

Semmit, semmit, és még egyszer: semmit!

Holott a feljelentések alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda ugyancsak megalapozott gyanú alapján megindította a nyomozást egyelőre ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés, csalás, befolyással üzérkedés, hivatali visszaélés, vesztegetés és vesztegetés elfogadása miatt immáron tizennégy ügyben.

A hangfelvételekből három dolog derült ki. 1. A Városháza eladása kapcsán Karácsony hazudott reggel, éjjel meg este, nyilvánvalóvá vált, hogy erről komoly tárgyalások folytak az elmúlt időszakban. 2. A fővárosi vezetés külső szereplőkkel (többek között Bajnai Gordon bevonásával) együtt az ingatlaneladások körül egy maffiaszerű, korrupciós rendszert működtet hosszú idő óta, ami nem mást jelent, mint a közvagyon folyamatos elrablását. 3. Mindettől függetlenül Gansperger egyik beszédéből az is kiderült, hogy a teljes balliberális ellenzéket külföldről irányítják és pénzelik, beleértve ebbe amerikai és német oligarchákat, illetve a globális pénzügyi elitet, élükön Soros Györggyel. Vagyis kiderült: az ellenzék legalább erkölcsi értelemben komplett hazaárulók társasága, mert külföldi körökkel, szervezetekkel és személyekkel működik együtt hazánk alkotmányos rendjének megdöntésén (lásd az idevágó terveket az alaptörvény megsemmisítésére).

Teljesen igaza van Pilhál Tamásnak mai cikkében (amihez külön gratulálok druszámnak!) abban, hogy Gansperger mondandója mélyebb és brutálisabb, mint Gyurcsány őszödi beszéde, hiszen amíg Gyurcsány „csak” egy kormány csalásait és hazugságait leplezte le, addig Gansperger az egész magyarországi balliberális ellenzék botrányos „státusát” mutatta be. Egy globális hálózat lepleződött le: innentől Gansperger előtti és Gansperger utáni valóságlátásról lehet és szabad beszélni.

Mindezek alapján, miként már megírtam november 27-én, Karácsonynak azonnal le kellene mondania, s vele együtt a közgyűlésnek fel kellene oszlatnia önmagát, és előre hozott választásokra lenne szükség a fővárosban.

De ezt nem teszi meg ez a balliberális oldal, mert nem ismer demokratikus normákat, és mert globális megbízói, a hálózat globális irányítói nem ezért fizetik őket.

Ezzel szemben Völner Pál lemond – amit vélhetően helyesen tesz.

Így tehát a nemzeti-konzervatív oldal betartja a játékszabályokat, ezzel szemben a balliberális, globalista oldal köp a normákra és szabályokra. Szimplán hatalmat akar, erkölcsi korlátai nincsenek, ezért soha semmiről nem mond le.

Mi következik ebből?

Egyértelmű, hogy a nemzeti oldalnak politikailag kell reagálni erre a helyzetre! A jogra várni itt édeskevés, a jog majd tíz év múlva hoz egy ítéletet, s megbüntetik „Gyuszi taxist” tíz forintra, amit részletekben kell befizetnie. Nem, nem és nem: itt és most politikai fellépés kell, a hatalommal szemben hatalmat kell szembe állítani! Politikai nyomást kell gyakorolni a fővárosi vezetésre és a baloldal egészére, folyamatosan és megállás nélkül, s követelni kell a lemondásukat. A baloldal csak ebből ért!

Ha nem így teszünk, sokat veszíthetünk.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Mirkó István)

Fricz Tamás

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Gasztronómia (539) Sport (729) Politika (1581) Gazdaság (665) Belföld (7) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1465) Mozaik (83) Autómánia (61) Jobbegyenes (2340) Irodalmi kávéház (513) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (15) Tereb (141) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (6144) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Kultúra (6) Heti lámpás (259) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>