Ma 2021 március 04. Kázmér napja van. Holnap Adorján, Adrián napja lesz.
b65167eacec052be8fd92fa6fc554686.jpg

Bayer Zsolt: Végjáték

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Már idejét sem tudom, mióta mondogatják, hogy Gyurcsány Ferenc nem normális. A legtökéletesebbet ebben a témakörben Csermely kolléga alkotta, még évekkel ezelőtt. Az ő diagnózisa így szólt: „Gyurcsány Ferenc egy hülye.” Igen.

De most nevezett Gyurcsány Ferenc minden bizonnyal még legelvetemültebb ellenségeit is meglepte.

Az, hogy felszólítja képviselőtársait, mondjanak le mandátumukról, aztán majd ő megmondja, ki lesz képviselő – nos, ez valljuk be, mégsem szokványos „ügyintézés”.
Gyurcsány elvesztette a fejét.

Az önuralmát.
Az ítélőképességét.
Gyurcsány úgy döntött, felégeti a hidakat.
Gyurcsány fél a bírósági eljárástól. Azért mondogatja napjában ezerszer, hogy ő nem fél, és hogy őt aztán tényleg nem lehet megsebezni.

Gyurcsány fél a jövőtől. De a legjobban attól fél, hogy elfelejtik.

Ennek a nyomorult, szerencsétlen embernek nem maradt semmi egyebe, mint a politika és a hatalom. És legfőképpen a hatalmi játszmák. A sötét hátsó szobákban eldőlő, mocskos kis alkuk. Ez az ő világa. És senkit se tévesszen meg, hogy Gyurcsány Ferenc milliárdos – ez ügyben azért nincs még börtönben, mert bizonyos ügyei elévültek. Gyurcsány nem tud mit kezdeni a vagyonával. Az őt (már) nem érdekli. Még senki sem tudta, hogy kicsoda ő, amikor a Mozgó Világban írt egy tanulmányt, amelyben kifejtette: nemsokára annak lesz igazi hatalma és befolyása, akinek hatalmas a vagyona.

Igen, neki erre kellett minden. Csalás, kiskapu, összeköttetés, ügyeskedés, törvénytelenség, az Apró-klán befolyása, minden-minden, a vagyonhoz vezető mocskos út csak a hatalomért kellett.

Gyurcsány a börtöntől sem retteg annyira, mint az ismeretlenség homályától. Az elfelejtettségtől.
Gyurcsány a machiavellizmus alfája és ómegája. A l’art pour l’art hatalom prófétája és Pinocchiója egyszerre. Ötszáz év börtönt is vállalna, ha biztos lehetne benne, hogy egyszer újra övé lesz a hatalom. Hogy övé lesz minden.

Gyurcsánynak már régen nem Orbán az ellenfele, az ellensége. Gyurcsánynak a Valóság nevű nagybátyánkkal van baja, őt veszítette el.

És most elszánta magát a legutolsó lépésre.
Nyilván azt gondolja, módfelett agyafúrt trükköt eszelt ki, és sikerül sarokba szorítania saját párttársait, saját frakcióját, saját pártját.

Pedig aki nem debil, az alighanem pontosan tudja, ez a lépés tényleg csak a pártból való távozás és egy új párt gründolásának a forgatókönyve.

Gyurcsány páni rémületében most elérkezettnek látja az időt, hogy belefogjon a régi, dédelgetett álom megvalósításába. Bármi áron. Most éppen saját képviselőtársain készül keresztülgázolni. De ebben sincs semmi újdonság. Ugyanígy gázolt keresztül mentorán és pártfogóján, amikor elérkezettnek látta az időt. A különbség csak annyi, hogy akkor tényleg az ő ideje érkezett el. De mint mondtam, közben elvesztette kapcsolatát a valósággal. Nem érti meg, hogy ebben az országban nála jobban talán senkit sem utálnak.
Ez most a végjáték.

S lám, van, akihez képest még az MSZP is szimpatikus tud lenni.

Ennyi, amit a Magyar Szocialista Párt megköszönhet ennek a nyomorultnak.

Bayer Zsolt, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Politika (1576) Mondom a magamét (5139) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Heti lámpás (252) Sport (729) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (171) Gazdaság (657) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (37) Egészség (50) Tereb (140) Jobbegyenes (1973) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1454) Irodalmi kávéház (505) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Belföld (6) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>