Ma 2024 június 19. Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.
Bayer Zsolt: Sikítozni fognak

Bayer Zsolt: Sikítozni fognak

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Üdvözöljük a professzor urat...

"Sikítozni fognak a privilégiumaik elvesztése miatt, és akkor mi van?"
Ennél tökéletesebben nem lehet és nem is kell összefoglalni a lényeget.

Amúgy pedig: a Haaretz tényleg egy szar, bolsevik szennylap.
Pető Andrea meg egy ugyanolyan "egyetemi tanár, történész".

A többi szóra sem érdemes...

Üdvözöljük a professzor urat. Az ő példája is fényesen bizonyítja, mit gondolnak wok-ék a sajtó- szólás-, vélemény- és lelkiismereti szabadságról. Igazából semmit. Önmagukat gondolják. Önmagukat gondolják mindenről. Tehát: a semmit.

„Bolsevik kiadvány” – véleménye miatt rúgta ki lapja a neves izraeli jobboldali publicistát

Az sem tetszett a Haaretz-nek, hogy a 2001 óta nekik író Gadi Taub szerepet vállalt az MCC-ben, de az sem, amit Orbán Viktorról írt. Elküldték.

Az izraeli kommunikációs miniszter, Shlomo Karhi azt üzente a Haaretz napilapnak, hogy megszüntethetik az állami hirdetéseit, amiért kirúgták egy jobboldali szerzőjüket, Gadi Taubot – ]]>írja a lap]]>.

„Köszönöm a Haaretznek, amiért megerősített abban, hogy a médiapiacon átfogó reformra van szükség – tweetelte Karhi. – Meg fogjuk szüntetni a kormányzati hirdetéseket ebben a bolsevik kiadványban.”

Gadi Taub történész és író, a jeruzsálemi Héber Egyetem tanára, három tudományos és nyolc szépirodalmi kötet szerzője. Cionistának vallja magát, ellenzi az illegális bevándorlást, a feminizmust zéró összegű játszmának tartja. 

Taub 2001 óta írt véleménycikkeket a lapba, és szerdán szüntették meg a szerződését.

A szerződésbontásnak két oka volt. Az első, hogy Taub támogatja a Netanjahu-kormány azon bírósági reformjait, amelyeket a a balliberális, a jelenlegi kabinettel szemben álló Haaretz ellenez. A második, hogy a szerző elfogadott egy vendégkutatói állást a budapesti Mathias Corvinus Collegiumban.

Utóbbival kapcsolatban a Haaretz vezetői azt írták a felmondólevélben: „Nehéz számunkra elfogadni, hogy valaki, aki része lesz egy ilyen intézménynek, ami minden olyan értéket magáénak vall, amit mi veszélyesnek és a demokrácia fenyegetésének tartunk, helyet kap a Haaretzben, ami nyílt háborút folytat ezen álláspontok ellen.”  A levél azzal zárult, hogy megköszönték Taubnak az eddigi munkáját.

„A valódi ok, hogy kimondtam az igazságot”

Taub ezután azt posztolta a ]]>Twitteren]]>: „A valódi ok, amiért a Haaretz bezárta a rovatomat, az az, hogy kimondtam az igazságot.” Taub is kritizálja egyébként Netanjahu bírósági reformját, de nem azért, ami miatt a Haaretz, hanem mert szerinte az nem eléggé elitellenes.

Taub az előző hónapokban többször posztolt Orbánról, többek közt kijelentve, tőle lehet eltanulni, miként kell megmenteni a demokráciát a baloldaltól.

A Haaretz még azt is megírja, hogy Taub reposztolta a hazánkban élő amerikai konzervatív szerző, Rod Dreher egy tweetjét, amiben a következő áll: „Tanulnunk kell Orbántól. A jobboldal eredményei nem lesznek megtarthatóak, ha a jobboldal továbbra is a baloldalnak hagyja meg a jogi és kulturális központokat. Ez a tanulság. A baloldal nyilvánvalóan sikoltozni fog amiatt, hogy elveszti a privilégiumait, de akkor mi van?”

Az MCC-re alighanem azért figyelt fel a Haaretz, mert annak a médiáról szóló, eheti konferenciáján részt vett az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu fia, Jair Netanjahu is. Ennek kapcsán egyébként Pető Andrea történész, a CEU gendertanszékének vezetője a következő sorokat ]]>írta le a Haaretzban]]>: „Az illiberális tudásátadás fő szervezete Budapesten a Mathias Corvinus Collegium. Ez az intézmény, ami gazdagabb, mint az Oxfordi Egyetem, a tudatosan elszegényített magyar felsőoktatástól vonja el a pénzt, és ugyanazzal az ideológiai zártsággal és kegyetlenséggel működik, mint Moszkvában a Marx-Engels-Lenin Intézet a Szovjetunió idején.”

Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója szerint 

Pető Andrea szélsőséges kijelentései a legsötétebb történelmi időket idézik,

mivel zártságot és kegyetlenséget emleget akkor, amikor az MCC különböző programjaiban több mint hatezer fiatal magyar tehetség vesz részt. Továbbá az intézmény munkatársaként és vendégeként több száz hazai és külföldi szaktekintély oktat és kutat a legkülönfélébb szak- és tudományterületekről – fűzte hozzá a főigazgató.

Forrás: Mandiner

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Kultúra (9) Egészség (50) Mondom a magamét (7657) Sport (729) Heti lámpás (319) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Gazdaság (711) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Életmód (1) Tereb (146) Nézőpont (1) Politika (1582) Vetítő (30) Mozaik (83) Jobbegyenes (2815) Autómánia (61) Belföld (11) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>