Ma 2021 április 11. Leó, Szaniszló napja van. Holnap Gyula napja lesz.
3dfffd9412b699cae7044dede668dff0.jpg

Bayer Zsolt: A menedékkérők összevarrják a szájukat

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Csak a szír, az iraki és az afgán menekülteket engedik át a görög–macedón határon múlt hét csütörtök óta.

A rendelkezés miatt több ezer iráni, pakisztáni és afrikai menekült torlódott fel. Egyelőre békés a tömeg, de többen éhségsztrájkba kezdtek, mások demonstrációt szerveztek az átkelőknél. Több menekült összevarrta a száját, hogy így tüntessen a korlátozás ellen. Emberi jogi szervezetek is tiltakoznak: ők diszkriminációnak tartják a balkáni országok gyakorlatát.

]]>Macedón források]]> szerint ezer-ezerötszáz ember, a ]]>görög média]]> szerint három-négyezren torlódtak fel a macedón-görög határon, miután múlt csütörtök óta Szlovénia, Horvátország, Szerbia és Macedónia úgy döntött, ]]>nem fogadja a gazdasági bevándorlókat]]>. Utóbbi csoportba azokat sorolják, akik nem háborús övezetből, vagyis nem Szíriából, Irakból vagy Afganisztánból érkeztek.

Fotó: Reuters

Az elutasítottak közül sokan tábort vertek a görögmacedón határon, és abban reménykednek, hogy valamikor továbbmehetnek. A tudósítások szerint főként marokkóiak, eritreaiak, irániak és pakisztániak várakoznak a görög oldalon.

Nagyjából 20-25 fő éhségsztrájkba kezdett, nagyjából százan pedig tüntetni kezdtek. Idoméniben négy iráni férfi összevarrta a száját, hogy ezzel tiltakozzon a balkáni országok korlátozása ellen.

 

A macedón hatóságok a fokozódó elégedetlenség és a tüntetések miatt a helyszínre vezényeltek körülbelül száz rohamrendőrt is, de egyelőre még nem kellett őket bevetni. A feltorlódott tömeg miatt a Thesszalonikiből Macedóniába tartó vonatok ötödik napja nem jutnak át a határon. A görög hatóságok buszokkal Athénba próbálják visszaszállítani azokat, akiket nem engednek be Macedóniába. Sokan már alternatív útvonalakat keresnek, hogy eljussanak Németországba vagy Észak-Európába.

Gjorge Ivanov macedón elnök arra figyelmeztetett, hogy azok, akik nem háborús övezetből érkeztek, lassítják a szírek, az irakiak és az afgánok beengedését is. De sokan vannak azok is, akik azért nem léphetnek be Macedóniába, mert nem regisztráltak a görög menekülttáborokban.

Nem lehet egy egész nemzetet vagy népet gazdasági bevándorlónak nevezni! Ezzel Szerbia az emberi jogok, valamint a menedékjogról szóló törvények megsértését kockáztatja!

– mondta Radoš Djurović, a menedékkérők védelmével foglalkozó központ vezetője az RTS hírcsatornának. Djurović szerint törvényellenes a menekültek származási ország szerinti osztályozása. „Ezzel csak az embercsempészek és a bűnözők bevételei növekednek majd” – mondta a jogvédő.” (Index) 

Mindenekelőtt azt szögezzük le, hogy akik erre képesek, azokat eleve nem szabad beengedni Európába. Ez nem vita tárgya.

Azután pedig azt is szögezzük le, hogy azok a „jogvédők”, akik még most is a „be kell engedni mindenkit” mantrát nyomják, egyszerűen háborús bűnösök. És úgy is kell (kéne) bánni velük.

Bayer Zsolt

Forrás:]]> Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (254) Belföld (6) Tv fotel (65) Kultúra (6) Sport (729) Tereb (140) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (37) Titkok és talányok (12) Politika (1578) Történelem (14) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (5219) Rejtőzködő magyarország (171) Irodalmi kávéház (505) Autómánia (61) Életmód (1) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Nagyvilág (1454) Egészség (50) Gasztronómia (539) Gazdaság (657) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2003)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>