Ma 2021 augusztus 05. Krisztina napja van. Holnap Berta, Bettina napja lesz.
Bayer Zsolt: Halljátok ezt a csöndet?

Bayer Zsolt: Halljátok ezt a csöndet?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Mindenki kussol, mindenki félrenéz. 

Előbb a – sajnos már megszokottnak mondható!– hír Franciaországból:

Ismét antiszemita rongálást jelentettek Franciaországban

Ezúttal Strasbourgban rongáltak meg egy zsidó emlékművet.

Ismeretlenek rongálták meg azt a zsidó emlékhelyet Strasbourgban, amit a nácik által 1940-ben felgyújtott zsinagóga helyén állítottak korábban. Mint a videón is látható, a márványlapot lelökték a helyéről, a térségben pedig nem ez volt az első ilyen jellegű rongálás a közelmúltban.

Jelenleg Franciaországban él Európa legnagyobb, 550 ezer fős zsidó közössége, de a statisztikák szerint egyre több antiszemita támadás éri őket – írja az Euronews.

Igen, Franciaországban ez ma már napi „rutin”. A zsidók pedig menekülnek az országból, ugyanis egyre több fizikai atrocitás éri őket, és testi épségük mellett az életük is veszélyben van. Ma Franciaországban egy zsidó nem sétálgathat vallását, hovatartozását jellemző öltözékben az utcán, mert jó okkal számíthat rá, hogy ezért meg fogják támadni.

Kik fogják megtámadni, megverni, gyalázni, megölni?

Muszlimok.

Ebben a helyzetben Macron nemrég azt bírta mondani, hogy Franciaországban sajnálatosan növekszik az antiszemitizmus, és ezért a francia (szélső)jobb a felelős. Macron egy igazi becstelen, aljas gazember. De ez persze másodlagos. A lényeg, amit igyekeznek elhallgatni, és amit fülsiketítő csend övez: az Európát elözönlő szélsőséges iszlamisták ma már fizikai létükben veszélyeztetik a zsidó közösségeket.

Emlékeznek még? Néhány évvel ezelőtt Budapesten, valahol a zsinagóga környékén egy ismeretlen seggfej valami csúnyát mondott egy arra sétáló rabbinak. Akkor ebből a verbális agresszióból világraszóló „skandalum” kerekedett. Erről szólt a „haladó” európai sajtó, felhördült mindenki, a „hír” meg sem állt a New York Times-ig. És emlékeznek még? Az elmúlt évtizedekben minden, vélt vagy valós, zsidók elleni atrocitásból világraszóló hisztéria kerekedett. Az elmúlt évtizedekben az egész világ a „magyarok antiszemitizmusától” rettegett, naponta az orrunk alá dörgölték, hogy minálunk bizony bepakolt bőröndök tetején ülnek a szegény zsidók a Síp utcában.

S ami a legfontosabb: az elmúlt évtizedekben a fejünkbe verték az egyik legfontosabb tételmondatot: „a legújabb kori antiszemitizmus az Izrael-ellenesség!”

De akkor mi ez a csend mostanában?

Ma Európa-szerte zsidókat vernek – kiváltképpen Franciaországban, de sajnos Angliában és Németországban is. Meggyalázzák a zsidó temetőket, emlékhelyeket. Egyre több brutális gyilkosságot követnek el zsidók ellen, csak azért, mert zsidók. Az elkövetők: szélsőséges iszlamisták, arabok.

És mindenki kussol, mindenki félrenéz. Vagy ami még rosszabb: rámutat a (szélső)jobboldalra, mint felelősre.

Ma az európai „haladó” baloldal és a liberálisok első számú célpontja Izrael. Sargentini egyenesen bojkottra szólít fel a zsidó állam ellen.

Hol van most a tételmondat, amely szerint „a legújabb kori antiszemitizmus az Izrael-ellenesség”?

Nem várok kérdést ezekre a kérdésekre. Hiszen pontosan tudjuk a fülsiketítő csend okát, miképpen az új Izrael-ellenesség okát is. Ma más szelek fújnak, ma a „haladó” európai baloldal éppen az arabok seggét nyalja, és arra érzékenyíti a társadalmat, hogy az iszlám széééép, az iszlám jóóóóó, nincs itt semmi baj, éljenek az arabok, és néhány évtized múlva úgyis „sötétebb bőrűek lesznek az utódaink”.

Milyen érdekes! Hát mi ezt ismerjük! Volt ez már így, csak éppen fordítva. A rendszerváltások előtt itt, Közép-Európában, éppen a kommunisták és a sajtójuk nyalta az arabok seggét és gyalázta Izraelt, miközben odaát, Nyugaton az akkori baloldal Izrael seggét nyalta és az arabokat gyalázta. Végül is, ezek időről-időre vagy helyet cserélnek, vagy kiegyenlítődnek, és ugyanazt a segget nyalják, miközben ugyanazt gyalázzák. Most éppen ezt az időt éljük.

Nekünk pedig csak egyet kell megjegyeznünk: ezeknek a nyomorult, elvtelen, ócska gazembereknek a zsidók búja-baja, az antiszemitizmus és az antiszemitizmus elleni harc éppúgy nem jelent semmit sem, mint az Isten-Haza-Család, mint a vallási, nemzeti, nemi identitás. Ezeknek minden eszme, minden „szent háború” olyan, mint a szaros gatyájuk. Ha éppen van kedvük hozzá, akkor lecserélik.

Ideje, hogy erre a zsidóság is rádöbbenjen végre. És gyorsan felejtse el azt a kényszerképzetet, hogy őket mindig a „progresszív” baloldal meg a még progresszívebb liberálisok fogják megvédeni. Ideje inkább azon elgondolkodniuk, vajon miért Orbán Magyarországán virágzik és éli reneszánszát a zsidó kultúra és a zsidó ortodoxia, és miért Macron Franciaországában ölik és verik a zsidókat az utcán?

S leginkább azon, hogy miközben ez a tény, vajon miért a magyarországi „antiszemitizmus” miatt retteg a becstelen és hazug világsajtó együtt a becstelen és hazug baloldali és liberális politikusokkal, és miért a fülsiketítő csend és kussolás mindarról, ami most éppen Nyugaton zajlik?

És tessék mondani, mi a helyzet a fejünkbe vert tételmondattal: „a legújabb kori antiszemitizmus az Izrael-ellenesség”?

Akkor most Sargentini és a többi gazember antiszemita, vagy már új tételmondat van érvényben?

Bádog - ]]>Bayer Zsolt - blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (5476) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1578) Sport (729) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Tv fotel (65) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Heti lámpás (255) Nagyvilág (1456) Gazdaság (660) Belföld (6) Életmód (1) Jobbegyenes (2086) Irodalmi kávéház (505) Történelem (14) Mozi világ (440) Tereb (138)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>