Ma 2023 január 31. Marcella napja van. Holnap Ignác napja lesz.
cabb1a5fdbe3b6e96d00cc4608976ba5.jpg

Bayer Zsolt: Bozótharcos

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Prem Shivram Radhakishun 1962-ben látta meg a napvilágot Surinamban, egészen pontosan Paramaribóban. Surinam amúgy Holland Guyana néven futott néhány évszázadig, lévén előbb az angolok, majd a hollandok gyarmatosították.

Nem untatnám hosszabban az olvasót Surinam történelmével, legyen annyi elég, hogy a hollandok 1863-ban tiltották be a rabszolgaságot, de még tíz évig nem szabadultak fel a rabszolgák, hanem dolgoztak az ültetvényeken, és szabad volt őket megkínozni. Így ment ez egészen 1873-ig. Akkor aztán a felszabadult rabszolgák beköltöztek Paramaribóba, s ekképpen cselekedtek a szökött rabszolgák is, akik az esőerdőben éltek addig, és angolul maroonsnak, hollandul bosnegersnek, azaz bozótnégernek hívták őket.

Akkortájt, amikor a bosnegersek bementek Paramaribóba, mifelénk törvénykezés zajlott. Megszületett például az 1873. évi I. törvénycikk a Németországgal kötött postaszerződésről; továbbá az 1873. évi IV. törvénycikk „a Belgiummal közönséges büntettesek kölcsönös kiadatása iránt kelt államszerződésről”, valamint az ennek alapján az „1857. évi márczius 18-án kelt első pótegyezmény kiegészitéseül 1872. évi deczember 13-án kelt második pótegyezmény tárgyában”; azután még egy nagyon fontos, ez itt: „1873. évi IX. törvénycikk A bélyeg és illetékek, valamint a dijak iránt fennálló szabályok hatályának meghosszabbitásáról”; és a kedvencem, az „1873. évi XXXVII. törvénycikk A magyar korona országaira eső hadjutaléknak a határőrvidék hátralévő részének, jelesen az 1., 2., 3., 4., 7., 8., 9., 10. és 11. számu határőrségi ezredek területének polgárositása folytán való megállapitásáról”.

Aztán 1870-ben megalakult a Közmunkatanács itt mifelénk, és elindult a székesfőváros fejlesztése; elindult az Andrássy úti tengely kialakítása, elkezdődött a Millenniumi Földalatti Vasút tervezése, pár év múlva törvény született az Országház felépítéséről. Az építéshez feltételül szabták, hogy kizárólag magyarországi anyagokat lehet felhasználni – még jó, hogy nem volt akkoriban Európai Unió, mert kötelezettségszegési eljárást indított volna ellenünk, amiért nem hagyjuk, hogy Bosnegersek jöjjenek építeni jóféle guyanai alapanyagokból. Bizony, ezt a mi parlamentünket nem rabszolgák építették, hanem székely kubikosok meg ácsok, a fene a fasiszta lelkünket minekünk… Ezt meg csak azért mondom, mert fent emlegetett Prem Shivram Radhakishun azt ordítozta a minap a holland közszolgálati rádió (!) adásában, hogy fasiszták vagyunk. Mármint mi, magyarok. Egészen pontosan így szóltak a mondatok a holland közszolgálati rádióban: „Magyarország úton van afelé, hogy Orbán Viktor kezében fasiszta állammá váljon.” Továbbá: „Amit én igazán szeretek bennetek, magyarokban, az az, hogy nagy a pofátok, fasiszta törvényeket hoztok, de kinyújtjátok a kezeteket a mi adópénzünkért.”

Na, ide figyelj, te Prem Shivram Radhakishun! Elöljáróban annyit, hogy nem fasisztázunk, nácizunk le nemzeteket csak úgy, általánosságban, mert az maga a színtiszta nácizmus meg kommunizmus. És szomorúan kell megállapítanom, hogy te is csak egy műveletlen, ostoba, saját frusztrációit másokon megbosszuló bunkó vagy. Fogalmad sincs erről az országról, erről a népről, fogalmad sincs neked semmiről, viszont remekül fel tudod mondani a kötelező „tananyagot”, amit a szádba rágott a többi megélhetési médiahazug. Szülőföldednek nehéz sors jutott, elismerem, s talán ennek is tudható be, hogy mi lett belőled, micsoda rothadt lelkű, nyomorult kis gazember. Szülőföldeden a katonai diktátor telefonon oszlatta fel a polgári kormányzatot, te meg bennünket nácizol és fasisztázol? Hát teljesen hülye vagy te, Prem Shivram Radhakishun?

Amúgy pedig, csak a te kedvedért, elmondom: az én hazám soha nem tartott fenn gyarmatbirodalmat, nem kereskedett és nem dolgoztatott rabszolgákkal, és nem lett ebből a mocskos üzletből kőgazdag ország. És nem az én hazám békefenntartói nézték végig gyáván és aljasul Srebrenicában, hogy miként mészárolják le a szerbek a bosnyákokat. Azok a holland békefenntartók voltak, tudod, ugye, cimbora? Úgyhogy a leghelyesebb, ha töredelmesen bocsánatot kérsz mitőlünk meg a bosnyákoktól, aztán kussolsz és elhúzol Surinamba az „adópénzeiddel” együtt. A hollandiai magyar nagykövetet pedig e helyről is kérdezem: ezt tényleg szó nélkül hagyjuk?

Bayer Zsolt - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (15) Heti lámpás (260) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Nagyvilág (1305) Tereb (142) Sport (729) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Gazdaság (675) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (6583) Irodalmi kávéház (516) Egészség (50) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2536) Mozi világ (440) Belföld (8) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>