Ma 2024 július 17. Endre, Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.
4da3aea480af840a1d8eb060e72c5123.jpg

Bayer Zsolt: Kavics a cipőben

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

„(…)Amíg nem támadnak neki a katolikus egyháznak, nem mutatnak rá arra, hogy Orbánon keresztül a Vatikán gyarmatosítja, romba dönti és szegénységbe hajszolja az országot, a Vatikán hazugságai fordítják szembe Magyarországot a szabad és civilizált világgal, hogy megint becsapják őket, hogy a Vatikán számolja fel a demokráciát, a szabadságot, addig nincs esély.{..}"

{...}Amíg nem magyarázzák el, hogy ez a papok uralmáról szól, de nemcsak a papok hatalmáról és kapzsiságáról van szó, hanem a világ fölötti uralmáról, és amíg nem mondják meg, hogy a Vatikán választja el Magyarországot a fejlett országoktól, a jólét és a nyugalom, a szabadság lehetőségétől, addig a magyar nép többsége a demokrácia ellensége marad.(…)”

Nincsen tovább. Barátaim, lebuktunk… A Bartus átlát a szitán. Azt hittük, ez a mi kis tervünk a világ feletti uralom megszerzéséről titokban marad, de nem… A Bartust nem lehet becsapni.

Múltkor is együtt ültem Csíkcsomortánban a helyi kapzsi és világuralomra törő hatalmassággal, a helyi plébánossal, és kifejezetten ilyesféle dolgok kerültek szóba. Mondta a plébános, hogy ő már itt helyi szinten (értsd Romániában) összekapzsiskodott mindent és a hatalmat is megszerezte, most már messzebbre tekintene, egészen pontosan a világra. – De figyelmezzél rám öcsém – súgta nekem a világuralmista plébános –, azzal a Bartussal óvatosan legyetek, mert az sokat tud ám!

Kacagtam akkor a csomortáni plébánoson – rosszul tettem. Bartus kegyetlenül lerántotta a leplet:

„(…)Orbán nem a magyarok, hanem a Vatikán harcát harcolja, amely vissza akarja szerezni a pozícióit, szét akarja verni a liberális Európai
Uniót, hogy az visszatérjen „az alapító atyák” szellemiségéhez, vagyis a Vatikán uralma alá. Ezért hirdetik a fogyasztásra épülő kapitalizmus végét, hirdetik meg az önfenntartásra épülő „munka társadalmát. (…) Orbán a Vatikán ügynökeként támadja Európát és a nemzetközi pénzvilágot.”

Ijedten szaladtunk szerteszét most mindannyian, katolikus világ­ural­mista összeesküvők, élünkön a református Orbánnal, meg sem álltunk
XVI. Benedek pápa rezidenciájáig.

A pápa feszülten meredt gondolataiba, de azért nyugalmat erőltetett magára. Felületes szemlélődő nem is vette volna észre, hogy valami bántja, de mi, akik naponta esküszünk össze vele, mi tudtuk, mi a való…

– Van egy kavics a cipőmben, Don Orban… – szólt hosszú csend után őfelsége, és megsimította az állát. – De sebaj… Az én kavicsom holnap már a halakkal alszik… Nagy csend telepedett körénk. Éreztük mindannyian, különleges pillanat részesei vagyunk. Különleges, soha meg nem ismétlődő pillanat ez – talán csak az volt ehhez fogható, amikor mielőttünk az akkori pápa összeesküdött ugyanebben a szobában Adolf Hitlerrel. Aztán Hitler – hogy még egyet csavarjon az amúgy is csavaros katolikus világ összeesküvésen – brutális antiklerikális politikába kezdett. Goebbels többször kijelentette, hogy a nemzetiszocializmus vallás, és nincs szükség másféle vallásokra. S mivel a nácizmust minden más fölé akarták helyezni, útjukban voltak az erős egyházak. Ezért az egyházi adók „reformjával”, valamint az állami támogatások megvonásával nekiláttak tönkretenni az egyházakat – élükön a katolikus egyházzal. De ezt csak a csavaros észjárásuk miatt csinálták ám, az egész mögött ott volt a Vatikán. Nem úgy, mint Sztálin meg a kommunisták mögött, azok mögött nem állt senki sem, azok bezzeg ostoba, magányos gyilkosok voltak mindig is.

És mi megint érezhettük a Vatikán támogatását ott a pápa szobájában, a legnagyobb összeesküvő árnyékában, miközben az ő kedvenc ügynöke, Don Orban tartotta idehaza vasmarokkal kézben az összes szálakat. És tudtuk, a kavics a szentatya cipőjében csak valami magyar-féle kavics lehet…

Nem tévedtünk sokat: a Bartus László a kavics a cipőben. Ő leplezte le egyedüliként a világon a mi összeesküvésünket. És mint minden korát megelőző vátesz és próféta, ez a László is látja, hogy jövendölésére csak kevesen figyelnek:

„Hülyézik a liberálisok azokat, akik a katolikus egyházra irányítják a figyelmet, hogy a Vatikán áll az orbáni fasiszta diktatúra mögött, és nem értenek semmit abból, ami körülöttük zajlik.”

Bizony. És a Bartus nem is tudja, hogy nem csak a liberálisok. Én beszéltem valakivel, aki semmiben sem hitt, csak abban, hogy a Bartus hülye.

De most, egyedül maradván a sötétségben önmagammal, gyónom az ördögnek, hogy három kiképzett bíboros indult útnak Amerikába. Ők hajtják végre a pápai utasítást. Baseballütőkkel. Don Bartos holnap már a halakkal alszik. Rajta kívül nincs már senki és semmi akadálya, hogy átvegyük a hatalmat a világ felett… (Nővérke! Nővérke! Már megint bepisiltem…)

Bayer Zsolt - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Gazdaság (713) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Tereb (146) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2825) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Politika (1582) Vetítő (30) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (322) Kultúra (9) Autómánia (61) Mondom a magamét (7713) Történelem (18) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>