Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
Szkítáktól a Kárpát hazáig

Szkítáktól a Kárpát hazáig

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Senkinek sincs joga elvenni a magyarok évezredeken át tudott és vallott származását: az ősi szkíta-hunavar gyökereket.

Senkinek sincs joga elvenni egy másik nép – esetünkben a magyarok – évezredeken át tudott és vallott származását: az ősi szkíta-hunavar gyökereket. Mert az indo-európaiaknál ősibb nyelvünk nem volt sehova sorolható, német nyelvészek hozzácsapták a magyar nyelv és nép származását egy teljesen idegen nyelvcsaládhoz.

A sötét Bach-korszakban ránk szabadították: Hunsdorfert (Hunfalvyt) és a magyarul nem is tudó Budenzt, hogy dolgozzák ki a hamis származás nyelvi bizonyítékait. A magyar kultúra nagyjai, mint Jókai, Arany is kétkedve fogadták az új „származást”. Azóta rendszerek jönnek-mennek, de a hamis nézet maradt, iskoláinkban ezt tanítják a mai napig. Ennek meg kell változnia!

]]>]]>

Aradi Éva korábban kiadott „A hunok Indiában”, „Egy szkíta nép: a kusánok”, majd az „Indoszkíták” című kötete is a szkíták utóéletét kutatta, elsősorban Indiában, Pakisztánban és Afganisztánban (az ókori Baktriában). Valamint kapcsolataikat a magyarok őseivel.

Jelen kötetében kilenc tanulmányát jelenteti meg; ezek a belsőázsiai természetvallások ismertetésével, hatásával, a szakák utóéletével, a magyarok ázsiai rokonaival, a székelyek őshonosságával, az ókori Baktria aranykincseivel, Kurszán iráni származásával és nem utolsó sorban Magna Hungáriával foglalkoznak.

Az északi és valóban létező türk kapcsolaton kívül a szerző vizsgálja a déli, iráni, méd, perzsa hatást is, mely szintén jelentős volt a magyarság őstörténetében.

Hatvanhét képpel és térképpel egészíti ki tanulmányait, bizonyítva őseink sokféle kapcsolatból merített, de mégis egyedi történelmét, nyelvét, hagyományait.

*
A „Szkítáktól a Kárpát Hazáig” című ezen kiadványt a történelmet, az őstörténetet kedvelő, az alábbi kilenc tanulmány iránt érdeklődő olvasóinknak ajánljuk.
*
TARTALOM:

ELŐSZÓ
• A védikus árja természetvallás és hatása a hun-magyar hitvilágra;
• A szakák (ázsiai szkíták) utódai Indiában;
• A székelyek eredete és hagyományaik - Jókai Mór idézete a székelyekről;
• Baktria - A baktriai királyi szkíták;
• Kurszán származása;
• Rokonaink Ázsiában: Magyarok Kazahsztánban, Magyarok Üzbegisztánban;
• A Méd Birodalom;
• Hol volt Magna Hungária?
• Zajti Ferenc hagyatéka - Áldottak legyetek magyarok, Atilla népének örökösei!
IRODALOMJEGYZÉK - SZAKMAI ÉLETRAJZ - HÍRES KELETKUTATÓINK
*
Ajánlott még:

]]>Indoszkíták]]>
]]>Trianon és a harmadik világháború]]>
]]>Őseink Fényvallása]]>
]]>A Sumír örökségünk - A Bobula Ida hagyaték]]>

RENDELHETŐ!

]]>]]>

]]>]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Mondom a magamét (7603) Történelem (18) Autómánia (61) Belföld (11) Politika (1582) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (313) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2804) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Mozaik (83) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Gazdaság (709) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Kultúra (9) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>