Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
dd2b56099b76ac132490739e8c89b8de.jpg

Páholy - Veszíteni sem tudnak

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Most, hogy a liberális álbaloldal végre felfogta, nem szavazott a jelöltjeire közel hétmillió választópolgár, abban reménykedtünk, kicsit letekerik a volumét.

De a túlmozgásos paprikajancsi már a vereség éjszakáján előrehozott választásokkal riogatta az országot zsákutcába lavírozó hülye népet, Heller „Rikács” Ágnes pedig még időben bejelentette, sötét idők jönnek, ]]>„nem lesz itt nyugi”]]>! S miután az alaphangot ilyen formán megadták, szépen elősorjáztak a Páholy állandó szereplői is, hogy le ne maradjanak szellemi vezéreiktől, s maguk is mondjanak egy nagyot.

Parti-Nagy Lajos belátta, hogy egy kisebbséghez tartozik, és az ő, szerinte „leuralt, elszegényedett, elhülyített” hazájának „riasztóan nagy többsége” olyan két – „egymást jól kiegészítő” – pártra adta a voksát, amelyektől ő viszolyog és fél. Ez – lássuk be! – máris gyurcsányi magaslat, pedig tudta még fokozni, amikor „gátlástalan zsiványpopulizmust” emlegetett, és „egy hibbant Döbrögi meleg tenyerét, csókbarát kézfejét” szavalta érzékletes képpé igazán nagy költőhöz méltóan. Kár, hogy a híveit ölelgető DK-s ripacsra ez a kép ma már sokkal jobban illik.

Mohácsi János győztes típus, ő a totális vereséget is sikerként éli meg. Április hatodikán barátaival elküldte a kormányzó garnitúrát a francba. Mint kifejtette, arra nem lehet tekintettel, miként szavaztak, nem szavaztak vérei, a többi magyarok, nem fog miattuk kardjába dőlni. Rosszul dekódolom, hogy a művész urak nem csupán lehülyéznek, de le is sajnálnak bennünket pusztán azért, mert mást gondolunk, mint ők?

Fischer Ádámnak a távolság, ami külföldön élőként elválasztja őt a mi földhözragadt szemléletünktől, megadja számára a „szélesebb rálátás lehetőségét”. Így aztán ne csodálkozzunk a magasröptű fejtegetésén, miszerint a Fidesz nem csupán elmulasztotta huszonöt éven keresztül, hogy odacsapjon a szélsőjobboldalnak, hanem „hasznos idiótákként” próbálja használni őket. Tűrik és bátorítják a rasszistákat, antiszemitákat. Nyilván az említett távolság akadályozta meg abban a neves karmestert, hogy vessen egy pillantást arra a balos aktivistára, aki a Hír Tévé felvételén eltorzult arccal cigányozza Orbán Viktort, akit emiatt teljességgel alkalmatlannak tart miniszterelnöknek. És külföldön nem jutott hozzá annak a felmérésnek az adataihoz sem, amely világosan kimutatta, hogy a szocialisták szimpatizánsai között semmivel nincs kevesebb antiszemita, mint a Fidesz körül. Ha ehhez még hozzá vesszük, hogy a Jobbik szavazótábora számos kiábrándult baloldalival bővült vidéken, és hevesebben támadták a kormányt, mint az összeborulás, akkor talán nem tűnik cinikusnak az a javaslatunk, hogy Fischer inkább vezényeljen politikai elemzés helyett.

Kulka János mostanában egyik coming outból a másikba esik. Most azt vallotta be, hogy valóban megfordult a fejében, „enged a csábításnak, és politikai színtérre áll”, csak rossz a színház, csapnivalóak a színészek. De ettől még marad az Orbán-kormány ellenzéke, és reméli, a „kampányszínháznak titulált” társulatok továbbra is arról beszélnek majd, ami körülöttünk van. Vagyis jó a darab, csak a buta közönség nem érti, ezért adott újabb kétharmadot annak a rendezőnek, aki épp az ellenkezőjéről beszél. Nem baj, János, te csak játssz!

Grecsó Krisztián viszont nagyot nőtt a szemünkben, mert legalább annyi kifért száján, hogy nyelni kell egy nagyot, és „akárhogy is, de gratulálni a győzteseknek”. Ez a közbeszédnek abban a mocsarában, ahol a bukott pojácák nem csak nem gratulálnak, hanem egyenesen kérkednek taplóságukkal és megideologizálják, miért iratkoznak ki a belpolitika után a civilizációból is, csúcsteljesítménynek számít. Az a javaslat pedig, hogy a balliberális értelmiségnek el kellene gondolkodnia, miért nem találja a helyét, hangját, hogyan lettek „félig-meddig – vagy tán egészen – azokká a meddő fanyalgókká, akiknek a jobboldali véleményformálók már évekkel ezelőtt látni, láttatni” akarták őket már olyan konstruktív, hogy akár a Páholyban is elhangozhatott volna.

Választás ide, kétharmad oda, a legnagyobb szolgálatot Schilling Árpád teszi hétről hétre a Páholyt kedvelők számára. Miután gyalázkodva nekiesett a Thália Színház társulatának, mert Kálomista Gábor tevékenysége nekik „csont nélkül belefér”, és hiába „ugat évek óta” Schilling, a szakma nem képes felfogni, hogy „felhasználják”, a producer-igazgató kvázi felhívást tett közé imigyen: „Árpád ugat, ugat, ugat, ugat, ugat. Szóval azért tényleg, mit csinált ő már az életében, hogy ezeket elmondhatja? Tegye föl az a néző a kezét, aki kettőnél több Schilling-előadást látott már életében és abból legalább az egyik tetszett!” A műsort láthatta egy önkéntes vagy egy felkért megfigyelő, jelezhette Schillingnek és társulatának, akik klipet készítettek egy tényleges felhívással, miszerint várják a felemelt kezű önképeket, hogy méltóképpen válaszoljanak a „gyalázkodásra”. Tehát nem az ő fellépése volt gyalázkodó, hanem az arra adott válasz. És beindult az olcsó játék. Érkeztek a felvételek többek között Parti-Nagy Lajos, Kulka János, Alföldi Róbert, Grecsó Krisztián és 41 színházi kritikus feltartott praclijával.

Önigazolásul egyfelől, másfelől jelentős ingyen reklámként műsorunknak a kifejezett célközönségen túli világban. Már egy egész nézőteret megtöltenének. A képhez persze szöveg is társul ebben a „kultúrában”, így aztán Kálomista, a Fidesz „kultúrfenoménja” suttyó paraszt lett, mert agrárvégzettsége van, és nem szédül Érdalsónál, ha elhagyja a belvárost.

Ha pedig látott már közelről bevetett parcellát, akkor nyilván fejőnőkkel szokta kedvét lelni, fabulákban pedig a disznó a legalkalmasabb megjelenítésére. Egyébként mindketten fogyatékosok vagyunk, akiktől meg kellene szabadulni. Nem is fárasztanánk tovább az olvasókat ezzel a gyűlöletáradattal. Azért arra kíváncsiak lennénk, hogyan szabadulnának tőlünk a felsőbbrendűség biztos tudatától tényleg meghibbant balliberális művész urak és hölgyek. Akasztanának, Dunába lőnének? Vagy megelégednének elzárásunkkal? Csak így tovább! Ha elég intenzíven gyakorolják ezt a stílust, 2018-ban is sima ügy lesz a kétharmad. De előtte készítsenek már egy klipet egy felhívással, hogy aki érti, honnan veszi Schilling a bátorságot Bereményi Géza, Schell Judit, Szombathy Gyula, Csányi Sándor vagy Pindroch Csaba becsmérlésére, morális és szakmai számonkérésére, gyalázására, küldjön egy képet lehajtott fejjel. Ígérem, arról is írunk majd!

Gajdics Ottó - mno.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2804) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Kultúra (9) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7603) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Életmód (1) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (313) Sport (729) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Egészség (50) Belföld (11) Gazdaság (709) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>