Ma 2024 június 15. Jolán, Vid napja van. Holnap Jusztin napja lesz.
A pénz istenei

A pénz istenei

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A Wall Street összeesküvése Amerika leigázására.

F. William Engdahl ezen kötete részletesen bemutatja az amerikai haderő, valamint a Wall Street és Washington pénzügyi erőforrásai közti, kifinomult szinergiákat, azaz együtműködési, együtthatási tevékenységi formákat, szempontokat. Ennek az a célja, hogy az egy évszázaddal korábban összeomlott Brit Birodalom óta a legkiterjedtebb globális birodalmat hozza létre...

Ez a kiadvány felrajzolja Amerika felemelkedését az 1800-as évektől mindaddig, amíg hegemón globál szuperhatalomként virágzott ki a Brit Birodalom hamvain a II. világháború végén.

Megtudhatjuk többek között, hogy:

• Hogyan okozott a Wall Street nemzetközi bankárainak összeesküvése -  az amerikai alkotmány megsértésével - államcsínyt 1913-ban, hogy létrehozzák a magánkézben lévő Szövetségi Tartalékot az I. világháború és a később Amerikai Évszázadnak nevezett jelenség támogatására?

]]>]]>

• Hogyan váltak a világgazdasági válság idején a Rockefellerek a legbefolyásosabb családdá, akik a II. világháború előtt, és azt követően is fontos szerepet töltöttek be az Egyesült Államok sorsának alakításában?

• Mi az 1941-ben diadalmasan kikiáltott Amerikai Évszázad valódi célja?

• Mi a valódi viszony az Egyesült Államok hadiipari komplexuma és a Bretton Woods-i dollárrendszer között?

• Hogyan szüntették meg a Wall Street bankárai módszeresen a terjeszkedésüket gátoló korlátozásokat, ami a 2007-es adósválsághoz, és az abból fakadó 2008-as globális gazdasági válsághoz vezetett?

A Wall Street dollárrendszere nem a New Hampshire-i Bretton Woodsban zajló konferencián született 1944-ben. 1945 augusztusának első napjaiban jött létre valójában, amikor Hiroshimára és Nagasakira ledobták az atombombákat. Ezt követően a világnak nem voltak kétségei afelől, melyik hatalomra érdemes odafigyelni.

Ez a könyv a pénz, mint hatalmi eszköz történetét követi végig; felrajzolja a pénzügyi háttérhatalom fejlődését egy parányi elit kezében, akik saját magukat – szinte szó szerint – isteneknek tekintik. A pénz isteneinek.   

*
„A Pénz Istenei” című ezen kiadvány áttekinti, hogyan éltek vissza ezek az iemberek a hatalmukkal, kik ők és hogyan álltak neki módszeresen az egész világ feletti uralom megszerzésének...
*

Ajánljuk mellé:

]]>Félni csak...kinek is lehet?]]>
]]>Megvásárolt újságírók]]>
]]>A menekültipar]]>

 

]]>]]>

]]>]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (11) Politika (1582) Tereb (146) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7652) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Életmód (1) Sport (729) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Jobbegyenes (2813) Kultúra (9) Heti lámpás (319) Gasztronómia (539) Történelem (18) Gazdaság (711)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>