Ma 2024 június 21. Alajos, Leila napja van. Holnap Paulina napja lesz.
101194e3c5f6b11c8b0a9f2c5e3c78c9.jpg

A Nyitott Könyvműhely Kiadó Könyklubja - Názáreti Jézus

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Paul Verhoevent, mint az Elemi ösztön és más kultikus film rendezőjét ismerhettük meg eddig. Most új arcát mutatja meg nekünk. Felkavaró élményben lesz részünk, annyi bizonyos. Felrúgja a konvenciókat, fütyül a társadalmi elvárásokra és egy bizarr szellemi kalandra hívja az olvasókat.

Paul Verhoeven világhírű holland filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan világsikerek köthetők, mint az Elemi ösztön, a Robotzsaru, a Csillagközi invázió vagy az Emlékmás. A kultikus filmek rendezője ezúttal egészen új oldaláról mutatkozik be a közönségnek.


Jézus életének szenvedélyes kutatójaként, a filmkészítő drámai érzékével és a bibliai tanok iránti egészséges szkepticizmussal dönti meg a dogmákat és az evangélium érveit. Az eredmény pedig nem más, mint a történelmi Jézus eddig sosem látott, egyedi és izgalmas életrajza. Egy szellemi kaland a tények és feltételezések kibogozhatatlan útvesztőjében.

A könyv bevezetőjében így vall gondolatairól:

"{...} Jézus alakja gyerekkorom óta lebilincsel. Nem tudom, miért.

Négyéves voltam, mikor karácsonykor – az év egyetlen napján, mikor vallási téma szóba került nálunk – megkérdeztem az apámat, hogy vajon fájt-e Jézusnak, mikor keresztre feszítették. Az apám úgy vélte, hogy nagyon fájhatott neki.

Aztán azt kérdeztem:

– De ha ő Isten fia volt, akkor Isten miért hagyta, hogy fájjon neki?

Nem emlékszem, hogy az apám válaszolt volna.{...}"Verhoeven az egyetlen nem teológus tagja annak a 77 tudósból álló csoportnak, mely azt tűzte ki céljául, hogy új megvilágításba helyezzék mindazt, amit eddig Jézusról tudtunk.

Az ember, aki Mária és egy római katona erőszakos frigyéből jött a világra.

Az ember, aki szellemi vezetőként dühtől köpködve űzte a démonokat a megszállottakból.


Az ember, aki harcos forradalmárként fegyverkezésre buzdította követőit.

Történelmünk egyik legradikálisabb prófétájának igazi arca. És az ember, aki mögötte rejtőzik.


Nagyon bizarr kalad, de izgalmas, ajánlom mindenkinek, érdemes elolvasni és elgondolkodni!
Botrányköny az biztos! Lesznek akik felháborítónak, Istentagadónak bélyegzik, de lesznek olyanok is akik rajongani fognak érte. Én azt ajánlom, hogy ne itélkezzünk azonnal a könyv elolvasása után.
Lépjünk egy kicsit hátra, s hagyjuk, hogy az elménk feldolgozza az olvasottakat.

 

A könyv megrendelhető a következő címen:

]]>http://www.nyitottkonyv.hu/konyveink/konyv/141/Nazareti_Jezus]]>


Flag Polgári Műhely


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Egészség (50) Belföld (11) Irodalmi kávéház (537) Tereb (146) Mondom a magamét (7664) Jobbegyenes (2817) Mozaik (83) Gazdaság (711) Életmód (1) Heti lámpás (319) Politika (1582) Gasztronómia (539) Sport (729) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>