Ma 2024 július 17. Endre, Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.
magymen.jpg

A dzsihád és a Nyugat öngyilkossága

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Figyelem! Politikailag nem korrekt, szókimondó, nonkonformista.

„Míg Rómában újabb mecseteket építenek, Mekkában minden hitetlennek meg kellene halnia, ha meg merészelne jelenni a városban. Röviden fogalmazva: a muszlimok hűek maradtak ahhoz, amit a hitük szerint Istentől hallott Mohamed, a keresztények pedig ahhoz igazították a Jézustól tanultakat, amit a világ követelt tőlük.

Az előbbiek még mindig harcolnak Allah uralmáért, az utóbbiak láthatóan arra a belátásra jutottak, hogy Krisztus nyilvános uralma már idejétmúlt, fölösleges konfliktusforrás. Az előbbiek nap mint nap meg akarják hódítani a világot Allahért, az utóbbiak kijelentették, ha Isten arra vágyik, hogy minden ember üdvözüljön (1Tim 1), akkor úgy is történt a gyakorlatban. A muszlimok még mindig azt akarják, hogy az egész világ alárendelje magát Allahnak; a keresztények álláspontja szerint a harc véget ért.”

Ehhez hasonlóan nehéz kérdéseket feszeget Paweł Lisicki (újságíró, esszéista és műfordító) ebben a Lengyelországban rendkívül sikeressé vált könyvében.

• Lehetnek-e egyenlőek a vallások?
• Minden ember testvér-e?
• Valóban a béke és a dialógus vallása-e az iszlám?
• Mit jelent a vallási relativizmus?
• Kifulladt-e a kereszténység?
• Az iszlám és a Nyugat konfliktusa
• Lehet-e Istent imádni Jézus Krisztus kihagyásával?
• Lehetséges-e az igazi keresztény-muszlim kompromisszum?
• Kizárja-e az igazi iszlám az erőszakot?
• Mennyit adott fel magából önként a kereszténység?
• Ismerhette-e Mohamed a Bibliát?

*
„A Dzsihád és a Nyugat Öngyilkossága” című ezen kiadványt a Lengyelországban rendkívül sikeressé vált könyv gondolatait megismerni, át- és továbbgondolni akaró olvasóinknak ajánljuk, a ZÁRSZÓ alábbi befejező gondolatainak elemzésével és értékelésével:

„Ha... van remény a változásra, és a Nyugatnak képesnek kell lennie arra, hogy ellenálljon az iszlámnak, ennek első feltétele az igazi Isten, az élő Isten, az atyák, Ábrahám, Izsák és Jákób Istenének, Jézus Krisztus Istenének visszaszerzése, aki nem azonos a mitikus jelenkorhoz igazított Istennel, az emberi méltóság és az emberi jogok Istenével.

Hacsak nem késtünk már el ezzel, és nem Michael Houellebecqnek van igaza, amikor azt mondja, hogy a Nyugat jövője az iszlám.”

KAPHATÓ, RENDELHETŐ!

]]>]]>

]]>]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2825) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (322) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Gazdaság (713) Mozaik (83) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Kultúra (9) Vetítő (30) Életmód (1) Tereb (146) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Mondom a magamét (7713) Autómánia (61) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>