Ma 2021 augusztus 02. Lehel napja van. Holnap Hermina napja lesz.
barnabas-evangeliuma-angyali-menedek-kiado-konyv-apokrif-iratok.jpg

Barnabás evangéliuma

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
Egyházi körökben jobban szeretnék, ha nem is létezne, vagy ha már létezik, legalább hamisítványnak lehetne minősíteni… Egyik út sem járható.

A Jézus egyik apostola által írt értekezést ugyanis 1500 évvel ezelőtt fedezték fel Törökországban. A Krisztusról kialakított teológiai és világi képet, egyes konkrét történelmi eseményeket, jelentősen más szemlélettel tárgyalja. Igen hangsúlyos és erős iszlám-vonásokat sorakoztat fel. Barnabás evangéliumára azonban már a középkorból is találunk hivatkozásokat, idézeteket belőle, a könyvet tehát semmiféle mesterkedéssel sem lehet „nem létezőnek”, illetőleg „hamisítványnak” feltüntetni.

A könyvet az Ankarai Néprajzi Múzeumban őrzik, bőrkötésű és Jézus anyanyelvén, azaz, arámi nyelven íródott. (Már ez a körülmény is meglehetősen szokatlan, hiszen az újszövetségi evangéliumok és egyéb szövegeinek nyelve görög!) Jézus korában, Galileában, az arámi nyelv volt általánosan elterjedt, a hivatalos görög, és a - római megszállás következtében használatos - latin mellett.

A lapok az évszázadok során megfeketedtek; a szakértők elemző vizsgálata azonban igazolta az eredetiségüket.

Iráni egyházi hatóságok álláspontja szerint a szöveg egyértelműen igazolja, hogy nem Jézust feszítették keresztre, Jézus nem Isten fia, hanem csupán Istennek prófétája. A „szentnek” és „apostolnak” nevezett, Jézussal életében soha nem találkozott, Jézus követőit családostól és gyermekestől üldöző és legyilkoló, a római állampolgársággal rendelkező Pál rabbi pedig - közönséges csaló.

Jusztin mártír a négy kanonizált evangéliumot meg sem említi a II. században az Újszövetség korára eső kötetek között.

A könyv arról is beszámol, hogy Jézus már az életében a felvétetett a mennybe, nem halt meg, nem feszítették keresztre, a kínhalált az őt eláruló Júdás szenvedte el.
Barnabás Evangéliuma részletesen beszámol a Jézus korát 700 évvel követő Mohamed prófétáról, aki Isten küldötte, valamennyi néphez szól, és ő lesz az, aki helyreállítja Jézus tanítását. Számos alkalommal szó esik arról is, hogy az egész teremtés Mohamed miatt történt meg.

*

]]>]]>

Figyelem! Ez a kötet a mélyen vallásos embereket megbotránkoztathatja!...

Kiadó: Angyali Menedék

]]>]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (138) Gasztronómia (539) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Kultúra (6) Mondom a magamét (5467) Tv fotel (65) Mozaik (83) Vetítő (30) Belföld (6) Jobbegyenes (2084) Politika (1578) Titkok és talányok (12) Gazdaság (659) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (255) Sport (729) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1456) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (505) Életmód (1) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>