Ma 2023 november 30. András, Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.
b36e1603e63258a3eb797785bf7fdfcd.jpg

Három halál

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Edson Pereira de Rodriguez sorhajókapitány miután rendbe tette toalettjét méltóságteljes léptekkel elindult a mahagóni lépcsősoron lefelé, a mindent eldöntő találkozóra legnagyobb ellenségével, Diabolico Negrával. 

Sao Paolo külvárosában eközben kérlelhetetlenül hullott az eső, elmosva mindet, megtisztítva a koszos szűk utcákat, mégha csak rövid időre is a lassan mindent elárasztó szeméttől.

. . .

A kis Torsten háromkerekű kerékpárjával éppen a híre oslói Vigeland szoborpark felé tartott az édesanyjával, amikor egy útkereszteződésben a gyalogátkelőhelyen halálra gázolta egy svéd rendszámú kamion. Torsten Flo nagyon szép és okos kisgyerek volt, sajnos a felismerhetetlenségig szétroncsolt koponyája nem adta meg azt a lehetőséget a gyászoló szülőknek, hogy nyitott koporsóban ravatalozzák fel elsőszülött gyermeküket. Így a szünni nem akaró esőben a sárban állva, zárt koporsó mellett búcsúztatták el, szűk családi körben.

. . .

Egy kairói kórház kardiológiai kabinetjében fekvő Zenun Selimi nyugalmazott tevehajcsár testéből, minden irányból, drótok, csövek, vezetékek lógtak ki és mindössze a lélegeztető gép monoton zúgása hallatszott. Az ablakpárkány ütött-kopott bádoglemezén, szabályos időközönként kopogtak az esőcseppek. Egy fiatal nővér a családdal történt drámai hangú konzultáció után sorban kikapcsolta a férfit életben tartó gépeket. Zenun Selimi még egy utolsót sóhajtott és átadta lelkét az örökkévalóságnak.

. . .

Edson Pereira de Rodriguez, ahogy haladt lefelé a mahagóni lépcsősoron, fülében Cole Porter örökbecsű dala, a Let’s do it szólt, majd váratlanul a szívéhez kapott és legurult a fényesre vaxolt csigalépcsőn. A pincéből pedig Diabolico Negra sátáni kacaja hallatszott.

Eközben, valahol Európában, Párizs egyik nyomornegyedében Josephine  Delacroix színes bőrű kurtizán egy egészséges fiúgyermeknek adott életet.

A gép forog az alkotó pihen...
 

 Csépányi Balázs

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7237) Életmód (1) Belföld (10) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2719) Autómánia (61) Mozaik (83) Sport (729) Flag gondolja (34) Irodalmi kávéház (531) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1309) Egészség (50) Gazdaság (693) Tereb (146) Politika (1581) Heti lámpás (279) Kultúra (6) Történelem (16) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>