Ma 2023 november 30. András, Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.
6d4f7535fe37282af0412865a10b0684.jpg

Hazugságspirál, avagy a turulpörkölttől a Falus videóig

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A baloldal nagyon mély, szinte már kilátástalan gödörben van. Nem pusztán identitásválság tapasztalható az egykori baloldali, szocialista mátrixon, sokkal inkább akkor járunk közelebb az igazsághoz, ha határozottan kijelentjük, hogy teljes a káosz.

Amíg ezzel ők maguk nem néznek szembe, nem vonnak mérleget és nem kezdik el az alapoktól kezdve újraépíteni a baloldalt, addig semmi esélyük komoly eredményt elérni.

Tudom én, hogy kampány van, meg minden. Eredmények, pozíciók, polgármesteri, önkormányzati helyek kellenek, de előbb utóbb nem kerülhetik el a számvetést. Lehet azonban, hogy addigra már késő lesz és az őrült Néró, azaz Gyurcsány ráteszi a kezét a komplett „leftszájdra”.

No de legyen ez az ő problémájuk. Sokkal inkább azzal szeretnék foglalkozni, hogy mi vezethetett el ehhez az állapothoz. Mi okozta ezt az ideológiai válságot, mitől rogyott meg úgymond ideológiai, kulturális, szociálpszichológiai értelemben a baloldal Magyarországon.

Erre a kérdésre nagyon egyszerű válasz adható: a folyamatos hazugságok, torzítások vezettek el egy olyan fokú hazugságspirál kialakulásáig, amelynek egyenes következménye lett a mostani állapot.

Nem közhely a hazudtunk reggel, délben este kifejezés. A baloldal ezt csinálta hosszú-hosszú éveken át. Ha csak a rendszerváltás utáni időszakot vesszük figyelembe, már akkor is több mint 24 esztendeje. Ami a legszomorúbb az egészben, hogy úgy tartja a mondás:  az okos a más kárán tanul a hülye pedig a sajátján. Nos a baloldal nem tanult a hibáiból, tovább folytatja a hazudozást és gyalázkodást.

Engedjék meg nekem, hogy két példával támasszam alá a véleményemet.

Krzysztof Varga Varsóban élő, magyar származású lengyel író Turulpörkölt című regényét még 2010. -ben hazánkban is megjelentette az Európa Könyvkiadó. Ez a regény telis tele van hazugságokkal Magyarországról, a magyar kultúráról, a magyar történelemről és úgy általában az egész magyarságról. Ez a regény egy gyalázó, lejárató írás.

Néhány „szép” és „kedves” gondolat a regényből:

„A turul, mely a sas és a liba furcsa kereszteződése, a magyar álmodozásokat és komplexusokat is megszemélyesíti”

„{…} van harci turul kitátott csőrrel, karmai között karddal és szélesre kiterjesztett szárnyakkal ( a budai Várban, a XII.kerületben, Tatabányán); van aztán átmeneti turul, erről nem tudni, fel- vagy leszáll-e éppen, jobban is kitárhatná a szárnyát, de határozatlan (a győri pályaudvar előtt); és van végül szégyenlős turul, ez szerényen üldögél, mint tyúk az ólban, bátortalanul összecsukott szárnnyal és összeszorított csőrrel (galambszarral borított turul a soproni városkapuban, aztán a budapesti Tátra utca egyik házán, meg az egri OTP bejáratánál”

A turul-szimbólumot a szerző nevetségesen egyszerűnek, a keserves magyar nosztalgia megtestesítőjének ábrázolja.

A Jelenkor című erősen baloldali irodalmi és művészeti folyóirat július-augusztusi összevont számában ezt a szerzőt, Krzysztof Vargát emeli, Az identitás motívumai Krzysztof Varga  magyar témájú írásaiban című tanulmányában Vas Viktória Krúdy és Márai szintjére, ledegradálva ezzel a két nagy (ha nem a legnagyobb) magyar írót. Ezért van, többek között szükség a baloldal által „kulturkampfnak” nevezett lépések sürgős meghozatalára és végrehajtására. Hogy az irodalom és a kultúra végre ne csak egy szűk, jól behatárolható kör játékszere legyen, úgy mint ahogy volt évtizedeken át.

A másik példa, amit fel szeretnék hozni az tulajdonképpen a jéghegy csúcsa, a hazugságok csimborasszója.

Falus Ferenc szégyenteljesen primitív, végtelenül egyszerű, mondhatni szánalmas videójának a baloldali értelmiség körében való kommentálása, mentegetése.

Kamondi Zoltán Balázs Béla- díjas filmrendező, forgatókönyvíró a következőket írta facebook bejegyzésében Falus szánalmas videójáról egy a főpolgármester-jelöltnek írt nyílt levelében:

{…} Ön meg nem nevezett hölgy ismerőse által való jeges vizes leöntését feldolgozó videója ZSENIÁLIS. Minden motívumában: a kép beállításában, a mozdulatlan kamerás vágatlan felvételben, a jelmezek designjában és ikonográfiájában, a hangi effektusok kompozíciójában, a verbális információ hol hangsúlyossá tételével, hol háttérben hagyásával, az esetlegességet is felvállaló „final cut” verziójával, a méltán világhírű magyar filmnyelv tradícióját követő fogalmazásával ZSENIÁLIS. A témát eddig feldolgozó jelentkezők közül egyedül Bill Gates videóját lehet egy platformon említeni az Önével. Gates is egy önmagát, a karrierjét, a tudományban elfoglalt szerepét, és a mindezt lehetővé tévő hazáját ábrázoló vizuális környezetbe illesztette ezt a kedves, groteszk, bátor, és jó ügyet szolgáló gesztust. Az Ön mozgóképes fogalmazványa KONZSENIÁLIS.{…}

Konzseniális!!!! Ez egyszerűen elképesztő! Ilyen torz a valóságtól elrugaszkodott hazugságot még soha életemben nem hallottam!

Szerecsenmosdatás felsőfokon, és mindehhez Kamondi adja a nevét! Nem találok szavakat.

No de mindegy is, hiszen Mi úgyis az Ő szemükben csak egyszerű bőgatyás ősmagyar bunkók lehetünk, hiszen értetlenül, felfordult gyomorral, öklendezve állunk Krzysztof Varga magyar gyalázó TURULPÖRKÖLTJE és Falus Ferenc KONZSENIÁLIS film remeke előtt egyaránt.

A baloldal pedig saját baromságainak magasztalásával, fényezésével csak egyre mélyebbre süllyed és lassan végleg a történelem szemétdombjára kerül.

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Mozaik (83) Heti lámpás (279) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Flag gondolja (34) Titkok és talányok (12) Történelem (16) Belföld (10) Gazdaság (693) Irodalmi kávéház (531) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Mondom a magamét (7237) Jobbegyenes (2719) Nagyvilág (1309) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Tereb (146) Kultúra (6) Politika (1581) Életmód (1) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>