Ma 2023 december 06. Miklós napja van. Holnap Ambrus napja lesz.
0c6d6b6a25175dd12c90f90f9503b81c.jpg

A nagy PV – azaz pánik az Ant-e-kirt szigeten

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ant-e-kirt egy békés sziget, melyet szorgos hangyák népesítenek be. 100002. év decemberében történt egy nagyon furcsa dolog. Az Evolúció Történeti Akadémia egyik kutatócsoportja talált a sziget legnagyobb barlangjában egy Maj-Ant korabeli kőbevésett kalendáriumot, {...}

{...}melyen az állt, hogy folyó évben, azaz egymillió-kettőben eljön a nagy PV – azaz a Pólusváltás, amely gyakorlatilag a világ végét jelenti, hiszen az egykori krónikák a nagy pólusváltást egy rendszeresen visszatérő folyamatként értelmezik.

Az Evolúció Történeti Akadémia szerint a mágneses pólusváltás már többször előfordult a Földön és a kőzetek vizsgálatából azt is kiderítették, hogy átlagosan 250 000 évente következik be. Ilyenkor a mágneses mező folyamatosan gyengül. Mivel a Föld mágneses tere védi a földi élővilágot a világűrből érkező sugárzásokkal szemben, ezért a pólusváltások időtartama alatt az élőlények a mágneses tér megszűnése miatt védtelenné válnak.

A hangyák népmeséiből, mondáiból azonban ennél sokkal szörnyűbb és félelmetesebb kép alakult ki a nagy PV-ről. A leírások hatalmas árvizekről, földcsuszamlásokról, és ami a legszörnyűbb Hangyászsün populációk garázdálkodásairól szólnak.

Amióta beszámolt az ANT1 tévécsatorna hírműsora a barlangban talált kőkalendáriumról és a rajta lévő szöveg tartalmáról hatalmas pánik alakult ki az addig békésen élő hangyák között. Hosszú tömött sorokban álltak a Morzsa - bolthálózat üzletei előtt a hangyák, felvásárolták az összes élelmet, mert féltek tőle, hogy amikor eljön a nagy PV, nem lesz mit enniük.

Számos család a menekülés gondolatával foglakozott, más bolygókon élő rokonaikkal próbálták meg felvenni a kapcsolatot, hogy biztosítsanak számukra lakóhelyet, mert a földnek vége lesz nemsokára.

Mindeközben az Ant-e-kirt szigetet irányító Főhangya, aki egyben az Evolúció Történeti Akadémia elnöke is volt összehívta az egész kancelláriát, a Parlament alsó és felső házát és zárt ajtók mögött tárgyalásokat kezdett a kialakult szükségállapot miatt.

A televíziókban mindenhol a Pólusváltásról vetítettek tudományos filmeket. A városban pedig nagy hangszórókon továbbították a tudományos tényeket, arra ösztökélve ezzel a hangya lakosságot, hogy ne üljön fel a régi néphagyományokban hallott félelmetes jövőképnek.

Az hangyák azonban nem hittek a tudományos magyarázatoknak és féltek attól, hogy mit hoz számukra a jövő.

Hosszú nehéz órák után végre a Főhangya összehívta Ant-e-kirt teljes lakosságát a főtérre, ahol a televízió kamerái előtt beszámolt egy örömteli hírről.

A barlangban talált kőkalandáriumból az idők során letört egy nagyobb darab, így bizonyosan kijelenthető, hogy három szám is eltűnt a Pólusváltás várható időpontját jelző résznél, így mindenki megnyugodhat, mert legalább száz esztendő múlva várható csupán a nagy PV. Addig pedig az Evolúció Történeti Akadémia tudóscsoportjai kidolgoznak egy megnyugtató megoldást a problémára. – jelentette be a Főhangya.

A bejelentést követően örömünnep kezdődött a szigeten, mindenki táncolt, énekelt. Éjszakába nyúlóan ünnepelt Ant-e-kirt.

A háttérben azonban csúnya dolgok történtek. A főhangya családjával és a közvetlen munkatársaival repülőre szállt és még éjfél előtt elhagyta a szigetet.

A barlangból halk morajlás hallatszott majd hang és fényjelenség közepette kettétört a kalendárium, távolból pedig jól kivehetően Hangyászsün kolóniák dobogása hallatszott.

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Kultúra (6) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2724) Gazdaság (694) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (34) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (531) Heti lámpás (281) Szépségápolás (15) Politika (1581) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Egészség (50) Nagyvilág (1309) Életmód (1) Történelem (16) Mondom a magamét (7252) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Mozi világ (440) Mozaik (83) Sport (729) Belföld (10)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>