Ma 2024 május 29. Magdolna napja van. Holnap Janka, Zsanett napja lesz.
aa10643117b2c7341a36bf3227a44eb8.jpg

Eddie Reim és a Baker fiúk - Hommage à Szív Ernő

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A férfi mozdulatlanul feküdt egy bronxi padon, mellette üres sörösdobozok sorakoztak és a fejéből szabályos időközönként vércsepp hullott a földre.

Szomorú késő őszi idő volt, hajnalodott. A mindíg lüktető New York ilyenkor még másik arcát mutatja, talán csak a mentők szirénái és a nagyvárosi vibráló fények tanuskodnak arról,  hogy a mindent és mindenkit beszippantó hatalmas metropolis nem sokára ismét életre kell.

A Nyugati, 16. utca mögött a pad mögötti bokorban két hajléktalan nylon zacskóból csavarlazítót szipózott. Taknyuk, nyáluk összefolyt, tekintetük fokozatosan mattá, színtelenné vált, s közben valahol a távolból Eddie Reim és a Baker fiúk szívbemarkoló szaxofonszólójának andalító hangja hallatszott.

A szemközti játszótéren kóbor kutyák vonyítottak és az elhagyott parkolóban, a komor felhőkarcolóktól övezett tűzfal árnyékában egy szakadt néger kurva szopott le egy hájfejű öltönyös tetűt.

Egy kisfiú állt a park közepén a sártengerben és dúdolni kezdett egy altatódalt, közben valahol a szemközti épület 66. emeletén összetörtek egy kristálypoharat.

A szétszóródó kristálydarabok gyöngyöző csillámfényénél egy hosszú hajú fehérbőrű lány felvágta az ereit és a gejzírként kitörő forró vére a csempe falára fröcskölődött, pont abban a dramaturgiai pillanatban, amikor a hájfejű öltönyös tetű a szakadt néger kurva szájába élvezett.

Szép lassan, méltóságteljesen, de egyre erősebben esni kezdett az eső és a padon fekvő férfi fejénél lévő gőzölgő, édes vértócsa keveredni kezdett a koszos esővízzel és a kurva által a földre köpött keserű ondóval.

… s, a távolban egyre halkulni kezdett Eddi Reim és a Baker fiúk szívbemarkoló szaxofonszólójának andalító hangja.

Csépányi Balázs

*A novella megtalálható a szerző hamarosan megjelenő Pokolba tartó vonat című kötetében.

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (711) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2807) Belföld (11) Heti lámpás (318) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Életmód (1) Mondom a magamét (7625) Sport (729) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>