Ma 2021 szeptember 22. Móric napja van. Holnap Tekla napja lesz.
6b7cd1978b6c4f7d03226409f866e813.jpg

Szalay Dakar Team - Folytassa, Opel!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

15 éves jubileumát ünnepli, valamint rengeteg új tervvel és tennivalóval fut neki az idei versenyszezonnak Szalay Balázs.

Az idei szezonban már új néven, Opel Dakar Team színekben versenyez a legrutinosabb magyar "Dakaros", Szalay Balázs és csapata.- Hatalmas átalakuláson ment át, új színeket és arculatot kapott idén a csapat, egy vadonatúj versenyautóval valamint VIP-busszal bővül a járműflottánk és nem utolsósorban már igazi profi csapatvezetőnk is van, Németh Ottó személyében - ezekkel a bíztató hírekkel indította a szezonnyitó sajtótájékoztatót Balázs, majd így folytatta:

- '94 végén merült fel bennem először komolyabban az a kérdés, hogy autóversenyző legyek. Kiskoromban természetesen sokat foglalkoztatott, hogy talán egyszer majd én is Niki Lauda leszek, de akkoriban ez csak egy álom volt. A tévében többször láttam a Dakarról is képeket, de csak 29 éves koromra döntöttem el, hogy belevágok az autóversenyzésbe. Az 1996-os Dakar volt életem első autóversenye, 2003 óta pedig már a saját műhelyünkben készülnek a versenyautók és a kamionok. A versenyautó-szerelő műhelyben szervizelik a kész autókat, a lakatosműhelyben készülnek az új autók és az alkatrészek, a kamion-műhelyben pedig a versenykamiont, a három szervizkamiont és a VIP buszt szervizelik szerelőink.

Csapatunk 2010-ben válik igazán profivá, mivel kiegészültünk egy csapatvezetővel, Németh Ottóval. Ottó egy teljesen más területről érkező szakember, aki viszont a szakmájában, a marketing és marketingkommunikáció, illetve a PR területén képviseli az élmezőnyt. Nem kis büszkeséggel és még nagyobb örömmel fogadtuk a csapatba hivatalos háziasszonyunkat, Freire Szilviát. Szilvi 2008-ban a Miss World és a Miss Universe Hungary szépségversenyek összevont, magyarországi döntőjén lett a zsűri döntése alapján a királynő. Ő a hölgyek szemével figyeli majd a csapat életét és az eseményekről - többek között - külön internetes blogban számol be.

A 2010-es évben készítjük el azt a versenyautót is, amelyet másfél éve tervezünk. Az új Opel Antara Evo külső borítását a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói és oktatói tervezték, majd a General Motors szélkamrájában tesztelve alakult ki a végleges formája. Az autó futóművét annak a francia cégnek a mérnökei tervezték, akik annak idején a Nissan gyári versenyautóit is megépítették, majd később a Volkswagen-nek dolgoztak, legutóbb pedig a BMW X-raid Team-nek terveztek futóművet az X3-asokhoz. Az új autó motorját - amely még erősebb, mint a mostani - a GM Racing építi jelenleg Detroitban és várhatóan a nyárra érkezik az Opel Dakar Team műhelyébe. Az erőátviteli rendszert a VW Motorsport jóváhagyásával vásároltuk egy angol cégtől és már meg is érkezett a műhelyünkbe.2010-ben 14 különböző tereprally-versenyen állunk rajthoz, amelyeken felkészülhetünk a 2011-es Dakar-ra, annak ellenére, hogy még nem tudjuk, hogy valóban visszatér-e Afrikába a futam. Bunkoczi Lászlóval indulunk a magyar bajnokságban, az FIA Közép-Európa Zóna Kupában és a FIA Európa Kupa futamokon, ezek mindegyikén szeretnénk a dobogó legfelső fokára állni - fejezte be Balázs a tájékoztatást.

- Az idei szezon különlegessége, hogy a Dakar Rally-ra való felkészülést a szentpétervári Northern Forest-tel kezdjük, ami nem számít kimondottan sivatagi versenynek a havas pályáival. Még nem versenyeztünk ilyen körülmények között, de még szöges gumikkal sem, viszont ez a verseny biztosan megadja majd az alaphangot az idei évadnak. Már négy hónapja nem ültünk versenyautóban, ki is vagyunk rá éhezve, hogy csapassunk végre egy jót - tette hozzá sietve Bunkoczi Laci.

Mi a magunk részéről csak azt kívánjuk, hogy úgy váljon valóra minden tervük, ahogy megálmodták!

4x4online.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (255) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Tereb (138) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2115) Belföld (6) Történelem (14) Mozi világ (440) Mondom a magamét (5585) Életmód (1) Tv fotel (65) Egészség (50) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (505) Gazdaság (662) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1578) Nagyvilág (1458) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>