Ma 2024 február 28. Elemér napja van. Holnap Anonymus napja lesz.
f60a834df7cffa367c2de3b0b3018b09.jpg

Új Ford Focus és MyFord Touch világpremier Detroitban

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A NAIAS, a North American International Auto Show első napjára időzítette a Ford az új Focus világpremierjét.

A világpremiert azért fontos hangsúlyozni, mert a 2012-es Focus vezeti be a márka új C-kategóriás modellsorozatát, amelyben mintegy 10 modell épül majd azonos padlólemezre világszerte. Az új generációs Focus gyártása Európában és Észak-Amerikában 2010 végén, az értékesítés kezdete 2011 elején indul. Az autók kezdetben a németországi Saarlouis-ban, az USA-ban Michigan-ben és Kínában készülnek.


A Detroit-i Autószalonon az újdonság két változatát is bemutatták, a sportos négyajtós szedán és az ötajtós ferdehátú egyaránt a kinetikus dizájn új evolúcióját tükrözi, amelynek lényege, hogy az autó még álló helyzetben is mozogni látszik. A belső tér egy olyan modern pilótafülke, amelyben a középkonzol szinte körülöleli a vezetőt, és lehetővé teszi számára, hogy a kapcsolókat, gombokat és a kijelzőt könnyedén elérje. A belső tér és egyben az autó legjelentősebb innovációja a MyFord Touch rendszer. A műszerfalon található 20,3 cm átlójú érintőképernyő segítségével a vezető egész sor multimédiás és navigációs funkciót kezelhet.

A MyFord rendszert a SYNC csomag egészíti ki, amelynek része a hanggal történő vezérlés, a Bluetooth és a műholdas navigáció. Az utastérben jelentősen lecsökkentették a zajszintet is, sőt a tervezők még olyan részletekre is odafigyeltek, mint az ajtócsukódás hangja vagy a kormánykerék vastagsága, párnázása és a varrása.

Biztonsági és kényelmi megoldások egész sora szolgálja ki a vezetőt, ezek közé tartozik a kulcs nélküli nyitás és a FordPower nyomógombos motorindítás, a tolatókamera valamint a párhuzamos parkolást támogató félautomatikus rendszer, amely már-már automatikusan bekormányozza az autót a parkolóhelyre.

Az új Focus globális motorpalettáján a Ford négyhengeres, turbofeltöltéses EcoBoost és közvetlen befecskendezéses (DI) benzinmotorjai - köztük egy 1.6 literes változat Európának -, valamint módosított Duratorq TDCi common-rail dízelmotorok szerepelnek, amelyek 10-20 százalékkal fogyasztanak kevesebbet, mint a jelenlegi motorok.


Detroit-ban a Ford megerősítette korábbi igéretét is, mely szerint 2011-ben már teljesen akkumulátoros hajtású Focus-t is gyárt majd a Michigan-i üzemben. Ez lesz a vállalat első sorozatban gyártott, elektromos személyautója.

Ide tartozik, hogy az Autószalon közel 40 világpremierje közül az AutoWeek amerikai autós magazin az új Focus-t választotta 2010 legjelentősebb modelljének, más szakírók pedig már odáig mennek, hogy egyenesen felteszik a kérdést: ez lesz az amerikaiak új családi autója?

Az új Focus magyarországi értékesítése 2011 elején kezdődik.
 

4x4online

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (10) Jobbegyenes (2764) Tereb (146) Nézőpont (1) Egészség (50) Tv fotel (65) Vetítő (30) Sport (729) Politika (1582) Heti lámpás (306) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (699) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (535) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7429) Mozi világ (440) Kultúra (6) Történelem (17) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Életmód (1) Nagyvilág (1309) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>