Ma 2024 május 29. Magdolna napja van. Holnap Janka, Zsanett napja lesz.
Párthus turul a Magasságos Lyukó köve mondattal

Párthus turul a Magasságos Lyukó köve mondattal

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
A turul ismérve, hogy a ragadozómadár ábrázolásán a székely rovásjelek előzményét jelentő magyar hieroglifák találhatók.

A turul ismérve, hogy a ragadozómadár ábrázolásán, vagy a közelében a székely rovásjelek előzményét jelentő magyar hieroglifák találhatók. A jelen cikkben bemutatásra kerülő turul közelében a Magasságos Lyukó Köve mondat olvasható (1). Vannak az ékszeren más jelek is, amelyek elolvasásával további, igen érdekes ismeretekhez juthatnánk, ám a lelet megtartása és a fénykép minősége nem teszi lehetővé a szöveg további rekonstruálását.

Talán egy pontosabb fénykép és a tárgy személyes szemrevétele segítene, ám a világforradalom jelenlegi állásában (2) erre az ellenőrzésre egyhamar aligha fog sor kerülni.

 

]]>]]>

 

1/a. ábra. A párthus turul (középen), a Magasságos Lyukó köve mondat párthus jelei (balra) és a párthus jeleknek megfelelő magyar "m", "ly" és "kő" jelek fentről lefele (jobbra)

 

]]>]]>

 1. ábra. Párthus ékszer turullal és a Magasságos Lyukó köve mondattal (fotógrafika)

 

]]>]]>

2. ábra. A párthus ékszer magyar hieroglifákkal jobbról balra írt Magasságos Lyukó köve mondata (fent) és a párthus jeleknek megfelelő, balról jobbra írt magyar "kő", "ly" és "m" jelek (lent)
 

]]>]]>


3. ábra. Zempléni honfoglalás kori szíjvég a Magasságos, nagyon nagy kő mondattal

 

]]>]]>

 

4. ábra. Az ibrányi ezüstkarperec égig érő fa ábrázolása a Magas sar kő (mai magyarsággal: Magasságos úr köve) mondattal

 

]]>]]>

 

5. ábra. A komáromszentpéteri honfoglalás kori turul a Magas Lyukó sar köve (mai magyarsággal: a Magasságos Lyukó úr köve) mondattal

 

]]>]]>

 

Jegyzet

(1) A "magas kő" ábrázolási konvenciót a Magyar hieroglif írás c. kötetben írtam le, de az alábbi irodalomjegyzékben is talál róla olvasnivalót az érdeklődő. Olyan jellegzetes jelhasználatról van szó, amely segíthet a népek etnokulturális rokonságának megállapításakor. Cikkünk (és a párthus-magyar rokonság) szempontjából lényeges, hogy a magyar népi ábrázolásokon, a honfoglalóknál és a hunoknál is egyaránt előfordul. Az ábrázolási konvenció régiségére és távoli kapcsolataira jellemző az acoma indián változat elképesztő azonossága. A hasonló összefüggések Szibéria történetéről árulkodnak, aminek tisztázását - tudtommal - a Magyarságkutató Intézet célul tűzte ki, ám ami aligha fog sikerülni a hasonló írástörténeti összefüggések megértése nélkül.
(2) A hazai akadémikus "tudomány" illetékesei egyelőre(?) inkább lereszelik a hozzájuk letétbe helyezett írásemlék felületét - mint az történt a Magyar Nemzeti Múzeumban a budapesti hun(?) jelvénnyel - és megtagadják a főnökük által hozzájuk továbbított kérdésem érdemi tárgyalását, minthogy előmozdítsák jobb fényképek beszerzését és feldolgozását. A múzeumok polcain olvasatlanul heverő hieroglifikus szövegek felhasználását célzó, dr. Kásler Miklós miniszter úrnak küldött javaslatomra a Magyarságkutató Intézet főigazgatója, dr. Horváth_Lugossy Gábor főigazgatója ugyanis azt válaszolta, hogy nem tud és nem is akar ezzel foglalkozni.

Innen lenne szép megírni a magyarság korai történetének hitelesebb változatát - ami elvileg az Intézet és a Tudomány feladata lenne. A nyelvet azonosító szövegek elolvasása nélkül azonban jobbára csak a szakmabeliek által a finnugrista hagyománynak megfelelő épületes jelzőosztogatás folytatódására számíthatunk, mint az történt például a karosi honfoglalók hun származásával összefüggésben is.

Irodalom
Varga Géza: ]]>Párthus tartalom ]]>
Varga Géza: ]]>Sárközy Miklós ócsárolja a "párthus-magyar Jézus" tétel képviselőit]]>
Varga Géza: ]]>Budapesti hun(?) jelvény bibliográfia]]>

Varga Géza: ]]>A Magyarságkutató Intézetnek, Dr. Horváth-Lugossy Gábor főigazgató úrnak]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Gazdaság (711) Heti lámpás (318) Mondom a magamét (7625) Autómánia (61) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Kultúra (9) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Politika (1582) Belföld (11) Egészség (50) Jobbegyenes (2807) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>