Ma 2021 szeptember 20. Friderika napja van. Holnap Máté, Mirella napja lesz.
019b270ad3f2a0969ba53e175bb3fc88.jpg

Szilánkok 5.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Azt tanultuk, hogy a kőolaj keletkezéséhez szerves maradványok, magas nyomás és hosszú idő kell. Azt már nem tették hozzá, hogy mindez csak feltételezés, hiszen ez ügyben tapasztalat nem lehetséges, lévén a modern kémia tudománya pár száz éves, a feltételezés meg millió évekről szól.

Csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy ezt a találgatást ugyanúgy osztályozták, mint a számtan elemi tényeit. Vagyis merőben tisztességtelenül: tényként kezelték.

Nem régen hallottam valakitől, hogy amerikai kutatók pulykahúsból kőolajat préseltek. Sajna nem tudok hivatkozni, de ha mégis igaz, akkor el lehet dobni néhány könyvtárnyi szakirodalmat. Meg iskolai bizonyítványt.

Kell még a kőolajhoz az is, hogy a nagy mennyiségű hulla és bármiféle széna igen rövid idő alatt eltemetődjön. Ha ugyanis nem záródik el a levegőtől, napok, hetek és hónapok alatt elbomlik, és sem gyorsan, sem lassan nem lesz kőolajunk.

Tehát a folyamat így néz ki:

 1. Összegyűlik rengeteg élőlény egy helyre, egymás nyakába hágva. Rájuk szakad valami, amitől elpusztulnak, majd az a valami akkorára gyűlik, hogy előáll a nagy nyomás.
 2.  Mindenfelé elpusztul rengeteg állat, és a szanaszét heverő dögöket valamilyen erő összehordja egy helyre. Ez után eltemetődnek, stb, stb.
 
 Ha pedig egyszer is sikerült kísérletileg kőolajat előállítani, akkor bukott a sokmillió éves folyamat elképzelése. Akkor igen szomorú dolgok derülnek ki.
 
 
„fiúk, fiúk, ti viháncoló csitkók a vad szelekben,
ha netalán az űrig nem sikerül szállnunk,
s e rögös földre mégis visszatérnénk,
csak lábujjhegyen, halkan!:
apáink hűlő, drága arcán járunk.”
 
(Farkas Árpád)
 
 . ..a gondolatot innentől fejezze be olvasóm!
 
 
Pogány István
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (5579) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Történelem (14) Kultúra (6) Tv fotel (65) Belföld (6) Gasztronómia (539) Tereb (138) Nagyvilág (1458) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Mozaik (83) Jobbegyenes (2114) Irodalmi kávéház (505) Heti lámpás (255) Mozi világ (440) Gazdaság (662) Sport (729) Politika (1578) Életmód (1) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>